Sivut

sunnuntai 27. maaliskuuta 2022

Temppeli ja kolme muuta teetä Skafferista

Aurinkoinen keli ja solisevat räystäskourut vaihtuivat nyt loppuviikosta tuivertavaan tuuleen sen armoilla lentäviin lumihiutaleisiin. Mieli haikailee jo kevääseen, mutta sitä ennen vuorossa on takatalvi. Vielä ei siis kannata luopua lämpimistä vaatteista ja asusteista, eikä myöskään kuumista juomista.

Tähän talouteen on tullut haalittua lämpimänä juotavia teelaatuja niin paljon, että pärjätään niillä helposti takatalvi jos toinenkin. Hiljattain olen nauttinut kovasti viime kesänä Porvoon Skafferista ostetuista teelaaduista Temppeli ja Mambo Jambo. Kesän teeostoksiin Skafferista sisältyi pari muutakin teelaatua, jotka kaikki neljä esittelen tässä postauksessa. Pakko hehkuttaa tähän alkuun myös näitä postauksen kuvia, joihin olen hurjan tyytyväinen vaikka itse sanonkin. Näihin on taltioitunut loppukesän tunnelma.


Sicilian orange

Sicilian orange on tämän nelikon ainoa vihreä tee. Se on maustettu reilun kokoisilla appelsiinin paloilla, papaijalla, omenalla, sitruunaruoholla sekä maracujauutteella. Papaijan ja sitruunaruoho taittavat mielenkiintoisesti appelsiinin makua. Minulla sitruunaruoho teessä menee, mutta se ei ole mikään suosikkini ja jäinkin kaipaamaan tuhdimpaa appelsiinin makua Sicilian Orangeen.


Mambo Jambo

Mambo Jambo on kaunis musta tee, jossa pohjana on Ceylon. Tee on maustettu persikalla, sinimalvalla, auringonkukalla, papaijalla, aprikoosilla, viinimarjalla ja metsämansikalla. Aikamoinen kööri siis kaikenlaista. Monesti suhtaudun näin villeihin sekoituksiin varauksella, mutta Mambo Jambon kohdalla kannatti tehdä poikkeus. Teessä maistuu persikka hieman muita makuja enemmän ja muut hedelmät, kukat ja marjat kietoutuvat sen ympärille ihanasti. Ja katsokaa tosiaan tuota kaunista kuvaa! Keltaiset ja oranssit hedelmät kiiluvat mustaa teetä vasten kuin sitriini ja vastaväriä tarjoava sinimalva viimeistelee kokonaisuuden.

Chai Latte

Teeostoksilla mausteiset chait ovat yleensä varma valinta. Chai Latte poikkeaa tyypillisistä chai-laaduista olemalla miedompi ja kermaisempi. Tomeran mausteisuuden sijaan Chai Latte on makea ja pehmeä. Maussa on läsnä kermaisuus pienellä vivahteella kardemummaa. Tykkään itse mausteisemmista chai-laaduista, joten tämä ei nyt ollut ihan minun kuppini teetä.

Temppeli

Temppelissä musta tee on maustettu pionilla, kanervalla sekä vadelmalla ja maussa mukana on myös raparperia ja kermaa. Tämä tee on ihana vadelman ja kukkaisten makujen yhdistelmä. Kanerva on yksi lempparijutuistani teessä, mutta sitä on valitettavan harvoin tarjolla. Siksi tämä bongaus olikin niin ainutlaatuinen. Temppeli on sopivan makea ja siitä on aistittavissa myös pientä kirpeyttä vadelmasta ja raparperistä. Super hyvä.


Löytyikö näistä jotain sinun suosikkiasi? Tai mitä teekupistasi on viime aikoina löytynyt?

6 kommenttia:

  1. Kaikki teet kuullostivat aivan ihanilta ja hurmaavilta, näistä Mambo Jambo kuullosti mulle mieluisimmalta. Oon tykännyt vierailla liikkeessä kun tulee piipahdeltua vanhassa Porvoossa. Kuitenkaan irtoteetä ei tule enää niin usein ostettua kotiin, vaikka jotain muuta liikkeestä nykyisin löytyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mambo Jambo on ollut munkin lemppari viime aikoina! :) Se Skafferin puoti on kyllä varsin valloittava paikka ja siellä aina tosi mukava asiakaspalvelukin.

      Poista
  2. En tiennyt/muistanut, että teessä voi olla kanervaa. Heti tekee mieli kokeilla. 😄 Ja oot ihan oikeassa hehkutuksessa, nuo kuvat on aivan ihania! 🧡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! 😊💚 Lämpimät suosittelut kyllä Kanervalle teessä. Toivottavasti tulee sulla pian vastaan jossain niin pääset testaamaan 😉

      Poista
  3. Tykkään älyttömästi teestä ja kaapit on sitä itselläkin täynnä. Ongelmana kuitenkin on kaiken sekaan kuuluva perus mustatee... oma vatsani jne kun ei sitä jostain syystä siedä. Eli juon lähinnä sekkoitteita joissa ei teetä itseään ole. Kuivattuja kukkia ja kasveja. Kuivaan ja kerään myös itse ja teen omaa yrttiteetä. Yhtiä lemppareita ovat mesiangervo, siankärsämö ja appelsiininkuori.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpas ikävää, että musta tee aiheuttaa tuollaista oireilua :( Ootko saanut paikannettua tuota ilmiötä mihinkään tiettyihin mustan teen laatuihin ja onko siis esim. vihreä/valkoinen/oolong sellaisia, jotka ei aiheuta vatsavaivoja? Onneksi tosiaan on kaikenlaista muutakin mitä haudutella. Itse kerättäviin juotavaksi haudukkeeksi valmistettaviin kasveihin on itsekin pitänyt tutustua jo pitkään. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥