Sivut

sunnuntai 3. huhtikuuta 2022

Maaliskuun parhaat 2022

Skafferin Mambo Jambo -tee

Esittelin teille viime postauksessa teeostoksiani Skafferista. Niiden joukossa olleesta Mambo Jambosta nousi maaliskuussa niin iso suosikki minulle, että se on pian lopussa. Talvella minulla oli pitkään kausi, jonka aikana kului hyvin perinteisiä teelaatuja kuten earl greyta, chaita ja english breakfastia. Tämä hedelmäinen Mambo Jambo taas on niiden vastakohta ja kaikessa pirteydessään se tarjoaa kurkistuksen kesään.

Huutokauppataulu

Meidän entisellä toimistolla oli ennen suurehko taukukokoelma lisäämässä tilojen viihtyisyyttä, mutta uusiin toimistotiloihin tauluista pääsi esille vain murto-osa. Lopuista tauluista avattiin alkuvuodesta henkilöstölle hyväntekeväisyyshuutokauppa. Alunperin en meinannut mennä tauluostoksille, mutta kun kuulin että huutokaupan varat ohjataan Ukrainaan humanitääriseen apuun, niin innostuin katsomaan tarjontaa. Huusin itselleni Toni Lähteenmäen Kitapurjehdus-teoksen, jonka mielenkiintoinen asettelu ja tyyli olivat kovin puhuttelevia. Oli kiva päästä auttamaan ja saada siitä vielä itselekin muisto.

Aktiivisen kaverien etsimisen lopettaminen

Olin etsinyt uusia ystäviä niin pitkään, että siitä muodostui minulle suorastaan vastenmielinen harrastus. Vuosien varrella olen onneksi löytänyt myös aivan ihania kavereita, mutta olette myös saaneet lukea kaverien etsimisen varjopuolista täällä blogissakin. Jatkuva esittäytyminen on kuormittavaa muutenkin ja kun keitokseen heitetään vielä muutama käytöskukkasen ja draamailijan, niin soppa on valmis. Jouduinkin ottamaan viime vuoden lopussa taukoa kaverien etsimisestä, kun tilanne meni liian uuvuttavaksi.

Tauon myötä minulle tuli oivallus siitä, että asiat on nyt oikeastaan aika kivasti. Ei minulla edelleenkään ole paikallisia kavereita hirveästi, mutta pikaviestimen päässä on aina joku jonka kanssa jakaa ajatuksia, heistä monet voi tavata vain pienen junamatkan päästä ja olen saanut haalitua ympärilleni ihmisiä, joiden seurassa voin oikeasti olla oma itseni. <3

Lounaiden lisäys työkalenteriin

Tämä havainto liittyy työhyvinvointiin. Meillä on hiljattain startannut jos jonkinlaista tiimitoimintaa, jonka myötä huomasin kalenteriin tupsahtelevan aiempaa enemmän varauksia, joskus jopa tukkien lounasajan kokonaan. Työkaveri suositteli tekemään itselle lounaista kalenterivarauksen ja se onneksi toimii! Yllätyin jopa, että tuota varausta kunnioitetaan niin hyvin eikä sen päälle juurikaan tule varauksia.

Kukkiva herrasjuoru

Sain noin 1,5 vuotta sitten äitiltäni muutaman herrasjuorun pistokkaan ja nyt tämä kaveri on kasvanut niin paljon, että se alkoi kukkia. Proud plantmom here!

Miten siellä meni maaliskuu?

4 kommenttia:

  1. Olen myös koittanut tutustua kavereiden kavereihin tai ihmisiin, jotka ovat juuri uusia minulle jotain kautta. Kuitenkaan mitään uutta semmosta tekemis/näkemis kaveria ei oikein ole löytynyt. Välillä se on vähän rankkaa, ois tosi kiva, että olisi yksi kaveri joka lähtisi aina ilman suurta aikatauluselvitystä vaan ulos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kurjaa että sielläkin on törmätty siis samaan ongelmaan! Kauempana asuvien kaverien tapaaminen vaatii kuitenkin aina enemmän suunnitelmallisuutta, ja välillä taas olisi mukava nähdä vaan helposti lyhyellä varoitusajalla 😐 Kovasti tsemppiä sinne, toivottavasti pian löytyisi yksi tai pari tyyppiä jostain läheltä 😊

      Poista
  2. Itselle on pari kertaa käynyt juuri noin, että mukavana puuhailuna alkanut harrastus on salakavalasti muuttunut pakkomielteeksi, joka aiheuttaa enää vain ahdistusta. Se on aina merkki siitä, että nyt pauselle tämä homma ja katsellaan jos myöhemmin taas innostus herää. Tällä viitaten siis tuohon, mitä kirjoitit kaverien etsinnästä. Oon itse kanssa joutunut tekemään aika paljon ajatustyötä viimeaikoina, liittyen juuri kavereihin, muuttuneeseen elämäntilanteeseen, ja tuntuu että se kun vaan hyväksyy vallitsevat olosuhteet on poistanut stressiä valtavasti. Ei yritä enempää, mihin oma jaksaminen riittää. Täällä on kanssa toi sama tilanne, että kaikki ystävät ja kaverit on junamatkan päässä ja ihan extempore-juttuja on hankalampi toteuttaa, mutta toisaalta kun niitä hetkiä ystävän kanssa on vähemmän, niin niissä haluaa olla aidosti läsnä ja nauttia siitä ajasta. Ja onneksi on tosiaan myös pikaviestimet, joilla saa ihmisiä kiinni olivatpa he missä tahansa! :)

    Kuulostaa siltä että maaliskuuhun on siellä sisältynyt mukavasti kivoja ja hyvinvointia edistäviä asioita! Täällä kuukausi vierähti tosiaan muuttoa organisoidessa, ja tuntuu että kaikki energia on mennyt erilaisten yllätysten setvimiseen mitä muutto toi mukanaan, ja siinä sivussa muista arjen velvotteista selviytymiseen. Onneksi nyt asiat alkaa näyttää jo valoisemmilta, koti tuntuu päivä päivältä kotoisammalta kun laatikoita häviää, ja hetkellisesti kasaantunut to do -lista opintoihin liittyenkin alkaa olla jo aika mallikkaasti kiritty ajantasalle. Nyt vaan aurinkoista kevättä odotellen eteenpäin 🌞

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinäpä sen sanoit – kun niitä harvemmin tavattavia ystäviä näkee, ollaan sitten oikeasti läsnä hetkessä. Vaikka extempore-tekemiseen kaipaisikin lisää kontakteja, niin kaiken kaikkiaan ystävyyssuhteissa laatu korvaa määrän. Ja tuo mitä sanoit asioiden hyväksymisestä ja sen vähentämästä stressistä on myöskin aivan totta. Esimerkiksi omalla kohdalla se ei tarkoita sitä ettenkö olisi edelleen avoin uusille ystävyyssuhteille, vaan oman energian suuntaamista murehtimisen sijaan asioihin, jotka tuovat iloa.

      Muuton jälkeen kotiutuminen uuteen asuntoon ja sen ympäristöön vie aina oman aikansa. Oikeat paikat tavaroille ja huonekaluille löytyy vaan kokeilemalla. Ihanaa että sulla on kuitenkin kotiutuminen ja muutkin kasautuneet hommat edenneet hyvin. <3

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥