Sivut

sunnuntai 10. huhtikuuta 2022

Helmililjoja ja pupuja

Heips ja rentouttavaa sunnuntaita kaikille! Miten menee? Minun pitäisi pusertaa puhtia vielä muutamaan työpäivään, ja sitten koittaa viimein ihana loma! Lomalla olisi tarkoitus käydä muutamassa hemmotteluhoidossa, askarrella ja rentoutua sekä valmistella tämän kuun loppupuolella olevia syntymäpäiväjuhliani. Juhlatkin alkavat pikkuhiljaa vähän jännittää, mutta onneksi sain sentään nyt viikonloppuna vetämään tilauksen koristeista ja puuttuvista leivontatarvikkeista. Lisäksi tein synttärikakusta testiversion.

Ei kuitenkaan vielä mennä synttäritunnelmiin sen enempää, sillä ensin on pääsiäisen ja kevätkoristeiden vuoro. Pari vuotta sitten inspiroiduin synkiökotiinkin sopivista pääsiäiskoristeista, ja sama innostus jatkuu edelleen.


Olohuoneen tv-taso on yksi vaikiopaikoistani, jonne valitsen aina kauden mukaan koristeet. Tänä keväänä tasolle pääsivät aiempien vuosien tapaan keltainen kynttilä linnunjalan muotoiseen kynttilänjalkaan. Mukana väriä tuomassa ovat myös kivikokoelmastani pyriitti, opaliitti, ametisti sekä teollisesti sitriiniksi kuumennettu ametisti. Lisäksi tasolta löytyy pääsiäisnameja sekä edellisvuosienkin pääsiäiskuvissa vilahtanut munakynttilä, joka on kirppislöytö.


Sohvapöytää koristamaan ostin valkoisia helmililjoja, jotka olivat olleet minulla mielessä pitkään. Ne tuovat muodollaan mieleeni jokin satumetsän keijukaisineen ja niiden tuoksu on sopivan vieno ja raikas. Yritin myös taitella Finlaysonin Villipedot-torkkupeittoani niin, että sen pupu näkyisi paremmin, mutta tästä kuvakulmasta erottuvat oikeastaan vain pupusen korvat. Ensi vuonna sitten uudet kuvat paremmalla tuurilla!

Olohuoneen kuvaamista tuntuu aina hankaloittavan tuo alla olevassa kuvassa vilahtava inha portaikko, joka ei värien puolesta ole ollenkaan meidän makuun ja hönkii kasarin puoliväliä, jolloin tämä talo on rakennettu. Pitäisi tehdä vähän rahalaskelmia ja suunnitella milloin tuolle voitaisiin tehdä jotain.


Ruokailutilassa pääsiäistunnelmaa tuovat makeiset sekä ihanat kissaservetit, jotka löysin kirpparilta pari vuotta sitten. Noita servettejä ei ole enää paljoa jäljellä ja olenkin yrittänyt etsiä uusia synkiökotiinkin sopivia pääsiäisservettejä, mutta tuloksetta. Kaikki on vain söpöä pastellisävyä ja muutenkin tyyliltään epämiellyttävää. Jos te olette bonganneet jostain pääsiäiseen tai kevääseen sopivia kivoja paperisia lautasliinoja, niin huikkailkaa minulle vinkkejä!


Olohuoneen ja ruokailutilan lisäksi kevätkoristeet ovat päässeet myös työhuoneeseeni. Pari vuotta sitten maalatut pääsiäismunat pääsivät jälleen esille. Niiden lisäksi blogissa uutena, mutta itselleni varsin tuttuna juttuna ovat pupufiguurit, jotka olivat käytössä porukoilla kun olin lapsi. Äiti ei enää välitä hirveästi pääsiäiskoristeluista, joten sain nämä ilahduttamaan meidän kotia. Nämä pupuset eivät kyllä ole ollenkaan dark decoriin sopivia, mutta niin ihanan nostalgisia, että niillä on minun keväässäni paikkansa.


Miltä teidän kotona näyttää keväällä?

4 kommenttia:

  1. Ihania synkiön sisustuselementtejä kevääseen olet kyllä löytänyt! Ihailen erityisesti tuota kynttiläpidikettä jonka päällä muna-kynttilä komeilee. Ihana!

    Oon tykännyt itse kanssa ottaa vuodenkierron huomioon kodin sisustuksessa, mutta tänä vuonna kevät ja pääsiäinen on jääneet muuttokaaoksen jalkoihin. Ensi vuonna sitten!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Tuo kynttiläpidike on kirpparilöytö ja alunperin Partyliten. Tykkään myös kovasti sen muodosta ja sillä saa kivasti tuotua ympäri vuoden asetelmiin vähän korkeuseroja.

      Vuodenkierron huomioiminen sisustuksessa tuo kotiin mukavaa vaihtelua ja piristystä. Kauhean isoja muutoksia en kuitenkaan välitä tehdä ja esim. verhot onkin ympäri vuoden aina samat, mutta pienilläkin muutoksilla saa paljon aikaan. Toivottavasti ensi keväänä pääset pääsiäiskoristeidenkin pariin :)

      Poista
  2. Hyvin oot onnistunu saamaan synkiöistä kevättä aikaan koristeilla. :)
    Kantsii kattoa Daysta servettejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhoja postauksia selatessa tajusin, että tähän on jäänyt vastaamatta. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. :'D Ihanaa että tykkäsit ja otin viime kesänä vinkistä vaarin ja kävin Dayssa servettiostoksilla. Löytyi ihanat pääsiäiseen sopivat servetit sekä kesäkaudelle sopiva toinen paketti. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥