Sivut

lauantai 4. huhtikuuta 2020

Kultaisia pääsiäismunia kevätkoristeeksi

Minulla on edelleen vanhempieni talossa kaappi, jossa on tavaroita lapsuudestani. On leluja, taiteiluja ja kouluvihkoja. Olen käynyt kaapin sisältöä läpi yleensä muutaman kerran vuodessa ja aina vähän tavaraa lähtee kiertoon, roskiin tai kulkeutuu mukanani kotiin. Juuri nyt on koronan vuoksi epävarmaa, koska heille pääsee taas kunnolla kyläilemään. Nyt olemme käyneet vain viemässä heille ruokakasseja, vilkuteltu ikkunasta tai enimmillään juteltu etupihalla turvallisen välimatkan päästä.

Olen tehnyt tuon mainitsemani kaapin tavaroiden joukosta aivan huikeita nostalgialöytöjä, kuten Electrode-pokemonia esittävän magneetin, joka pitää ääntä kun sitä painaa. Se komeilee nyt meillä jääkaapin ovessa tuomassa hauskuutta päivään. Välillä kaapista on tarttunut mukaan myös tavaraa tuunattavaksi ja tässä olisikin nyt yhden tuunausprojektin tarina.


Olin jo lapsena kova askartelemaan ja käytiin usein äidin kanssa esimerkiksi Tiimarissa ostamassa askartelutarvikkeita. Vanhojen lelujen joukosta löytyikin erään askarteluhetken tulos: puisia munia, jotka oli väritetty sateenkaaren väreillä ja olipa niissä myös kynsilakkaa ja kimallustakin. Siis ihan kaikkea (kurkkaa postauksen lopusta kuva lähtötilanteesta). Riemunkirjavat munat eivät tietenkään sopineet nykyisiin sisustusmieltymyksiini, mutta koska ne olivat puuta, niitä oli helppo lähteä tuunaamaan.



Aluksi homma piti aloittaa hiomalla munien pinnoista enimmät värit pois. Kynsilakka tuotti tähän vaiheeseen oman haasteensa, mutta lopulta sekin irtosi. Valkoisen pohjamaalauksen tekeminen oli vaikeaa siksi, että lapsena värittämiseen käyttämäni vesiliukoinen huopakynä puski herkästi maalista läpi. Asiaan auttoi vain kärsivällinen maalin kerrostus, josta tulikin lopulta yllättävän kiva ja kaunis kananmunamainen pinta.

Koristemaalaukseen käyttämäni kullan värinen maali oli ainoa asia, jonka jouduin erikseen ostamaan tätä projektia varten. Kuvioiden keksiminen ja tekeminen oli tässä ehdottomasti hauskinta. Tein jokaiseen munaan tyylillisesti hyvin erilaisen koristemaalauksen, mutta koska värit ovat samat, ne sopivat hyvin yhteen. Lopputuloksesta tuli kivan keväinen, mutta meidän kodin hillittyyn värimaailmaan sopiva.



Loppukevennyksenä vielä kuva lähtötilanteesta, joka oli aikamoista väri-ilottelua:


 Millaisia tuunailuja olet tehnyt viime aikoina?

2 kommenttia:

  1. Tulipa tyylikkäät! Mulla oli paidan tuunaus vuorossa viime viikolla, ostin Vesalan t-paidan LevykauppaÄxästä, mutta saatavilla oli vain kokoa XXL.. Vaati siis olkasauman nostamisen ja kavennuksen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! T-paitatuunaukset on kyllä kivoja. Mullakin on nyt yksi himpun verran liian pieni paita, joka odottelee inspiraatiota.

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥