Sivut

sunnuntai 26. huhtikuuta 2020

Level 28

Suhtaudun yhä synttäreihini suorastaan lapsenomaisella innostuksella, vaikka 30 vuoden rajapyykki lähestyy uhkaavasti. Olin jopa pohtinut, että tänä keväänä synttäreitä olisi ollut kiva juhlistaa periteisen porukoiden kanssa kahvittelun lisäksi ystävienkin kesken. Vaan kuinkas sitten kävikään. Tuli korona ja syntymäpäiväni oli yksinäisempi kuin koskaan ennen.

Onnistuin lopulta olosuhteista huolimatta viettämään ihan mukavan päivän. Työkaverit onnittelivat Skypessä ja postilaatikkoon oli tupsahtanut pari ihanaa onnittelukorttia. Aleksillakin sattui olemaan vapaapäivä onneksi – olisi tuntunut hirveälle, jos se ainoa livenä tavattava ihminen olisi paahtanut töitä aamusta iltaan. Työpäiväni jälkeen kävimme kävelyllä ja grillailimme halloumi-kasvisvartaita ja jälkkäriksi oli tietenkin kakkua.


Syntymäpäiväkakku tuotti tänä vuonna suunnattomasti päänvaivaa. Kakun tekeminen vain meille kahdelle syötäväksi tuntui aluksi tyhmältä ajatukselta. Lopulta päätin kuitenkin pitää kynsin ja hampain kiinni toteutettavissa olevista perinteistä ja leivoin jääräpäisesti överin kakun, jonka esikuvana toimi Brunbergin vadelmatryffelisuklaapatukka. Kakussa oli ohut browniepohja, suklaajuustokakkutäyte ja hyydytetty vadelmahilloke. Yhtään liioittelematta tästä tuli varmaan kaunein koskaan tekemäni kakku ja maku oli myös kohdallaan.


Aleksi oli käynyt lahjaostoksilla Teesalonki Sylviassa. Paikallista teesalonkia olemme nyt muutenkin kahvila- ja ravintolarajoitusten aikana pyrkineet tukemaan esimerkiksi hakemalla take away -teet mukaan kävelylle, joten oli ihanaa että lahjat olivat löytyneet myös sieltä.

Paketista löytyi toivomani söpö mintunvihreä valurautapannu ja mukavan kevyet puiset teekannukorvikset. Mukana oli myös kaksi irtoteetä. Mustaan teehen tehty Salty Caramel on minulle ennestään tuttu teesalongissa nautittuna. Tämä suolakaramellitrendin ytimessä oleva tee on äärimmäisen herkullinen ja toimii loistavasti sekä maidon kanssa että ilman. Bai Mu Dan -pohjalle tehty Valkoinen Appelsiini taas on uusi tuttavuus minulle. Sen tuoksu on huikean pirteä ja aito, ei ollenkaan esanssinen. Kerrassaan ihania juttuja siis.

10 kommenttia:

  1. Hyvää syntymäpäivää! Löysin teeinnostuksen myötä blogiisi tänä keväänä ja nyt olen jäänyt seuraamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ja ihana kuulla, että sielläkin on innostuttu teestä :)

      Poista
  2. Onnittelut! Upean näköinen kakku ja kivoja teelahjuksia.
    Täälläkin parin päivän päästä semisti yksinäiset synttärit edessä :D En tiedä pitäisikö viedä jotain kakkua töihin, mutta tuskin jaksan vaivautua. Ehkä miehekkeen kanssa illalla jotain leivosta mieluummin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toivottavasti sielläkin synttärit on menneet tilanteesta huolimatta mahdollisimman mukavasti :)

      Poista
  3. Oikein paljon onnea ❤️
    Ihanan näköinen kakku. Toivottavasti korona tilanteen helpotuttua pystyt järjestämään kaipaamasi juhlat vaikka näin jälkikäteen ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! <3

      Nämä synttärit on varmaan ihan tällä juhlinnalla kuitattu, mutta jännityksellä odotellaan avomiehen kanssa, että koska uskaltaisi järjestää tuparit. Menee varmaan suosiolla loppukesään tai alkusyksyyn. :D

      Poista
  4. Onnea vielä! Tuo kakku on kyllä ihanan näköinen :)

    VastaaPoista
  5. Onneksi olkoon! :) Kakku näyttää upealta, ja kahdestaan kun syö niin saapahan santsata useamman kerran. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Kakusta riitti kyllä tosiaan meille moneksi päiväksi herkuteltavaa :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥