Sivut

sunnuntai 3. syyskuuta 2023

Elokuun parhaat 2023

Hei ja ihania syksyn ensimmäisiä päiviä juuri sinulle! Spooky season on aivan nurkan takana ja tänä vuonna ajattelin toteuttaa blogiin pienen halloweenkalenterin. Nyt on hyvä hetki esittää toiveita siitä, millaisia halloweenjuttuja haluaisit kalenterin postauksista lukea? 😊

Tässä postauksessa käännetään katseet vielä hetkeksi elokuuhun. Kuukausi meni minulla edelleen ja ymmärrettävästikin survival modessa, mutta kääritään reippaasti hihat ja kaivetaan taas tästä elämäkseni kutsutusta rytöläjästä timantit esiin.

Lomapäivä Helsingissä

Pääsin viemään äitini viettämään päivää Helsinkiin. Kiertelimme kyllä paljon kauppojakin, mutta ostokset jäivät melko pieniksi. Oli kuitenkin ihan parasta päästä viettämään aikaa yhdessä. Vein äitin lemppari nuudelipaikkaani syömään paistettuja nuudeleita ja Starbucksissa äiti pääsi muistelemaan Lontoon reissua, jonka teimme yhdessä kun olin teini.

Kirppislöytöjä

Kirpputorilla onnisti kovasti elokuussakin. Mukaan tarttui Iittalan Balladi-tuikkukippo, jota olin katsellut jo jonkin aikaa. Lisäksi löysin 2,5 eurolla Sinin lampaanvillaisen pölyhuiskan (aka siivoushännän), josta olin haaveillut pitkään. Sain myös äitin kirppiskasasta omakseni hienon nahkatakin!

Luonnontieteellinen museo

Toimin tukihenkilönä ja elokuussa teimme tukinuoreni kanssa retken Helsinkiin ja Luonnontieteelliseen museoon. Oli ihan super kivaa ihastella ja hämmästellä yhdessä kaikkea. Esihistorianäyttely taisi olla molempien lemppari, ja miksipäs ei koska dinosaurukset.

Ravintolapäivä

Ravintolapäivänä kuka vain voi pitää päivän ajan pop-up-tyylisesti kahvilaa tai ravintolaa. Tänä vuonna pääsin nauttimaan ravintolapäivän antimista Tuusulassa. Tarjontaa oli paljon ja niin oli myöskin vaihtelua hinnoittelussa. Lisäksi muutamasta kojusta valitettavasti näkyi se, että mukana ei ehkä oltu vain harrastuspohjalta. Itse pyrin valitsemaan ruokani kojuista, jotka eivät vaikuttaneet liian ammattimaisilta, koska siinä kärsisi koko tapahtuman idea. Alkuun löysin aivan ihania kasviskevätrullia ja jälkiruoaksi maisemakahvilan raparperipiirakkaa. Nam!

Keskiaikafestivaalit

Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä nostan elokuulta esiin Hämeen keskiaikafestarit, joissa kävin nyt kolmatta kertaa. Tapahtuma oli jälleen kiva ja vastaan tuli muutama tuttukin. Ostosten osalta himmailin tällä kertaa ja mukaan tarttui ”vain” kolme kiveä – kalkopyriitti, aragoniitti sekä ametisti. Onko teillä muuten kiinnostusta ihan erilliselle kivipostaukselle?


Miten sinun elokuusi sujui?


4 kommenttia:

  1. Nuo keskiaikafestarit ois ollu mielenkiintoiset, oon missannu täysin! Noh, hengailin myös äitin kanssa Helsingissä ja museoissa eli olihan sitä äksöniä kuitenkin. Kivipostaus kyllä kiitos, omaa kokoelmaani ei kyllä edes kokoelmaksi voi sanoa mutta on aina kiinnostavaa tutkia tietoja kun käy messuilla / tulee jossain vastaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensi vuonna sitten hyvissä ajoin keskiaikafestarit kalenteriin, ettei jää välistä! :) Kiva kuulla että kivipostaus kiinnostaisi - täytyy laittaa semmoinen tulille.

      Poista
  2. Kuulostaa ihanalta elokuulta! 🧡 Ja upeeta, että olet mukana tukitoiminnassa, se on parhaimmillaan tosi antoisaa. 🥰 Itse olen käynyt Hämeenlinnan keskiaikamarkkinoilla vain kerran teininä, ja olisi mukavaa käydä uusiksi. Jotenkin joka vuosi vain unohdan merkata sen kalenteriin. Olisi hauskaa lukea postaus kivikokoelmastasi. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, tukihenkilötoiminta on ainakin tähän asti tuntunut kovin palkitsevalta. :) Lämpöinen suositus kyllä keskiaikafestareista. Kannattaa vaan ostaa liput etukäteen, niin joutuu jonottelemaan hieman vähemmän. :D Ja jes, jo toinen ääni kivikokoelmasta kertomiselle!

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥