Sivut

lauantai 30. syyskuuta 2023

Syyskuun parhaat 2023

Syyskuu tuntui edelleen tosi raskaalta, niin elämäntilanteen kuin pankin sekoilujenkin vuoksi, mutta kuukauteen mahtui piristämään myös monta kivaa asiaa ja ihania kohtaamisia. Mennään pidemmittä puheitta suoraan niihin. Postauksen lopussa myös uutisia lokakuuhun liittyen!


Brunssi blogikavereiden kanssa

Blogiharrastuksen tiimoilta on muodostunut pieni kaveriporukka, jolle järjestin syyskuussa halloweenkauden aloitusbrunssin. Suomessa halloween alkaa melko hitaasti, joten syyskuu tarvitsi mielestäni tapahtuman, joka orientoi jo tunnelmaan. Olin jo pitkään tahtonut järjestää halloween-teemalla jotain tapahtumaa, mutta en ole viitsinyt tunkea lokakuuhun, jolloin monella on jo juhlasuunnitelmia ja perinteitä. Meillä oli super mukavaa aikaa yhdessä. Pelasimme Tarot-korteilla hauskaa improvisaatiopeliä, joka sai nimen Mäntsälän kultti. Lopuksi vielä kurkattiin tulevaa syksyä kullekin sekä riimukivistä että tarot-korteista. Taidan kertoa brunssista vielä lisää myöhemmin!


Uudistumista kampaajalla

Kampaajakäynti ja uuden elämäntilanteen äärellä oleminen sattuivat nyt kätevästi samaan aikaan, joten oli hyvä hetki hieman uudistua. Vaaleat raidat ja niiden päälle vedetty laventelinen sävyte olivat ennestään tuttuja, mutta pelkän latvojen siistimisen lisäksi päätin ottaa toiselle sivulle undercutin. Tämä oli myös nostalgiaa teinivuosilta, jolloin minulla oli molempien korvien takana lyhyeksi leikatut alueet. Olin undercutista jonkin aikaa haaveillut ja nyt sille oli oiva hetki, koska ainakaan muutamaan vuoteen ei tarvitse miettiä, miten kuontalo taipuisi hääkampaukseen.

Isän synttäriruokailu

Isällä oli jo keväällä iso merkkipäivä, mutta silloin sen juhlistaminen perheen kesken jäi, koska heillä oli silloin muuta synttäriohjelmaa. Nyt syyskuussa pääsin viimein viemään vanhemmat juhlaruokailulle yhteen kaupungin uuteen ravintolaan. Jälkiruoaksi oli minun luonani porkkanakakun reseptistä twistattua kurpitsakakkua. Oli kovin ihanaa yhteistä aikaa.

Kummituskävely: Puistokatujen kummitukset

Kävin kaksi vuotta sitten Helsingin kaupunginmuseon järjestämällä kummituskävelyllä, joka oli hirmu mielenkiintoinen. Nyt bongasin kierroksista toisen, joka keskittyy Helsingin puistokatuihin ja osallistuin sinne saman kaverin kanssa kuin viimeksi. Kierros alkoi Helsingin kaupunginmuseon tiloista ja tarkemmin vuonna 1757 rakennetun Sederholmin talon ullakolta. Talon katutasossa oli toiminut menestyneen Johan Sederholmin pitämänä kauppa. Nykyisin kerrokset kuuluvat museolle, ja niissä kerrotaan kummittelevan. Siitä jatkettiin Esplanadin kautta Ruttopuistoon ja siitä Bulevardille. Ruttopuiston kulmassa oli myös Johan Sederholmin viimeinen leposija. Mausoleumin ohi on tullut käveltyä vuosien varrella lukemattomia kertoja, mutta en ollut kiinnittänyt siihen ihmeemmin huomiota. Taas siis opittu uusi mielenkiintoinen knoppitieto!


Miten sinulla sujui syyskuu?


Lokakuussa tässä blogissa tapahtuu jotain ennennäkemätöntä! Luvassa on nimittäin 13 päivän mittainen halloweenkalenteri. Lähtölaskenta halloweeniin starttaa torstaina 19.10. ja jatkuu siitä lokakuun loppuun saakka. Lokakuun alkupuolen pyhitän kalenterisisällön tuottamiseen.

6 kommenttia:

  1. Sinun syyskuusi highlightit kuulostavat oikein kivoilta kaikesta aiemmasta huolimatta. 💕 Mun syyskuu on ollut täynnä jännitystä ja odotusta töiden osalta ja niinhän siinä kävi, että lomautus tuli, eikä tietoa, kestääkö tää kuukauden vai puoli vuotta vai mitä. Vähän menee suunnitelmat uusiksi, mutta eipä se auta, kun rakennusala nyt hiljenee. 🫤 noh, yritän ottaa tämän ajan itselleni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että! Onpa ikävä juttu tuommoinen lomautus, etenkin kun sen kestostakaan ei ole lopullista tietoa vielä. :( Kovasti tsemppiä sinne ja tosiaan kuten loppuun kirjoititkin, niin tämä on kuitenkin oiva hetki panostaa omaan itseen. <3

      Poista
  2. Jee, 13 päivän kalenteria odotellessa :)

    VastaaPoista
  3. Oi ihanaa, että sullakin on kalenteri, saa ihan kunnolla fiilistellä halloweenia monen kalenterin parissa! <3 Ja kiitoksia ihanasta brunssista, oli tosi mukavaa! <3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi! Ihanaa että pääsit brunssille mukaan! :) <3

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥