Sivut

maanantai 8. tammikuuta 2024

Uudet vaatteet 2023 2/2

Kirjoittelin syyskuussa H1/2023-vaatehankinnoistani, ja nyt kurkataan H2 läpi ja tehdään yhteenveto menneestä vuodesta.

Vuoden jälkimmäisellä puolikkaalla uusia vaatteita oli kappalemäärällisesti paljon enemmän kuin ensimmäisellä. Selittäviä tekijöitä tälle ilmiölle ovat mielestäni joulu sekä se, että äitini on innostunut käymään vaatekaappiaan läpi ja tarjoamaan minulle mahdollisesti kiinnostavia vaatteita. Lisäksi kävin kirppareilla useammin kuin alkuvuonna.

Heinäkuussa sain rastittua ostoslistaltani pois kaksi ikuisuusprojektia! Löysin sadekeleihin täydelliset gore-tex-lenkkikengät, jotka sain alennuksen ja lahjakortin ansiosta hyvään hintaan. Lisäksi löysin uuden kylpytakin. Edellinen kylpytakkini oli aivan hajoamispisteessä, joten sille oli suuri tarve! Olin etsinyt uutta kylpytakkia kauan ja viimein löytyi täydellinen ja vieläpä alennuksella.

(Oli muuten yllättävän vaikea löytää kylpytakkia, joka on 100 % puuvillaa, laadukasta kangasta, kaavoitettu leveämmällekin lantiolle sekä käyttökelpoisilla taskuilla ja joka ei ole punainen, vaaleanpunainen, beige tai valkoinen.)

kaksi kenkäparia ja vyö


Heinä-joulukuun seuranta

Seurantaan on otettu mukaan vaatteet aina alusvaatteista päällysvaatteisiin, sekä kengät ja puettavat asusteet. Pois seurannasta on rajattu mm. korut, aurinkolasit ja laukut.

Heinäkuu / 154,45 €

  • Tekniset lenkkarit / 49,00 €
  • Napillinen pusero / 39,99 €
  • Kylpytakki / 50,97 €
  • 4-pack sukkia / 12,99 €
  • Esprit-neulemekko / kirppis 1,50 €

Elokuu / 12,00 €

  • Lyhyt nahkatakki / saatu äidiltä
  • Oranssit villasukat / saatu lahjaksi
  • Solkikoristeiset kengät / Kontti 12,00 €

Syyskuu / 0 €

  • Ei vaatehankintoja

Lokakuu / 17,44 €

  • Nahkaiset ballerinat / kirppis 2,25 €
  • Letitetty nahkavyö / iCare 2,20 €
  • 3-pack sukkia / 9,99 €
  • Varrettomat sukat / 3,00 €
Marraskuu / 0 €

  • Puolipitkä neuletakki / saatu äitiltä

Joulukuu / 6,00 €

  • Pitkä villakangastakki / saatu äitiltä
  • Puolipitkä nahkatakki / saatu äitiltä
  • Sininen juhlamekko / saatu äitiltä
  • 2 x sukat / joululahja
  • Kynsikkäät / joululahja
  • Seppälä-neulemekko / kirppis 6,00 €


Miten meni?

Heinäkuussa ostettu napillinen pusero ei ole vielä päässyt käyttöön, kuten eivät sukat, lokakuussa ostetut ballerinat (menee vuodenaikojen piikkiin) sekä osa joulukuun tulokkaista (joulukuusta on vielä niin vähän aikaa). Mainittu pusero vaatii vielä pohtimista siinä, minkä kanssa sen pukisi. Enimmäkseen tein kuitenkin hyviä ja hyödyllisiä ostoksia ja panostin myös laatuun.

Koko vuonna rahaa kului vaatteisiin 347,81 €, mikä on mielestäni varsin kohtuullinen summa. 


Tavoitteet vuodelle 2024

Tämän vuoden budjetin osalta en uskalla olla aivan yhtä optimistinen, mitä edellisvuoden kulutus osoitti, koska ostoslistalla on mm. juhlamekko sekä kesäksi urheilucaprit. Seuraava talvi saattaa vaatia myös uudet talvikengät.

Vuodelle 2024 hyvä tavoiteraja on mielestäni 400 €, mutta kunhan summa pysyy alle 500 euron, olen vielä tyytyväinen. Kirpputoreja, hyväntekeväisyyskirppiksiä ja kierrätyskeskusta on tarkoitus hyödyntää jatkossakin ahkerasti, mutta kaikkea ei kuitenkaan voi hygieniasyistä ostaa niistä ja tarjonta ei aina kohtaa tarpeen kanssa.

Olen laatinut alkanutta vuotta varten listaa asioista, joita tahtoisin löytää. Osa niistä on enemmän must have, ja osa ennemminkin vain oman tyylin rakentamista. Enimmäkseen haluan ostaa vaatteita vain tarpeeseen, mutta muutaman harkitun hankinnan vuodessa voi tehdä ihan vain ilahduttaakseen itseään.


Millaisia ajatuksia tämä seuranta herätti sinussa? Entä kiinnostaisiko myös tältä vuodelta vastaava?

8 kommenttia:

  1. Sanoitit täydellisesti mun ongelman: kylpytakki. Nakkasin vanhan ja resuisen menemään jo vuosi sitten mutta en vain ole löytänyt sitä oikeaa tilalle.

    Tällaista haastetta on mielenkiintoista seurata että pohtia samalla omaa suoriutumista :) kyllä kiitos siis tällekin vuodelle haaste!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen tsekkaamaan Hemtexin kylpytakit! Sieltä löysin omani. Hihoja joutui hitusen lyhentämään, mutta muutoin oli täydellinen ja todettu tässä useamman kuukauden mittaankin toimivaksi. :)

      Tosi kiva kuulla, että oot tykännyt seurata tätä haastetta! Laitetaan tämä siis jatkoon tällekin vuodelle. :)

      Poista
  2. Nämä hankinta postaukset ovat hirmu mielenkiintoista luettavaa 😊 Olen miettinyt itsekkin vastaavan tekemistä, koska itselläni on todella negatiivinen tapa hankkia asioita pelkästään tunnepohjalta, ei niinkään järki pohjalta. Onneksi rajoitan tämän huonon tapani ainoastaan kirppari ostoksiin, sillä uutena harvoin ostan yhtään mitään..Noh alusvaatteet ja sukat ostan uutena, mutta päällivaatteet ostan suurelta osin käytettynä. Pyrin vähentämään tätä tunnepuolen ostoskäyttäytymistä, mutta paljon on vielä sillä osin harjoittelemista. Tälläisen konkreettisen listan tekeminen varmasti auttaa tarkkailemaan omaa ostoskäyttäytymistä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että oot tykännyt seurata näitä! :) Kirpputorit on kieltämättä huolettomampi paikka heräteostoksille, kun löydöillä saattaa olla hintaa vain pari euroa. Joskus on ok hurahtaa muutamiin heräteostoksiinkin, mutta mahtavaa että pyrit pääsääntöisesti hankkimaan vain oikeasti tarpeellista vaatetta! <3

      Poista
  3. Todella järkeviä ja vain tarpeenmukaisia ostoksia :) Onneksi täällä myös tulee vain enää tarpeeseen ostettua niin ei tarvitse seurata oikein sitä, meneekö vaatteisiin rahaa. En halua oikein ostaa uusiakaan, ehkä mukavuuskysymys pysyä tutuissa ja turvalliseksi todetuissa vaatteissa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, enimmäkseen nämä oli onneksi ihan fiksuja hankintoja tosiaan! :) Hieno juttu että sielläkään ei hamstrata vaatetta turhanpäiten! Tutut ja toimiviksi todetut vaatteet on ihan parasta. Sanon usein, että vaatteet on parhaimmillaan juuri ennen kuin ne alkaa hajoamaan. :D

      Poista
  4. Ehdottomasti kiinnostaa tällainen seuranta tänäkin vuonna! Ja olisi kiva kuulla, mikä sun ostoslista on, mitä asioita kaipaat. Itse oon miettinyt, että pitäisikö yrittää kattoa vaatekaapin sisältö kriittisesti läpi ja tehdä ostoslista sellaisista tuotteista, joiden avulla vaatteita saa sidottua paremmin kokonaisuuksiksi. Kun tuntuu, että jotkut vaatteet jää aina sinne kaappiin. 🙈

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa että kiinnostaa sielläkin! Ja voisin jossain kohtaa yrittää ehtiä avata myös tuota ostoslistaa tarkemmin. :) Mulla on kans muutamia tuollaisia vaatteita, jotka on tosi ihania, mutta joille ei löydy kaveria kaapista. Tämä asia pitäisi laittaa kuntoon!

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥