Sivut

perjantai 7. kesäkuuta 2024

Korealaista, japanilaista ja nepalilaista vihreää teetä

Kesällä juon pääasiassa jääteetä, mutta jos kuumaan teekupposeen tulee tartuttua, on se usein vihreää teetä. Vihreälle teelle sopii noin 20 astetta kylmempi vesi kuin mustalle. Tällä kertaa teehyllystäni on esittelyssä maustamattoman vihreän teen kolmikko, jonka ostin Teeletistä. Jokainen näistä teelaaduista tulee eri maasta ja ne ovat taas kerran yhdessä loistava esimerkki teen monimuotoisuudesta. Kaikki kolme ovat vihreää teetä, mutta näyttävät ja maistuvat erilaisilta.

Kolme kipollista vihreitä teenlehtiä pöydällä.

Woojeon (Korea, luomu)

Woojeon on korealainen ennen kevätsateita poimittu vihreä tee. Hintatasoltaan se on hyvin keskellä, joten se sopii mainiosti myös arkiteeksi. Haudutetun teen maku on tuoreen vehreä ja hieman pähkinäinen.

Sencha Shizu (Japani)

Japanilainen Sencha Shizu on hieman kalliimpi "rauhallisten aamujen viikonlopputee". Se on tavallista senchaa hienostuneempi. Maku on vehreä, tuore ja siinä on häivähdys kirsikankukkaa. Hintansa se maksaa takaisin sillä, että haudutuksia voi samoilla lehdillä hyvin tehdä kolmekin.

Guranse Emerald (Nepal, luomu)

Nepalilaiset teet ovat pirun hyviä, eikä Guranse Emerald ole poikkeus. Se on täyteläisen, pehmeän ja hieman ruohoisen makuinen. Se sopii hintansa puolesta arkikäyttöön mainiosti. Hauduttaessa kannattaa olla tarkkana ajasta ja määrästä, ettei teestä tule turhan tujua.


Olethan kuullut, että samaa teetä voi hauduttaa monta kertaa?

Loppuun vielä muistuttelen, että kannattaa kokeilla kaikkien maustamattomien vihreiden irtoteelaatujen kanssa useampaa haudutusta! Voit siis tehdä samoista teenlehdistä useamman kupillisen/kannullisen teetä. Moni laatu sopii helposti jopa kolmeenkin haudutukseen. Usealla haudutuksella säästät sekä rahaa että luontoa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥