Sivut

sunnuntai 2. kesäkuuta 2024

Toukokuun parhaat 2024

Huh, mikä toukokuu! Se tuntui kestävän ikuisuuden ja siihen mahtui viikon verran lomaa ja vaikka mitä kivaa. Tämmöistä lisää, kiitos.


Vanhempien vappuvierailu

Toukokuu starttasi (yllätys yllätys) vappujutuilla. Vapun kunniaksi kutsuin vanhemmat luokseni herkuttelemaan hodareilla ja uunidonitseilla. Oli tosi kiva iltapäivä yhdessä ja erityisesti ilahdutti nähdä, kuinka innoissaan iskä oli hodareista. Tämmöisiä yhteisiä hetkiä pitää järjestää useamminkin. <3

Kesäiset kelit ja vesimyyrä!

Toukokuussa sää vihdoin lämpeni (joinain päivinä jopa liikaa, mutta se on eri juttu se). Kauniit kelit houkuttelivat usein ulos pihalle ja kävelemään. Yhdellä lenkillä satuin näkemään ensimmäistä kertaa ikinä vesimyyrän! Hurjan suloinen pieni nappisilmä. Suosittelen kurkkaamaan Googlesta, jos et tiedä tai muista, kuinka söpö se onkaan.

Toukokuun 2024 kuvakollaasi

Paluu festareille ja Dødheimsgard

Toukokuussa kävin ensimmäistä kertaa yli kymmeneen vuoteen ulkoilmafestareilla, Steelfestissä. Tämän ikäisenä festaroidessa on kivaa se, että (ainakaan itsellä) ei ole enää jääräpäistä halua nähdä koko rahan edestä bändejä. Valikoin mitä halusin nähdä, jolloin festaripäivät pysyivät suunnilleen siedettävissä mitoissa. Onneksi mukavuusalueelta poistuminen myös kannatti. Avantgarde black metalia soittavan Dødheimsgardin esiintyminen oli nimittäin yksi parhaista keikoista, joita olen koskaan nähnyt. Näiden heppujen esiintyminen oli niin hauskaa ja heittäytyvää, että se erottui festarien muista bändeistä. Vokalisti Vicotnik hyöri yleisön vieressä aidalla useaan otteeseen. Moni eturivissä ollut, minä mukaan lukien, sai tästä merkiksi naamaansa vihreää värijauhetta.

Laibach Opus Dei Tour

Eikä siinä vielä kaikki keikat! Slovenialainen avantgarde-yhtye ja industrial-legenda Laibach oli nimittäin heti seuraavalla viikolla Helsingissä juhlistamassa Opus Dei -albuminsa 40. juhlavuotta. Tämä oli myöskin todella kiehtova esiintyminen. Olen kuunnellut Laibachia pitkään, mutta näin nyt bändin ekaa kertaa livenä. Keikka alkoi kokeellisemmalla modernilla osuudella, jonka jälkeen siirryttiin Opus Dei -albumiin ja kuultiin siinä myös monia muitakin biisejä. Esiintymiseen kuului myös väliaika, joka toi kokemuksen lähemmäs korkeakulttuuria.

Metallisia otuksia kirpputorilta

Vanhemmillani on ollut koppakuoriaisen muotoinen takorautainen saapasrenki niin kauan kuin muistan. Se on aina kiehtonut minua ja muistan integroineeni sen lapsena jopa johonkin leikkiin mukaan. Nyt kävi tuuri kun löysin samankaltaisen mölliäisen itselleni. Tykkään pitää eteisen lattian mahdollisimman tyhjänä, mutta tälle löytyi oitis tila eteisestä ja sydämestäni.

Myöhemmin toukokuussa löysin myös lohikäärmeen muotoisen metallisen pähkinänsärkijän. Se ei maksanut liikaa ja ostin sen mielenkiintoisen ulkomuotonsa vuoksi. Kotona innostuin tekemään hieman tutkimusta ja aiemmin vain hauskan näköinen esine osoittautui myös kiinnostavaksi. Lohikäärmeen muotoisia pähkinänsärkijöitä oli valmistettu 1960-1980-luvuilla Neuvostoliitossa. Löytämääni veikkailen 1970-luvulle ajoittuvaksi. Nimesin sen Smaugiksi.

Miten sinun toukokuusi sujui?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥