tiistai 4. huhtikuuta 2017

Vierailu japanilaiseen puutarhaan

Kevääseen kuuluu minulla yleensä käynti Vantaan Viherpajassa. Siellä on laaja valikoima kasveja ja kaunis japanilainen puutarha. Puutarhan ihastelu keväisin kirsikankukkien kukinnan aikaan on oikeastaan ollut minun ja isän yhteinen perinne jo vuosia. Tällä kertaa olimme etuajassa ja kukinta oli pikkuhiljaa vasta alkamassa. Puutarhasta ja sen rauhoittavasta tunnelmasta oli kuitenkin mukava nauttia kaloja ja sammakoita bongaillen.Puutarha oli kyllä paljon upeampi silloin, kun olin vielä lapsi. Jossain vaiheessa se sitten pääsi rehottamaan hoidon puutteessa oikein kunnolla. Nyt kasvillisuutta oli kuitenkin selvästi hoidettu ja karsittu. Toivon kovasti, että tuo japanilainen puutarha vielä joskus palautettaisiin entiseen loistoonsa, mutta sen näkee sitten ajan kanssa. Onko teillä lukijoilla jotain kultaisia lapsuusmuistoja tästä?

Jos innostuitte suunnittelemaan käyntiä Viherpajassa, niin otaksun että kirsikoiden kukinta olisi parhaimmillaan joskus huhtikuun puolivälin paikkeilla! Täytyy itsekin käydä silloin tsekkaamassa paikka vielä kertaalleen. Seuraavassa postauksessa luvassa muutamia poimintoja Viherpajan valikoimasta! Sisustusvimma on nyt kova, ja joitain uusia kasveja olisi ihana kotiuttaa. Ihanaa tiistaita teille!

Translation:
Usually during springtime I visit a floral shop called Viherpaja. There is a broad selection of plants and they have their own Japanese garden. For years me and dad have went there in spring to watch cherry blossoms. This time we were a bit early but it's still nice to enjoy the relaxing atmosphere of the garden.

If you started now planning to going to Viherpaja I guess that the cherries will blossom the most about in the middle of April. In the next post I will show some of the most interesting plants I found there. I'm so much into decorating right now that I guess that I have to go there shopping one day.

6 kommenttia:

 1. Tuo näyttää kyllä tosi rauhalliselta ja kivalta paikalta, vaikka onkin kertomasi mukaan huonontunut! :)
  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se silti tosiaan ehdottomasti käymisen arvoinen! Ihana paikka kun voi hetkeksi unohtaa kaikki arjen murheet ja keskittyä vain hetkeen :)

   Poista
 2. Vau varmasti upea paikka! Mulla on ollut pitkään haaveena mennä Japaniin kirsikkapuiden kukinta-aikaan, tuommoinen japanilainen puutarha voisi vähän lievittää matkakuumetta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissu Japaniin hanamin aikaan olisi kyllä varmasti niin upea, toivottavasti joskus pääset sinne! Ja sitä odotellessa kaikenlaiset puutarhavisiitit varmaan kyllä piristävät :)

   Poista
 3. Näyttää tosi kivalta, pitänee itsekin käydä joskus! Japani ja hanami on itselläkin haaveissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käy ihmeessä tsekkaamassa tuo joskus! Puutarhan lisäksi myös myyntivalikoimassa on paljon nähtävää, monenlaisia bonsaita esimerkiksi :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥