Sivut

perjantai 30. lokakuuta 2020

Halloweenostokset

Tiedän että maailmassa on vakaviakin ongelmia, mutta voi miten pettynyt olin kauppojen tämänvuotiseen halloweentarjontaan! Mietin kovasti teenkö tätä halloween haul -postausta ollenkaan, mutta toisaalta haluan dokumentoida tämänkin vuoden tarjonnan. Tähän on hyvä palata verrkokiksi tulevina vuosina.

Pandemialla on varmasti iso vaikutus kauppojen tuotetarjotaan. On myös ymmärrettävää, että moni yritys panostaa tänä vuonna vain jouluun, joka tuo näistä kahdesta selvästi enemmän kassavirtaa. Esimerkiksi Clasulla oli viime vuonna isosti halloween esillä, mutta tänä vuonna he jättivät sen väliin kokonaan.

Haaveilin kesällä, että pandemia tarkoittaisi halloweentuotetarjonnan osalta sitä, että juhlakoristeiden sijaan tarjolla olisi teemaan sopivaa kotoilutavaraa, kuten tuoksukynttilöitä ja keittiöpyyhkeitä. Olin innoissani, kun halloweentavaraa ilmestyi kauppohin jo varhain syyskuussa, mutta petyin kun valikoimat olivat enimmäkseen sitä samaa krääsää. Positiivista on kuitenkin se, että teemaan sopivien herkkujen tarjonnassa oli kunnostauduttu tänä vuonna.


Suurin osa vaatekaupoista lähti leikkiin mukaan vain lastenosastojen valikoimilla jos ollenkaan. Bongasin itselleni sopivaa halloweenia vaatekauppojen osalta vain New Yorkerista, josta mukaan tarttui söpö sukkapaketti jo syyskuussa. Lisäksi lokakuussa löysin Citymarketista Iberon halloweenkorvikset, joista ihastuin candy corneihin ja kissoihin. Osa setin korviksista on vähän liian lapsekkaita, mutta niitä voisi ehkä hyödyntää askartelussa. 


Herkkulinjalta kunniamaininnan saa Helsingin keskustan Herkku, jossa halloween oli lokakuun puolivälin paikkeilla inspiroivasti esillä paraatipaikalla. Heillä oli valtava makeispöytä, mustaa pastaa, paholaisenkastiketta ja muuta kunnon ruokaa esittelevä pöytä sekä paljon kurpitsoja. Kävin eräänä arkivapaana piipahtamassa Helsingissä ostoksilla ja Herkusta tarttui mukaan suloisia belgialaisia suklaatikkareita sekä Haribon lepakkokarkkeja.


Tigerissä oli jonkin verran uutta tavaraa viime vuoteen nähden, mutta ei tällä kertaa mitään must have -juttua. Teippilajitelman lisäksi tutustuin vihdoin monen hehkuttamiin paukkusokerisilmiin ja näitä tulikin sitten syys- ja lokakuun mittaan osteltua useampaankin otteeseen. Aivan ihania!

Markettien makeisvalmistajien osalta Panda jatkoi hyvin viime vuonna kauppoihin ilmestynyttä halloweenlinjaansa. Uutena oli Karkki vai kepponen -pussi, jossa oli tuttuja Ahaa-patukoita teemaan sopivissa kääreissä. Tavallaan tylsää, että samaa tavaraa vain paketoidaan eri tavalla, mutta Ahaat on loistavia, joten en valita.


Lidl on ollut aiempina vuosina minulla jossain sokeassa pisteessä, mitä tulee halloweeniin. Tänä vuonna kuitenkin tajusin mennä sinnekin, ja mukaanhan tarttui teemaan sopvia makeisia, sipsiä ja muuta herkkua. Lidlin halloweentuotteet tulivat myyntiin lokakuun puolivälin paikkeilla. Herkkujen lisäksi siellä oli myös myös Havin valmistamia suloisia paperisia lautasliinoja, joita oli tietenkin ostettava. Nämä olivatkin ainoita sisustusjuttuja, mitä tämän vuoden tarjonnasta ylipäätään tarttui mukaan.


Lushin halloweenvalikoimaa odotin innolla, mutta se oli pienoinen pettymys kun monta aiempien vuosien kestosuosikkia puuttui. Ainoa todella houkutteleva juttu oli Bat Art -kylpypommi, jota ilman meinasin jäädä täpärästi. Kuten aiemmin kerroin, niin minulla oli lokakuussa yksi arkivapaa, jonka turvin uskaltauduin Helsinkiin suorittamaan ostoslistaa. Tarkoituksena oli ostaa myös Bat Art. Alle viikkoa ennen vapaapäivääni Bat Art katosi Lushin verkkokaupasta, eli se oli kaiketi myyty loppuun. Rakas ystäväni oli kuitenkin lähettänyt minulle ihanan yllätyslaatikon, jossa tuo kyseinen lepakon muotoinen kylpypommi oli. 

Tokmannin halloween oli myös tsekkaamisen arvoinen. Mukaan tarttui sieltäkin tosin vain makeisia. Yksi lyhty jäi kovasti houkuttelemaan, mutta en viitsinyt ostaa sitä vielä parvekkeelle, jonka sisustusta ei ole muuten suunniteltu vielä ollenkaan.


Millaisia halloweenostoksia sinä olet tehnyt tänä vuonna?

4 kommenttia:

  1. Mietinkin, että oliko tänä vuonna jotenkin vähemmän tarjontaa ja selvästi oli. Minulla syyskuu ja lokakuu meni jossain ihme kiireessä (johonkin ne vilahti), enkä ollut tarpeeksi ajoissa liikkeellä sisustustarvikkeiden metsästyksessä. Mutta näköjään ei ollut paljoa, mistä valita. 😅 Halloweenkarkit näyttää kuitenkin myyneen hyvin, sillä kun yritin 1.11. sunnuntaina etsiä itselleni halloweenkarkkeja, niitä ei enää myyty lähikaupoissa. 😮 Nuo suklaatikkarit on aivan ihania, samoi muutkin löytösi! 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisustuskamppeiden osalta et kyllä missannut mitäään! Yritin kovasti etsiä keraamista kurpitsaa (lyhtyä tai ihan vaan sellaisenaan koristetta) pihalle, mutta ei löytynyt sellaistakaan klassikkoa mistään sopivana. Tokmannilla oli joku malli kahdessa eri koossa, mutta sen ilme oli liian hönö - olisin tahtonut jotain tyylikkäämpää :D Harmi, että karkit oli loppuneet jo 1.11.! Kaupat ovat näemmä osanneet hyvin mitoittaa niiden määrän, kun loppuivat niin ajallaan.

      Poista
  2. Mä en tainnu ostaa mitään, en oo käyny kaupoissa pyörimässä niin ihan tiedoton kaikesta tarjonnasta. :D Jotain Halloween-aiheisia kynttilöitä olisi ollut kiva ostaa ja servettejä, niitä voi käyttää niin monipuolisesti askartelussa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivan näköisille kynttilöille ja serveteille on kyllä aina käyttöä! Tänä vuonna valitettavasti halloweenin kynttilätarjontakin oli aika vähäistä. Jäin haaveilemaan Yankee Candlen halloweenkynttilöistä, kun niitä ei tosiaan tainnut saada Suomesta mistään.

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥