Sivut

sunnuntai 17. tammikuuta 2021

Galaksikukkaruukku ja muita kirppislöytöjä

Kävin eilen ekaa kertaa pariin kuukauteen kirpparilla. Oli niin ihanaa, kun pääsi pitkästä aikaan kiertelemään hyllyjen välissä etsien aarteita. Normaalisti kirppistely kuuluu tekemisiini lähes viikottain, mutta välttelin niitä nyt jonkin aikaa koronatilanteen vuoksi. Tänä viikonloppuna iski kuitenkin niin kova tylsyys, että kirpparille oli päästävä! Löysin sarvia askarteluun, Partyliten tuoksukynttilän sekä upean kukkaruukun, jonka kuvio muistuttaa harmaaskaalan väristä galaksia. Sarvet olivat jo valmiiksi sahattuja ja katkeilleita, joten ne eivät mene sellaisenaan koristeeksi vaan askartelukäyttöön. Mitähän niistä tekisi?


Muutama kuukausi sitten löysin kirpparilta pussillisen kiviä pikkuhintaan (ehkä 3 €, en enää tarkkaan muista). Enkä ihan mitä tahansa kiviä, vaan kaksi hunajakalsiittia, vihreän kalsiitin, kaksi ruusukvartsia, sekä teollisesti sitriiniksi muokatun ametistin. Kivikokoelmani kasvoi hetkessä siis valtavasti!


Loppukesästä hajuvesihyllynikin sai täydennystä, kun bongasin lähes täyden Escadan Fiesta Cariocan Facebook-kirpparilta. Lisäksi alkusyksyllä kävi aivan uskomaton tuuri, kun löysin Taj Sunsetin 5 eurolla. Taj Sunsetin julkaisusta tulee tänä vuonna kuluneeksi 10 vuotta ja muistan edelleen, kun tuoksuttelin sitä kaupassa, mutta en raaskinut silloin ostaa. Nyt on ensi kesäksi kesätuoksuja tarpeeksi!


Partyliten kynttilä ei suinkaan ole ollut ainoa kynttiläostokseni viime kuukausilta, vaan sen lisäksi olen löytänyt mm. kasan Yankee Candle -kynttilöitä eri tuoksuissa sekä paketillisen harmaiden pyöreiden kivien näköisiä kynttilöitä. Lisäksi löysin kauniin metallisen mustan kynttilätelineen, jonka kuva löytyy kuukausi sitten tekemästäni kysymyspostauksesta. Se on aika monikäyttöinen tulee varmasti vilahtelemaan postauksissa jatkossakin.


Oletko uskaltautunut kirppareille viime aikoina?

8 kommenttia:

  1. Mitä jos sarven sahaa palasiks ja tekee paloista "riimukivet"?

    Mulla on kun ei oo elämää niin helppo mennä päiväsaikaan kun kauheen moni ei oo liikkeellä. Ihmeempiä löytöjä ei tosin oo tullu tehtyä hetkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riimukivet on olleet korujen ja avaimenperien ohella harkinnassa! Varmaan noista materiaaleista riittäisi molempiinkin. :)

      Kätevää kun kerkeät päivisin kirppareille ja saa silloin kierrellä rauhassa väljemmin. Viikonloput kun tuppaa olemaan yleensä aika ruuhkaisia.

      Poista
  2. Kirppareilla on niin ihanaa käydä ja tehdä löytöjä! Tosin kun on tilanne, että pitäisi löytää joku tietty asia, sen metsästäminen voi olla uuvuttavaa. 😅 Noista sarvista voi sata vaikka kiekkoja, joihin tehdä riimukuvioita ja koostaa niistä sitten kaulakorun tai rannerenkaan? Tai jos ei halua riimuilla kuvioituja sarvia iholleen, niistä voi tehdä vaikka vitriinimäiseen tauluun asetelman?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä ihan totta, että jos kirppikselle menee etsimään jotain tiettyä, niin todennäköisesti joutuu pettymään. Mullakin on ollut puoli vuotta ostoslistalla puinen laatikko keittiön pöydälle, jossa voisi säilyttää vitamiinipurkkeja, mutta eipäs niitä sopivan laisia laatikoita ole tullut missään vastaan :D Kivoja ideoita noihin sarviin liittyen! Yksi vitriinimäinen taulukin löytyy sattumoisin jemmoista odottamassa inspiraatiota.

      Poista
  3. Ihania löytöjä olet tehnyt ^_^ Kaunis tuo ruukku.
    Olen myös vältellyt kirpputoreja tämän koronatilanteen takia, ihan muutaman kerran olen uskaltautunut menemään paikalliseen sellaisina aikoina, kun tiedän, ettei siellä yleensä paljoa ole ihmisiä. Kirppareilta on ihana kiertää ja tehdä löytöjä, tosin saattaa lompakko ja koti kiittää nyt kun ei tule niin usein kannettua kotiin niitä löytöjä :´D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)

      Kirppareilta tulee kyllä kieltämättä ostettua usein myös semmoista tavaraa, jota ei varsinaisesti tarvitse, mutta joka vaan on niin ihanaa. Esimerkiksi meikäläisen kynttilävarastot riittäisi nykyisellään jo varmaan kolmeksi vuodeksi, mutta silti ostan aina jos näen kirpparilla kauniita tai kivan tuoksuisia kynttilöitä kohtuuhintaan :D

      Poista
  4. Kivoja löytöjä! Mä kaipaan niin kirppistelyä! Ei vaan huvita yhtään mennä keskustaan ja nettikirppiksiltä ei saa sitä samaa fiilistä kuin paikan päällä kun saa tonkia hyllyjä. :D Pitäisi ihan kalenteriin merkata joku kirppistelypäivä ja kiertää Turun kirpparit. Harmi vaan, että täällä on aika vähän hyviä kirppiksiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Nettikirppiksistä ei tosiaan jotenkaan tule yhtään samanlainen fiilis, kuin siitä että menee jonnekin oikeasti paikan päälle ostoksille. Loputon scrollaaminen, mittanauhan kanssa mittailu ja noutojen/postitusten sopiminen on vaan aika tylsää + ainakin meikäläiselle kirpparilla käynti on myös keino saada kammettua itsensä kotoa jonnekin liikkeelle.

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥