Sivut

sunnuntai 31. heinäkuuta 2022

Heinäkuun parhaat 2022

Jääkahvi banaanimakusiirapilla

Tämä teebloggaaja kääntää nyt takkinsa ja nostaa kuukauden parhaisiin teen sijaan kahvin! Tai siis kahvin tietyllä makusiirapilla. Olen nimittäin palavasti rakastunut Moninin Yellow Banana -makusiirappiin kylmäuutetun jääkahvin kaverina. Se on niin hyvää. Onko sinulla jotain kesäisiä makusiirappisuosikkeja?

Mahtavia kirppislöytöjä

Heinäkuussa onni potki kirppareilla sekä antiikkiliikkeessä. Kirppiksiltä löytyi mm. parvekkeelle juuri oikeanlainen viltti sekä sisälle koristeeksi (luutavasti Airamin) iso hopeinen koristekurpitsa, jonka sisällä on valosarja. Ostin myös vihdoin seittikuvioiset lasikipot, joita olin katsellut kirpparilla noin vuoden verran. Olen ostopäätöksissä välillä aika verkkainen. Porvoolaisesta antiikkikaupasta mukaan tarttui kaunis perhostaulu täydentämään kokoelmaani.

Punaherukkahillo twistillä

Meille oli parilta viime kesältä jäänyt marjoina pakastettua punaherukkaa pakastimeen, joten tämän vuoden sadosta piti keksiä jotain muutakin. Punaherukalle löytyi nopealla googlailulla vaikka mitä kiinnostavia hilloreseptejä. Päädyin lisäämään hilloon marjojen kaveriksi persikkaa sekä vaniljasokeria, ja hillosta tuli juuri sopivan makeaa. Ei tarvitse ensi talvena ostaa mansikkahilloa lettujen kaveriksi!

7. vuosipäivä

Vuosipäivää juhlistettiin kuun puolivälin kieppeillä visiitillä meidän paikalliseen lemppariravintolaan ei 2 puuhun. Ruoka oli taas kerran tosi hyvää ja oli kiva päästä laittautumaan nätiksi ja nappaamaan asuun mukaan mm. viime kuussa Hypeconista ostamani Ideabutiikin lepakkokorvikset.


Virtuaaliteehetket

On niin upeaa, että nykyään kaukanakin asuvien ystävien kanssa ystävyyttä on helppo pitää yllä. Etänä aktiviteettien skaala ei toki ole ihan yhtä iso kuin livenä – et voi mennä kaverin kanssa museoon tai koluamaan kirpparia. Yhdessä vietetty aika ja ajatusten vaihtaminen on silti kultaakin kalliimpaa. Heinäkuussa virtuaaliteehetket Lontoossa asuvan S:n kanssa ilahduttivat kovasti.

Työrauha

Olin lähes koko heinäkuun töissä. Suositun lomakuukauden haittapuolena on se, että pulmia pitää ratkoa pitkälti itse ja monet avainhenkilöt ovat lomalla. Positiiviset puolet kuitenkin ylittävät negatiiviset: palavereja oli tosi vähän, joten sain nauttia keskeytyksettömästä työajasta. Ihanaa! Haluaisin saman fiiliksen jatkuvan jossain muodossa syksylläkin, joten täytyy varmaan alkaa rankkaamaan tarkemmin, mihin palavereihin osallistun ja skipata kaikenlaisia nice to know -palsuja. Työni on siis pääasiassa operatiivista pakertamista, joten varsinainen työn tekeminen tapahtuu muualla kuin palavereissa.


Miten sinun heinäkuusi sujui?

6 kommenttia:

  1. Makusiirappi jääkahvissa kuulostaa hyvältä! Pitäisi muutenkin tutustua jääkahviin, kun kahvi tulee juotua aina perinteiseen tapaan kuumana. Makusiirappeihin sain pienen kammon Amerikan reissulla. Mielestäni siellä peruskahvi on pahaa ja vielä pahempaa, kun sinne menee sotkemaan makusiirappia. :D Mutta ehkäpä pitäisi antaa niille uusi mahdollisuus jääkahvin mukana. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jääkahvi, kuin myös kunnon jäätee, on kesällä parhautta <3

      Voi ei, ei kuulosta Amerikan reissun kahvit kyllä tuon perusteella kovin hyvältä. En tiedä onko siellä sitten kovin erilaisia makusiirappeja kuin Euroopassa, vai onko sattunut vaan huonot maut. Mä oon niin tottunut makusiirappeihin, että kahvi ilman semmoista maistuu oudolle. :D

      Poista
  2. Banaanikahvi kuulostaa mielenkiintoiselta! 😮 Itse olen tähän mennessä kokeillut lähinnä minttua tai toffeeta jääkahvimakuina. 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toffee on kyllä aina varma valinta, niin jääkahviin kuin tavalliseenkin! Pitänee varmaan seuraavaksi hommata minttumakusiirappi kokeiluun tänne :)

      Poista
  3. Vähänkö nyt himoitsen tuota banaanikahvia xD rakastan kaikkia makusiirappeja, kotoa löytyy salty caramel ja vanilja.

    Mulla on tuo sama valokurpitsa! Syysiltoina oikein tunnelmallinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Banaanimakusiirappi oli ihan best! Se loppui juuri meiltä ja tekisi mieli hankkia uusi, mutta ei viitsi kun pumpkin spice -sesonki kolkuttelee jo ovella. Salty Caramelia on pitänyt jo pitkään ostaa myös kotiin!

      Toi valokurpitsa on kyllä kovin nätti! Kiva että säkin ennätit saamaan semmoisen :) Mä bongasin noita viime syksynä muutamasta verkkokaupasta, mutta kaikissa oli nollasaldo, joten oli aika onni että tohon törmäsin.

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥