Sivut

maanantai 30. lokakuuta 2023

Halloween-kalenteri | 12: Bird & Blend halloween-teekalenteri

Vieraskynä: S

(Terveisiä Sumuiselta Saarelta (siis Englannista). Ilahduin kovasti kun Maru ehdotti että kirjoittaisin tästä teekalenterista “vieraskynänä”, mutta en tosiaan ole mikään kynäniekka joten annattehan anteeksi mahdolliset kömpelyydet.)

Rantakaupunki Brightonista lähtöisin oleva indie-teekauppa Bird & Blend valmisti jo toisena vuotena peräkkäin halloween-teemaisen 13 päivää kattavan teekalenterin. Maru kirjoitti viime vuoden halloween-kalenterista kattavasti, jos haluat virkistää muistiasi. :) Tilasin kalenterin heti kun niitä myyntiin tuli, koska viime vuoden pieni erä myytiin loppuun melko nopeasti. Onneksi tänä vuonna varastoa oli ilmeisesti enemmän, sillä kalentereita on myynnissä edelleen.

Vuoden 2023 kalenteri on suloisen violetti talo, jonka ikkunoista kurkkii kummituksia ja portaita koristavat kurpitsalyhdyt – en tiedä onko ullakon sateenkaaren väreissä komeileva ikkuna Wednesday-sarjan Enidin ikkunan inspiroima, mutta siitä se minua ainakin muistutti. Viime vuoteen verrattuna tämä on siitä helpompi formaatti, että ei vie pöytätilaa kovin paljon, toisin kuin hautausmaa kivineen (vaikka ne hautakivet teelaatikoina hurjan suloisia olivatkin).

Teetä kurpitsan muotoisessa mukissa ja teekalenteri taustalla

Tämän tekstin kirjoitushetkellä kaikki luukut eivät tietenkään ole vielä auki, mutta tähän menneissä avatuista on löytynyt seuraavanlaista:

Päivä 1: Buttermint

Tämä minttukarkin makuinen yrttihauduke yllätti vannoutuneen mintunvihaajan ja pääsi jopa ostoslistalle. Makeutettuna se maistuu ihan After Eightien sisukselta, nam!

Päivä 2: Spiced Pumpkin Pie Matcha

Matchaksi tämä on ihan passeli. Kurpitsapiiraan mausteet peittävät sen “vastaleikatun ruohon maun”, jota matchoissa vierastan – ostoslistalle se ei kuitenkaan pääse.

Päivä 3: Baby Spice

Mustan Spiced Pumpkin Pien “pikkusisko” eli yrttiteeversio yllätti hieman, sillä ennen haudutusta neilikan ja kanelin tuoksu iskee huumaavasti vasten kasvoja. Haudutettuna teestä maistuu enemmän kurpitsan ja makean omenan palat ja mausteista läpi tulee vain hitunen. Kivan syksyinen iltahauduke, joka ei haittaa yöunia kofeiiniherkilläkään.

Päivä 4: Perfect Tea Spoon

Joku saattaisi ajatella, että irtoteen annosteluun tarkoitettu lusikka olisi tylsä tällaiseen kalenteriin, mutta ilahduin kovasti kun luukun avasin, sillä minulla on tällainen jo ennestään ja olen kokenut sen täydelliseksi. Yksi kukkurainen lusikallinen lehtiä on täydellinen määrä kupilliseen. :)

Päivä 5: Spiced Pumpkin Pie

Tähän mausteiseen kurpitsaherkkuun ei kyllästy koskaan, ihana syysklassikko.

Päivä 6: Loose Leaf Tea Infuser

Tämän mallisia teenhauduttumia minulla onkin jo pari, ja mielellään otin tämän kokoelmaan.

Pieniä purkkeja, teesihti ja teelusikka.

Päivä 7: Spiced Pumpkin Pie Sticky Chai

Hunajalla makeutettu sticky chai -versio spiced pumpkin piesta on myös tietynlainen syysklassikko. Hunaja sopii hyvin näiden mausteiden kaveriksi.

Päivä 8: Bedknobs & Broomsticks

Omena ja hibiscus tekevät tästä yrttiteestä tosi makean hedelmäisen, vähän jopa hedelmäkarkkimaisen. Mielestäni ehkä enemmän kesään kuin syksyyn sopiva maku, mutta herkullinen kuitenkin!

Päivä 9: Toffee Sticky Chai

Paras sticky chai, jota olen B&B:ltä maistanut! Toffeen maku tulee hyvin esiin ja on etenkin maidon kanssa erinomaista herkkua.

Päivä 10: Birthday Cake Matcha

Kalenterin ensimmäinen pettymys: vaniljakerroskakun makuinen matcha ei mielestäni sovi yhtään halloween- tai syksyteemaan.

Päivä 11: Bonfire Toffee

Ihana, miedosti savuinen yhdistelmä toffeeta ja omenaa! Sopii myös Lapsang Souchongista normaalisti tykkäämättömille (eli esim. minulle :D).


Avaamatta on siis vielä kaksi luukkua, ja numero 13 on yli 10 cm korkea, joten jännittää mitä aarteita sieltä löytyykään! Marulla on ymmärtääkseni tapana useimmiten kysyä jokin mielenkiintoinen kysymys tekstiensä lopuksi, joten kysyn itsekin: Ostaisitko halloween-teekalenterin, ja onko sinulla suosikki halloween-teetä?

2 kommenttia:

  1. Mä en oikein koe olevani Halloween-ihminen tai mitenkään erityisesti sitä juhlista tai omista mitään koristeita, mutta tämä teekalenteri vaikuttaa oikein mielenkiintoiselta ja tykkään kyllä kovasti tämän ulkoasusta. Nuo kummituksethan on vallan hurmaavia, kuten ylipäätään tuo kalenterin kuvitus! :D Myös kalenterista tulleet teet vaikuttavat sellaisilta, että maistelisin niitä oikein mielelläni. Ja ihan mielelläni olen silti seurannut tätä Halloween-kalenteriasi. Kivaa, että postaus on tullut päivittäin! Itse asiassa hieman sellainen Halloween-kipinä meinaa iskeä, että ehkäpä intoudun ensi vuonna hankkimaan jotain Halloween-aiheista koristusta. ;) Muistan toki pieniä kiertäviä keppostelijoita varaamalla teemaan sopivaa karkkia, etten vaan joudu kepposten uhriksi. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, tuo Bird & Blendin tämän vuoden halloween-kalenteri näytti aivan ihanan suloiselta ja kaikkea kivaa siitä myös löytyikin. Superia että S ennätti esittelemään sen meille! <3

      Tosi kiva kuulla, että oot viihtynyt tämän blogikalenterin parissa, vaikka halloween on vasta vähän tän myötä alkanut kiinnostamaan. Tyylejä koristella halloweeniksi on varmasti yhtä monta kuin koristelijoitakin, joten niistä voi lähtä kasaamaan pikkuhiljaa juuri omanlaista halloweenia. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥