Sivut

perjantai 20. lokakuuta 2023

Halloween-kalenteri | 2: Varovasti pimeässä

Syksy tuo mukanaan ruskan ja pimeyden. Iltaisin hämärä hiipii yllättävän aikaisin, koska olimme jo kunnolla ehtineet tottumaan valoisiin kesäöihin. Suosin mustia vaatteita kuten monet muutkin alternative-ihmiset, joten näkyvyyteni on iltaisin autoilijoille heikko. Ulkona kulkiessa on tärkeää olla tietoinen ympäristöstään ja jättää pois puhelimen tuijottaminen esimerkiksi tietä ylittäessä ja parkkipaikoilla. Kaikki tuntevat myös varmasti sanonnan, että heijastin on halpa henkivakuutus.

Vaaleanpunainen lepakon muotoinen heijastin repussa

Minulle on vuosien varrella kertynyt kompakti kokoelma lepakkoteemaisia heijastimia. Niitä on myynnissä muuten yllättävän monen mallisia! En nimittäin ole edes ostanut kaikkia vastaan tulleita. Vaaleanpunainen realistisen siluetin omaava yksilö on titiMadamilta ja sen sain jokunen vuosi sitten joululahjaksi. Kaksi enemmänkin Batman-mallista lepakkoa ovat ihan perus markettitavaraa. Vampyyri on yli kymmenen vuoden takainen löytö huoltoaseman myymälästä ja sellaisia en ole sen koommin nähnyt tarjolla.

Kolme lepakkoteemaista heijastinta

Heijastimien oikeanlaisesti sijoittelusta kannattaa kurkata ohjeet Liikenneturvan sivuilta. Lisäksi tykkään itse kiinnittää heijastimia reppuihin sekä olkalaukun sille reunalle, joka on kohti selkäpuoltani.

Millaisia heijastimia sinulla on?

8 kommenttia:

  1. Veteraaniheijastin on vakiovalinta takintaskun vetskariin roikkumaan, toinen on sellainen läpsäytettävä nauha käsivarteen. Enemmänkin saisi kyllä olla, omistan yhden kauppakassin heijastinkankaalla, sitä voisi opetella käyttämään.

    Heijastimien tärkeyden on huomannut vasta kunnolla kun aloitti itse ajamaan autoa. Kiroan pimeällä aina mustissa vaatteissa ilman heijastinta maantien laidassa käppäileviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon kans katsellut niitä heijastinkauppakasseja, jotka vaikuttaa kyllä tosi käteville ja heijastavaa pintaa on reilusti! :) Nyt tuli mieleen, että multa löytyy myös semmoinen sateenvarjo, jonka reunassa on heijastinnauhaa. Se taisi olla Lindexiltä.

      Pimeät maantiet on varmasti vielä hankalampaa kuin taajama, kun kevyttä liikennettä tulee vastaan harvakseltaan, mutta koko ajan pitää olla kuitenkin valppaana.

      Poista
  2. Oi, tuollaisia lepakkoheijastimia pitäisi löytää! 🙂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa aloittaa ihan perus Prismasta, Cittarista tai Tokmannilta bongailu! :)

      Poista
  3. Hyvä muistutus. Olen kaikkea muuta kun kunnostautunut heijastinten kanssa... Täytyy laittaa ostoslistalle heti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oiva lisäys ostoslistalle! Toivottavasti löytyy mieluisan mallisia. :)

      Poista
  4. Vähän myöhässä nämä mun kommentit tähän kalenteriin, mutta aiemmin en ehtinyt!

    Söpöjä heijastimia. <3 Mulla ei ole yhtään synkkää heijastinta, tällä hetkellä käytössä on vain Pandan laku-heijastin ja sellainen pinkki joka kierretään käden ympärille. Yleensä lenkkeillessä käytän ihan sellaista Tokmannin heijastin-harnessia, se on kätevä vaikka ei ihan tyylikkäin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että heijastimia kumminkin löytyy sieltä käytöstä, se on pääasia! Heijastinvaljaat ei ole kenties se tyylikkäin, mutta heijastavaa pinta-alaa on ainakin paljon ja moneen suuntaan. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥