Sivut

lauantai 21. lokakuuta 2023

Halloween-kalenteri | 3: Pumpkin spice -makusiirappien vertailu

Pumpkin spice eli kurpitsan ja lämmittävien mausteiden yhdistelmä on syksyisen makumaailman ytimessä. Pumpkin spice -makusiirapeilla maustetut kahvit ovat hyvin suosittuja ja makusiirappeja saa ostettua myös kotiin kahvia, teetä tai vaikkapa jälkiruokia piristämään. Tässä postauksessa tutustutaan kolmeen testaamaani Pumpkin spice -makusiirappiin ja edustettuina ovat Monin, Maison Routin 1883 ja Simply.

Taustatietoa näiden arvioiden pohjaksi: Käytän makusiirappeja vain kahvin kanssa. Suosin tummapaahtoa suklaisilla ja pähkinäisillä vivahteilla. Nautin kahvin lämpimänä pressopannussa valmistettuna tai kylmäuutettuna jääkahvina.

Tämän postauksen kollaasissa olevat tuotekuvat eivät ole omiani, vaan ne ovat peräisin postaukseen linkitettyjen yritysten verkkosivuilta.

Monin Pumpkin Spice

Muun muassa Espresso House käyttää Pumpkin latteensa Moninin makusiirappia. Monin Pumpkin Spice -makusiirappi on erittäin helposti lähestyttävä. Mausteisuus on tasapainotettu niin, ettei mikään nouse ylitse muiden ja mausteet kietoutuvat nätisti yhteen kurpitsan kanssa. Moninin Pumpkin Spice on kuitenkin verrattain mieto, eli jos juomaan haluaa vahvaa mausteisuutta, siitä tulee samalla aika makea.

Maison Routin 1883 Pumpkin Spice

Maison Routin 1883:n (tai minun ranskantaidoillani Mösön Rösöönin) Pumpkin Spice on ehdoton suosikkini. Kaikki alkaa tyylikkäästä etiketistä, jossa lepakon muotoiset kurpitsanpalat lentelevät neilikoiden ja kanelitankojen seassa. Maison Routin 1883:n Pumpkin Spice on Moninin versiota mausteisempaa ja sen tuoksusta erottuvat selkeästi kaneli, neilikka ja inkivääri. Tujusta tuoksustaan huolimatta se sointuu maitokahviin täydellisesti. Kaiken kruunaa himpun verran Moninia edullisempi litrahinta.

Simply Pumpkin Spice

Ostin alkuvuodesta Simplyn Pumpkin Spicen Mokkamestareilta. Kyseistä makua ei juuri nyt näytä olevan Mokkamestareilla vaikoimassa, mutta muita Simplyn makusiirappeja heillä on edelleen. Simplyn Pumpkin Spice tuntui asettuvan jonnekin Moninin ja Maison Routin 1883:n välimaastoon. Se on hitusen Moninia vahvempaa, mutta ei yhtä makeaa.


Googlasin tätä postausta varten taustatietoja ja huomasin, että minulla on maistamatta vielä ainakin Modon versio. Onko sinulla omaa Pumpkin Spice -siirappisuosikkia?

6 kommenttia:

  1. Kiva kun jaat näitä vinkkejä. Olen miettinyt tuollaista makusiirapin hankkimista ihan kotikahviin, melko helppoahan kotona olisi myös tehdä jääkahvi johon lisätä joku pieni kiemura makusiirappia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa että tykkäät! Lämmin suositus kyllä kotiin ostettaville makusiirapeille, jos makukahveista tykkäät kahviloissa ja ylipäätään kahvista makeutettuna. :)

      Poista
  2. Oih pitäisiköhän hankkia tällaista siirappia kotiinkin, niin nopeasti väistyy tämäkin kausimaku joulun tieltä sitten..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kahviloissa tämä maku on tosiaan tarjolla vaan sen parisen kuukautta, joten jos siitä tykkää, niin varmasti kannattaa kotiinkin hankkia. Ainakin mun mielestä pumpkin spice on makuna pätevä syksyn lisäksi myös talvella. :)

      Poista
  3. Mulla on kotona tuota Moninin siirappia, joka on ihan jees, mutta tosiaan aika makeaa. Täytyykin kokeilla tuota 1883:a!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, uskon tosiaan, että siinä tapauksessa Maison Routin 1883 vois tosiaan olla sun mieleen! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥