Sivut

keskiviikko 25. lokakuuta 2023

Halloween-kalenteri | 7: Pumpkin Spice -pikakahvi kokeilussa

Tämänpäiväisestä luukusta muodostui tahattomasti hieman koominen, mutta koettakaa kestää.

Innostuin elokuussa huomatessani kahvikauppa Creman valikoimasta Beanies-merkkisen Pumpkin Spice -pikakahvin ja pitihän se tilata kokeiluun. Tuote koostuu pakastekuivatusta kahvista ja aromeista ja sen sanotaan olevan täydellinen lohduttava herkku, joka antaa lämmittävän tunteen kanelin, maustepippurin, muskottipähkinän, neilikan ja inkiväärin avulla. Paahtoastetta ei ollut erikseen mainittu. Myyntivalttina purkin kyljessäkin kerrotaan, että valmiissa kupillisessa on vain 2 kaloria (ja tähän tietty maidot ja makeutukset päälle jos niitä käyttää).

Alkuun vielä taustatietoa kahvikäyttäytymisestäni: En ole juonut kahvia kovin montaa vuotta. Eniten tykkään tummapaahdosta, jossa on suklaisia, toffeisia tai pähkinäisiä vivahteita. Valmistan kahvini kuumana pressopannulla tai kylmäuutettuna jääkahvina ja laitan mukaan aina maitoa ja makusiirappia. Pikakahveja en ole juurikaan juonut.

Kurpitsalyhty ja pikakahvipurkki pöydällä

Kierros 1: Beanies Pumpkin Spice + maito

Maku oli kovin paahteinen ja inkivääri puski siitä mielestäni liikaa esiin. Olisin kaivannut esimerkiksi kanelin ja neilikan makuja sille kaveriksi. Inkivääri ja kahvi ovat aika pelottavia yhdessä. Sokerin kanssa tämä oli hieman parempaa.

Kierros 2: Beanies Pumpkin Spice + maito + pumpkin spice -makusiirappi

Sama kuin ensimmäisellä kierroksella ja lisäksi makusiirappia, koska makeus on selvästi se, mitä kahviin tarvitsen. Tämä oli huomattavasti parempaa – semmoista jonka jossain kyläillessä kohteliaisuuttaan saisi varmaan alas.

Kierros 3: Beanies Pumpkin Spice + Oddlygood Barista Pumpkin Spice

Valio yllätti tänä vuonna lähtemällä Pumpkin spice -skeneen mukaan tuoden Oddlygood Barista kaurajuomasta kausimaun. Se on herkullista, joten kokeilin tulisiko sillä Beaniesin Pumpkin Spicesta parempaa. Ei tullut. Inkivääri korostui vaan entisestään.

Kierros 4: Clipperin pikakahvi + Oddlygood Barista Pumpkin Spice

Aloin epäillä onko Beaniesin kahvin makuprofiili sellainen, josta en välitä. Kokeiluun lähti sitten alun perin leivontaan ostamani Clipperin keskipaahtoinen maustamaton luomupikakahvi sekä Oddlygood Barista Pumpkin Spice. Siihen kun laittoi reilusti sokeria, niin kyllähän sitä maisteli.

Kierros 5: Clipperin pikakahvi + maito + pumpkin spice -makusiirappi

Tämä kaoottinen tutkimus huipentui vielä Clipperin pikakahviin maustettuna maidolla ja pumpkin spice -makusiirapilla, joka on se tavallinen yhdistelmäni kahvin kanssa. Tällä kombolla juomasta tuli jo ihan mukiinmenevää. Joisin kuitenkin mieluummin tavallista kahvia tai sitten teetä.


Yhteenveto:

Beaniesin Pumpkin Spice oli saanut Creman verkkokaupassa hyvät arvostelut, joten veikkailen että vika lienee meikäläisen makupaletissa. Jos tykkäät kahvissa laajalla skaalalla erilaisista makuprofiileista, saattaa tämä olla kokeilemisen arvoinen, taikka jos pikakahvi on osa arkeasi. Itse taidan jättää pikakahvit jatkossakin vain leivontaan. Teepuolelta löytyy myös mielestäni parempia vaihtoehtoja, jos vähäkalorisuus on se juttu, jonka vuoksi haluaisi valita pelkillä aromeilla maustetun kahvin makusiirapin sijaan.

8 kommenttia:

  1. Tuota OddlyGoodin kausimakua on kehuttu siellä täällä, pitäisi metsästää itsekin sellainen testiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Prismoista ja ja K-Marketeista oon ainakin bongannut tota Oddlygoodin kausimakua, mutta selvästi ei jokaiseen kauppaan ole tullut valikoimiin. Toivottavasti löydät ja tykkäät! :)

      Poista
  2. Aika hämärää :D Jos tää on vielä sun kaapissa seuraavan kerran kun nähdään ni oon kiinnostunut kokeilemaan ihan kuriositeettina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä purnukka väisti täpärästi siivousvimman, joten tervetuloa vaan maistelemaan! Ja jos tykkäät, niin vie loput mukanasi. :D

      Poista
  3. Urhoollisesti jaksoit kokeilla eri yhdistelmiä, arvostan! 😄 Mä oon tykännyt ainoastaan Mokkamestareiden maustetuista kahveista (vain parista niistä), kaikki muut on ollut epämiellyttäviä tai kämäisen muovisia mun makupaletille. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kovasti oon samoilla linjoilla sun kanssa valmiiksi maustetuistakahveista. Joku kardemumma ja vanilja taitaa olla ainoita toimivia.

      Poista
  4. Olivat loppuneet tai muuten pitempi toimitusaika. Mutta kiitos vinkistä, pitää testata kahvit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos päädyt tilaamaan, niin toivottavasti tykkäät enemmän kuin minä... :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥