Sivut

maanantai 14. heinäkuuta 2014

Nettle leafs

Muistattekos kun kerroin poimineeni juhannuksena ensikertaa nokkosia? Käytin niitä nyt letuissa! Ihan mukava ja terveellinen lisä tuohon perinteiseen kesäherkkuun.


Tässä muutamia vinkkejä muillekin, jotka eivät ole aiemmin käyttäneet nokkosta ruokiin:

1. Nokkosen poimimisesta ja käytöstä löytyy tietoa esim. täältä.
2. Kerää vain kärkisilmuja, isommat lehdet ovat IHAN OIKEASTI kitkeriä. Paras poiminta-aika on alkukesästä.
3. Ehkä myös vähän kohdasta kaksi johtuen: Jos käytät nokkosta makeisiin ruokiin, niin murskaa kuivat  lehdet aivan pieneksi. Ainakin minusta isommat palat olivat letuissakin hitusen turhan kitkeriä omaan makuuni.



Translation:
Remember how I told that I was picking nettle leafs for first time at Midsummer? Now I used them in pancakes! Nice and healthy addition to the usual summer dessert.


Couple of tips for you who has not used nettle leafs in food before:

1. Pick only small buds of leafs. Bigger leafs REALLY are bitter.
2. Partly because of  1.: If you use nettle in desserts crush dry leafs as well as you can. At least I think that bigger parts were too bitter in pancakes.
3. Last but definitely not least: Find information about nettle picking and using it safely in food (Google)

2 kommenttia:

  1. Nomnoms nokkosta ♥
    Suomen superruoka, se on kyllä herkkua ja terveellistä! ^__^
    Letut näyttää oikein hyviltä, rupes himottaan, pakko kai tehdä vohveleita joku päivä x)

    ~ Frillycakes ~

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vohvelit on kyllä ihania, pitänee kai jossain vaiheessa hommata semmoinen vohvelirauta tähän talouteen :3

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥