Muistattekos kun kerroin poimineeni juhannuksena ensikertaa nokkosia? Käytin niitä nyt letuissa! Ihan mukava ja terveellinen lisä tuohon perinteiseen kesäherkkuun.
Tässä muutamia vinkkejä muillekin, jotka eivät ole aiemmin käyttäneet nokkosta ruokiin:
1. Nokkosen poimimisesta ja käytöstä löytyy tietoa esim. täältä.
2. Kerää vain kärkisilmuja, isommat lehdet ovat IHAN OIKEASTI kitkeriä. Paras poiminta-aika on alkukesästä.
3. Ehkä myös vähän kohdasta kaksi johtuen: Jos käytät nokkosta makeisiin ruokiin, niin murskaa kuivat lehdet aivan pieneksi. Ainakin minusta isommat palat olivat letuissakin hitusen turhan kitkeriä omaan makuuni.
Translation:
Remember how I told that I was picking nettle leafs for first time at Midsummer? Now I used them in pancakes! Nice and healthy addition to the usual summer dessert.
Couple of tips for you who has not used nettle leafs in food before:
1. Pick only small buds of leafs. Bigger leafs REALLY are bitter.
2. Partly because of 1.: If you use nettle in desserts crush dry leafs as well as you can. At least I think that bigger parts were too bitter in pancakes.
3. Last but definitely not least: Find information about nettle picking and using it safely in food (Google)
Nomnoms nokkosta ♥
VastaaPoistaSuomen superruoka, se on kyllä herkkua ja terveellistä! ^__^
Letut näyttää oikein hyviltä, rupes himottaan, pakko kai tehdä vohveleita joku päivä x)
~ Frillycakes ~
Vohvelit on kyllä ihania, pitänee kai jossain vaiheessa hommata semmoinen vohvelirauta tähän talouteen :3
Poista