Sivut

tiistai 13. maaliskuuta 2018

5+2 maistuvimmat pussiteet

Yleensä teestä blogatessani kirjoitan irtoteestä, mutta on toivottu myös juttua suosikeistani pussiteen saralta. Irtoteenkään hauduttamisen ei muuten tarvitse olla työlästä tai aikaavievää, kunhan välineet ovat oikeat. Siitä huolimatta minultakin löytyy usein muutamaa pussiteetä tai muuta hauduketta kaapista. Otin tähän postaukseen teen lisäksi mukaan pari muuta hauduketta, vaikka ne eivät tosiaan teetä ole.


Forsman Tean premiun pussiteet / Forsmanilta tuli viime vuonna myyntiin premium-laatuisia maustamattomia pussiteitä. Tämän laadukkaampaa isolehtistä pussiteetä ei varmaan Suomesta kovin helpolla löydä. Näitä löytyy mustana, vihreänä ja puerh-teenä Forsmanin tehtaanmyymälästä ja verkkokaupasta. Vihreää ja mustaa bongasin myös Citymarketista hiljattain.

English Tea Shop / English Tea Shopilla on paljon ihania teelaatuja ja yrttihaudukkeita kauniissa pakkauksissa. Brändi on myös erikoistunut luomuun. Jos merkki ei ole tuttu, niin kannattaa aloittaa tutustuminen useaa laatua sisältävällä lajitelmalla. English Tea Shopilla on myös joulukalentereja! Ihastuin etenkin tämän merkin English breakfast -teehen, jota olin aiemmin pitänyt tylsänä klassikkona. Näitä myy mm. Ruohonjuuri ja Sokos.

Twinings Earl grey luomu / Tämä on toistaiseksi paras pussissa oleva earl grey, jonka olen löytänyt. Olen maistanut tämän lisäksi Tescoa, English Tea Shopia ja Clipperiä.


Tesco Finest Chocolate tea / Tämä musta kaakaolla ja aromeilla maustettu tee oli rakkautta ekalla kupillisella. Pakkaus on kaunis, hinta edullinen ja maku muistuttaa maidon kanssa todella paljon kaakaota. Tätä löytyy Suomessa S-ryhmän isommista ruokakaupoista. (Tescon Earl grey taas ei ihan ollut mun kuppi teetä.)

Clipper / Clipper alkaa olemaan jo tosi yleinen luomumerkki. Vielä on monta makua maistamatta, mutta näistä ainakin tykkään: Ylipäätään valkoiset maustetut laadut, Indian chai, Citrus & echinacea, kamomilla, Sleep easy, Vadelmanlehti, Detox. Mikä on teidän suosikki?

Twinings Lemon & Ginger / Nyt päästiin niihin haudukkeisiin, jotka eivät ole teetä. Inkivääriä on tässä enemmän, kuin Clipperin vastaavassa ja sen huomaa myös mausta. Juon inkiväärihauduketta lähinnä funktionaalisessa mielessä tehostamaan ruoansulatusta tai helpottamaan flunssaoireita.

X-tra Kamomilla /
Super edullinen kamomillahauduke. Olisi kivempi ostaa jotain luomua, mutta tässä kohtaa sisäinen säästöpossuni ottaa vallan. Tämäkin on lähinnä funktionaalinen ja juon sitä rentouttamaan, flunssaa vastaan ja hoitamaan suuta.

Toivottavasti näistä löytyi jotain kivoja vinkkejä! Mitä pussiteetä teillä kuluu?


Translation:
Hi there! This time I came here to tell about my favourite teabags. As you know I usually use loos leaf tea but ready made teabags have also their time and place in my everyday life. In this list there are also some herbal infusions which actually are not tea at all.
  • Forsman Tea premium teabags / Forsman tea is selling premium quality pyramid teabags containing puerh, black tea and green tea. Leaf size is big and they all taste excellent. 
  • English Tea Shop / I love many teas and herbal infusions from English Tea Shop. Especially I love their english breakfast. The packing is also quite lovely. Remember also that they have  christmas calendars!
  • Twinings Earl grey luomu / Best Earl grey teabag I have found so far!
  • Tesco Finest Chocolate tea / This tastes almost like hot chocolate if you add milk! The packing is surprisingly beautiful for a product from this price range. (Tesco's Earl grey was not my cup of tea.)
  • Clipper / I have found many nice flavours from Clipper: seasoned white tea in general, Indian Chai, Citrus & echinacea, Chamomile, Sleep easy, Detox infusion and Raspberry leaf.
  • Twinings Lemon & Ginger / This has much more ginger than the Clipper version has. I drink this to boost digestion or if I feel like I have a flu coming.
  • X-tra Chamomile / Super cheap and pure chamomile. For me this is a functional choise. I drink chamomile infusion for relaxing or for symptoms of flu.

22 kommenttia:

  1. Mun lempipussitee on ihan vaan tavallinen Liptonin Russian Earl Grey. Se on vaan parasta, olen juonut sitä melkein koko ikäni. Myös Persian Earl Grey oli tosi ihanaa, harmi, ettei sitä enää saa. Pidän Twiningsin perus "harmaasta jaarlista", siinä on mielestäni paras balanssi. English Tea Shopin teet on olleet mulle aina pettymys. Ne ovat olleet musta tosi kitkeriä ja teollisen makuisia. Clipper on kyllä yksi mun lemppareita laajan valikoiman, kivan hinnan ja laadukkuuden vuoksi. Niiden kaikki teelaadut on tosi hyvä "työhevosia", etenkin Detox on ihanaa. Jos joskus osut Marks & Spencerille, jossa on ruokaosasto (eli ei Suomen myymälään:D), osta teetä kokeiluun. Tosi hyvää laatua kivaan hintaan. Etenkin yrttihaudukkeet ovat loistavia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, tuossa Twiningsin Earl Greyssa on jotenkin kaikki tasapainossa! Se on samaan aikaan täydellisen raikas ja pehmeä. Russian Earl Greyta oonkin itseasiassa katsellut irtoteenä Chayalta! Ylipäätään Earl Grey variaatioiden maailma on todella mielenkiintoinen ja laaja. Tällä hetkellä irtona löytyy Forsmanin Kerma Green Grey ja Katajanmarjatee.

      Aa, itseasiassa nyt muistinkin, että tuli joskus ostettua Marks & Spenceriltä jokin Empress grey ja unitee muutama vuosi sitten, kun niitä vielä myytiin Hämeenlinnassa ja satuin olemaan reissussa siellä! Oli kyllä hyviä, paketit nättejä ja hinta kohdallaan. Kurjaa ettei niitä sitten enää myydä täällä Suomessa! :c

      Poista
  2. Sounds like some great teas. I love my teas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yeah, these are my favourites so far. I would love to know what kind of tea you prefer!

      Poista
    2. It depends on my mood I like Lady Grey and Earl Grey. Twinning Strawberry and melon and sometime Yorkshire tea.

      Poista
    3. Strawberry and melon sounds interesting! I don't think that they sell it here in Finland if I remember correctly.

      Poista
  3. Kiitos Maru! Ilahduttipa kovasti, että pääsimme listalle etenkin irtotee-yrityksenä. Jotain tehtiin siis oikein tämän ensimmäisen erän kanssa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iso kiitos teille, että uskalsitte kokeilla ja tehdä jotain täysin pussiteehen liitettyjen stereotypioiden vastaista! Toivottavasti jäävät pysyvästi valikoimiinne :)

      Poista
  4. Olet oikeassa tuo tesco finest suklaa on tosi hyvää. Samoin samalta tuotteesta vanilla chai. Yllätyin itsenikin kun tykästyin tuohon vanilla chaihin. Minulla on enimmäkseen irtoteetä monen montaa laatua. Niistä paras on Niipperin suklaa minttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri tuli täälläkin ostettua tuo Vanilla chai! Maku on kyllä kiva, vaikkakin jonkin verran miedompi kuin irtoteestä haudutettavassa chaissa. Mutta sen verran hyvää, että tulee varmasti joskus ostettua uudelleenkin! Tuo Niipperin suklaa minttu kuulostaa aivan ihanalta, täytyy laittaa se ostoslistalle. Kiitos vinkistä! :)

      Poista
  5. Heh kenties sun blogisi seuraaminen on vaikuttanut siihen että olen alkanut taas kuluttaa päivittäin teetä. Tykkään aloittaa päivän mustalla kahvilla sekä mustalla teellä. Kotoani löytyy tällä hetkellä Earl Greytä - Pirkalta, koska se on halpaa mutta hyvää. Tykkään mahdollisimman perinteisestä teetä ja sitä Earl Grey ainakin on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, hauska kuulla että on näin käynyt mahdollisesti blogini myötävaikutuksesta! :D Earl Grey on kyllä ihan syystäkin klassikko ja ihanaa myös miten paljon variaatioita siitä löytyy. Englis breakfast on toinen sellainen länsimaisen teekulttuurin klassikko, johon haluaisin tutustua paremmin.

      Poista
  6. Noista Tescon tee pakkauksista oon pitänyt, mutta tässä tuli kivoja uusia makuja esiteltyä arvosteluilla. Pitää koittaa kattoo keväälle muutakin kuin mustaa teetä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, nuo Tescot on hintaansa nähden kyllä todella kauniin näköisiä. Vähän enemmän panostettu visuun, kuin mitä täällä Suomessa perinteisesti markettien omissa house labeleissa. Kiva jos tästä löytyi hyviä vinkkejä sinulle Katri! :)

      Poista
  7. Tässä tulikin monta pussiteetä mitä en ole maistanut! Mulle on jäänyt erityisen postitiivisena mieleen Clipperin valkoinen appelsiinitee ja sillon kun tuli pussiteetä enemmän juotua, tartuin usein Twiningsin klassikkolajitelmaan joista juurikin se Earl Grey oli vaan mieluisin. Nyt on ollut sellainen kausi etten juo kovin paljoa teetä, joten takerrun irtoteeheni, mutta noita Tescoja pitänee kokeilla jos joskus tulee innostus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se Clipperin valkoinen appelsiini on ihanaa! Ja ylipäätään melkein kaikki muukin missä on jotain appelsiiniä tai sitrusta. Ainoana poikkeuksena on ollut ganpu. Se on siis jokin kiinalainen kuivattu mandariinin kuori, joka on täytetty puerhilla ja niitä on iätetty yhdessä. Tosi ufo maku. Maanläheinen, navettainen, makea, sitruksinen. Kokeile joskus jos uskallat! :D

      Poista
  8. Kiva postaus! Tota Tescon suklaateetä meinaan kyllä ostaa testiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäsit! Toivottavasti toi Tescon suklaatee maistuu! :)

      Poista
  9. Ne Clipperin "lohikäärme teet" on kyllä todella hyviä. Erityisesti appelsiini ja vadelma. Ensimmäisen kerran kun niitä ostin niin ostin ne puhtaasti hienon pakkauksen perusteella enkä odottanut niiden kuitenkaan maistuvan kovin hyvältä, mutta yllätyin positiivisesti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Clipperillä tosiaan handlataan houkutteleva pakkaussuunnittelu! Ihanaa myös, että tuohon lohikäärmeteiden sarjaan kuuluu niin paljon makuja :)

      Poista
  10. Minulla kuluu vain vihreää teetä, eniten mukaan tarttuu lähikaupasta Reilun kaupan (Pirkka) vihreä tee, jossa on makuna persikka-passionhedelmä. Halpa ja hyvä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pirkka nousi yhdessä toisessakin kommentissa esille! :) Kieltämättä Kesko on onnistunut S-ryhmää paremmin house brandeissa teen osalta. Toisaalta ymmärrän, ettei S-ryhmällä ole house brandia jonka alla voisi myydä oikeasti houkuttelevia teelaatuja. Kotimaista ei sovi, koska tee ei voi olla kotimaista. X-tra ja Rainbow taas ovat niin peruskauraa, etteivät mielenkiintoiset perinteistä poikkeavat teet sovi näiden tuotetarjoamiin. Nythän tuota aukkoa hieman paikkaavat Tescon tuotteet.

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥