Sivut

keskiviikko 21. marraskuuta 2018

Mitä joululahjaksi 2018

Jouluun on enää reilu kuukausi ja avasin jo glögikauden, olen syönyt pipareita ja ostanut teejoulukalenterin. Nyt lienee myös hyvä aika lahjatoiveille? Tämä onkin ensimmäinen kerta, kun olen kasannut joulutoiveeni blogipostauksen muotoon teidän lukijoiden (ja erityisesti lahjan valitsemista stressaavan avomieheni, jolle linkitin postauksen) ihmeteltäväksi. Kuvat on lainattu linkitettyjen yritysten sivuilta.


Pystyhiiri | Näin syntyy tee -kirja | Nordic Ware Vaulted cathedral | A star all heart -riipusNahkainen pieni olkalaukku | Four reasons Moisture mist| Taikuri-muki


Olenkohan tulossa vanhaksi, kun tahtoisin leipoa kuivakakkuja? En halua kuitenkaan ihan tavanomaista vuokaa ja onnistuinkin bongaamaan Nordic waren vuoan, jonka muotokieli muistuttaa katedraalien holvikaaria. Tällä saisi ripauksen gotiikkaa kahvipöytään. Keittiöön voisin kelpuuttaa myös maagisen Taikuri-mukin. Muumimukit ei yleensä ole minun juttuni, mutta tuossa ja Tiuhti ja Viuhti -mukissa on jotain tosi kiehtovaa.

Hämmentävää, mutta kirjahyllyssäni ei ole vielä teeaiheisia kirjoja. Näin syntyy tee vaikuttaisi kuitenkin kiinnostavalta. Siinä on mm. sanasto teen maun kuvailuun - siis vastaava kuin on viineillekin!

Kalevalakorun A star all heartista olen haaveillut yli vuoden. Se on erikoinen ja kuitenkin kelvollinen työkäyttöön. Lisäksi ostoslistalla on ollut pitkään nahkainen pieni arkilaukku, mutta sen haluaisin kuitenkin päästä itse valitsemaan, jotta se olisi varmasti toimiva minulle. Four reasonsin moisture mistista minulla on vahva fiilis, että sellainen saattaapi olla jo paketoituna minulle.

Sitten sellainen tylsempi toive: Teen toimistotyötä ja haluaisin panostaa ergonomiaan ennakoivasti, joten hieman tavanomaisesta hiirestä kallistetumpi pystyhiiri olisi järkevä.

Sun | Lavender Vida Loca | Foot soak and fancy free | Rockstar | Cup O'Coffee |  Maypole | H'suan Wen Hua | Lord of Misrule 

Lushilta kelpuuttaisin mm. kaiken ja erityisesti laventelilta tai karkilta tuoksuvat asiat. Saippuapalat olisivat ihania suihkuhetkiin ja piparkakkutaikinalta tuoksuvaa H'suan Wen Hua -hiusnaamiota ottaisin mieluusti käyttöön seuraavankin purkin.

Tuoksuja minulta löytyy nytkin kyllä liikaa, mutta Sun tai Vanillary olisi houkutteleva. Toisaalta tämmöinen olisi ehkä fiksumpi keväällä synttärilahjaksi, kun olisin kerennyt käyttämään vanhoja pois. Jalkahoitotuotteet kelpaavat kuitenkin aina ja Cup O'coffee -kuorinta kuulosta herkulliselta, vaikka teeihminen muuten olenkin.


Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä listassa ovat kotimaiset kallot ja trofeet, joita löytyy esim. nettihuutokaupoista, Facebook-kirppareilta ja konservointiyrityksiltä. Metsäkauriin seinätrofeesta olen haaveillut jo pitkään, mutta sopivaa ei ole tullut vastaan. Lisäksi kelpuuttaisin petoeläimen tai linnun kallon. Supi meillä on jo.

Mitä teidän joulutoiveista löytyy?

14 kommenttia:

  1. Mulla on ehkä vähän materialisemmat toiveet tässä länsimaalaisessa elämässä (tilitettyäni siitä juuri blogissani eilen). Mutta kyllä kaikkea ihanaa krääsää, kallista laukkua ja muuta edullisempaa on tullut toivottua, mitä ei itse raaskisi hakkia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä on täysin ok näin aikuisenakin toivoa tavaroita joululahjaksi, kunhan niitä tulee maltillinen määrä ja ne on sellaisia joista uskoo tykkäävänsä ja käyttävänsä pitkään. Missään nimessä en noita kaikkia listan romppeita tahtoisi saada samana jouluna! :D

      Poista
  2. Täytyy myöntää, että olen kieltänyt kaikkia ostamasta minulle mitään joululahjaksi. En itsekään osta muille, kuin lähimmille lapsukaisille. Aikuisten kesken totesimme, että meillä kaikilla on jo kaikkea, että jos joku haluaa nyt itselleen jotain ostaa niin mieluummin käyttää rahansa siihen.

    Aviomiehen kanssa sovittiin, että tehdään molemmat toisillemme sellaisia kuponkeja, joissa on esimerkiksi "X vie Y:n leffaan" tai vaikka niskahieronta. Win-win, ei turhaa krääsää ja lahjaan voi kätevästi ympätä esimerkiksi paikallisia palveluita (leffaa, ravintolareissua jne). Ei tarvitse potea ainakaan ekoahdistusta jouluna :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuokin on ihan pätevä taktiikka, jos ei todellakaan mitään kaipaa. Minusta tuntuu myös siltä, että kavereiden ja vieraampien sukulaisten kanssa lahjominen johtaa helposti siihen että saa jotain puoliturhaa, kun ei tiedetä ja tunneta toisen tarvetta kunnolla.

      Ihanan kuuloinen tuo teidän kuponkilahjajuttu! On sitten kaikkia kivoja elämyksiä ja yhteistä aikaa. Meillä taas ei ole tapana ostaa mitään vuosipäivälahjoja, kun meistä yhdessäoloa on paras juhlistaa nimenomaan tekemällä yhdessä jotain. Ollaan käyty esim. Korkeasaaressa ja Hämeen linnassa :)

      Poista
  3. Aah, kalloja. Löysin kirpputorilta pari kuukautta sitten upeat sarvet ja tosi halvalla, mutta en läskipää ostanut. "Koska ei ole paikkaa." NO IHAN SAMA. Kyllä se paikka olis löytynyt. Kun menin uudestaan katsomaan, oli sarvet jo myyty, tietenkin. :D

    Mulla ei ole juurikaan lahjatoiveita. Uuden repun tarvitsen, kuten myös silitysraudan. Katsotaan, mitä pukki tuo. Repun tosin saatan ostaa jo itse, koska se on melko tarpeellinen kapistus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi höh miten huono tuuri! Mulle käy myös monesti noin erilaisten hankintojen kanssa! Jään pohtimaan, uunoilemaan ja ahdistumaan jonkin ihan kaupasta ostettavan tavaran kanssa viikkokausiksi ja sitten kun vihdoin päätän että nyt mä sen ostan, niin eipä sitä sitten enää myydä. Lisäksi tuntuu, että saan kaikki uudet vaatesesongitkin kunnolla prosessoitua oman tyylin kannalta vasta sitten kun mennään jo seuraavassa :D

      Reppu ja silitysrauta on varmasti fiksuja juttuja. Mullakin on tuo laukku listalla sen takia, että vanha tuohon tarkoitukseen sopiva laukku kuoriutuu jo tekonahkoistaan hyvää vauhtia. Nyt tahtoisin aitonahkaisen, joka toivottavasti kestäisi ainakin 2028 asti :)

      Poista
  4. Oi, Maypole! Haistan sen melkein päässäni.
    Mun joululahjatoiveisiin kuuluu pehmeä saunatakki, läjä Mujin kyniä ja stressitöntä löhöilyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löhöily kelpaisi kyllä mullekin! Voi kun sitä voisi paketoida. Samaan pakettiin kelpuuttaisin myös mm. aikaa.

      Poista
  5. Harvemmin itse teen muita varten joululahjalistoja, mutta tänä jouluna aion ostaa viimeinkin kameran ja siihen ovat almut tervetulleita. (Voisin kyllä tosin hyvin mielin ottaa vastaan kaiken Lushilta, kjeh)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä taitaa olla mun ensimmäinen joululahjalista vuosiin. Toisaalta tämmöiset on myös kiva tapa visualisoida ihan vaan itselle mitä oikein mielii. Kamera kuulostaa tosi hyödylliseltä hankinnalta! :)

      Poista
  6. Isekin haikailisin lisää kalloja ja myös itse koottava ja maalattava The Addams family - talon pienoismalli olisi oikein kiva! ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh, tommosen pienoismallin kanssa riittäisi kyllä tuntikausiksi touhuttavaa! Jos saat lahjaksi tai päädyt itse sellaisen hankkimaan, niin mieluusti lukisin siitä postausta! :)

      Poista
  7. Oi, mikä teejoulukalenteri sulla on? Mä oon vähä miettiny tota Pukkaa, niitten teestä tykkään tosi paljon. :)

    Mä haluisin joululahjaksi tylsästi lakanoita ja sukkahousuja :D niitä mulla on niin vähän ja varsinkin lämpimiä sukkahousuja mulla kuluu paljon talvella. Sen lisäksi haluaisin Mandukan joogamaton, tykkään joogata mutta mun matto on liian liukas joogaamiseen. Haaveilen myös uudesta ompelukoneesta, mutta semmoista en kyllä raaski vanhemmilta pyytää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on sellainen English tea shopin valkoinen joulukalenteri! Katselin myös kyllä tuota Pukkaa, joka vaikutti myös oikein kivalta. Huippua, että teejoulukalentereista alkaa olla niin hyvä tarjonta. :)

      Kivan käytännönläheisiä lahjatoiveita sulla. Tuollaisia, joista tietää että varmasti tulee käyttöä. Voi kun ehtisi itsekin joogailemaan!

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥