Sivut

sunnuntai 17. helmikuuta 2019

Haaveilua kesästä

Jatkuva kiire koulussa ja töissä sekä aurinkoiset lopputalven päivät ovat kääntäneet ajatukseni kohti kesää. Odotan kovasti, että koulun läsnäoloa vaativat kurssit olisivat ohi ja pääsisi palaamaan normaaliin työarkeen. Haaveilen myös parvekkeella vietetystä ajasta, lukemattomista kannullisista itse haudutettua jääteetä, kesämekoista ja ihanista pienistä päivämatkoista. Pienen ikuisuuden julkaisuaan odottaneiden postausluonnosten joukosta löytyikin sopivasti yksi viime kesän päiväreissu, jonka jaan nyt teidän kanssanne.

Blogia pidempään seuranneet eivät varmaan ylläty, että viime kesänäkin seikkailtiin päivä Porvoon vanhassa osassa. Jokin siinä hauskan väristen talojen ja mukulakivikatujen rykelmässä kiehtoo kovasti. Vanha Porvoo saa unohtamaan hetkeksi arjen, herättää jonkinlaista lapsenomaista seikkailuhenkeä ja tekee onnelliseksi. Samoja katuja tulee vuodesta toiseen tutkittua ihan yhtä uteliaana kuin ennenkin.


Yksi Porvoon ikisuosikeistani on Herkkukauppa Skafferi. Väittäisin Skafferissa olevan Porvoon laajin ja paras teevalikoima - vinkatkaa toki, jos tiedätte jotain parempaa. Värikäs teehylly on täynnä usean eri merkin kauniisti pakattuja teelaatuja on varsinainen katseenvangitsija. Lisäksi kauppaan mahtuu myös aivan mahtava irtoteevalikoima.

Skafferista tarttui mukaan kolmea eri teetä, joista kaikkia löytyy vielä meidän kodin valtavan teevalikoiman kätköistä. Olen huomannut, että niitä tulee hauduteltua usein silloin, kun kaipaa päivään ripauksen enemmän erityisyyttä ja luksusta. Veikkaan, että muistolla kauniista ja hyvässä seurassa vietetystä kesäpäivästä on osuutta asiaan. Kertoilen noista teelaaduista tarkemmin omassa postauksessaan.


Lisäksi vanhassa kaupungissa on valtava määrä erilaisia tunnelmallisia sisustusliikkeitä. Niitä tulee aina koluttua läpi, vaikka harvemmin onkaan tarvetta ostaa mitään sen kummempaa. Viime kesänä yhdestä sisustusliikkeestä tarttui mukaan raikkaan sitruunaruohon tuoksuinen saippua, joka onkin jo kulunut loppuun. Saippuat ovat ehkä ylipäätään yksi suosikkituotekategoriani, mitä tulee sisustusliikkeiden heräteostoksiin.

Huikein Porvoo-löytö viime kesältä oli kuitenkin Brunbergin appelsiinisuklaanappien paluu! Brunbergin appelsiinisuklaanapit olivat suosikkisuklaatani teininä, mutta lukioaikoina suklaanappikone meni rikki. Siihen vempeleeseen ei sitten saatukaan fiksausta ihan lähiaikoina. Vuodet vierivät ja lopulta luovutin ja lakkasin kyselemästä näiden herkkujen perään. Nyt niitä sitten vihdoin saa taas! Eri muotoisina, mutta saman makuisina. Tulevana kesänä täytyy ehkä haalia niitä parikin rasiaa mukaan.


Missä sinä haluaisit käydä tulevana kesänä?

6 kommenttia:

  1. Tuli myös itsekin käytyä brunbergin tehtaalla ja skafferissa viimekesänä ! Harmi vaan suklaat taisi sulaa yhdeksi löntiksi autossa kun oli +30 astetta ulkona, että jos ei ihan niin helteisenä päivänä sitten ensivuonna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi höh! Ensi kerralla sitten kylmälaukku mukaan! Mulla Porvoon reissut tuppaa jostain ihmeen syystä monesti ajoittumaan sellaiselle päivälle, jolloin osan päivästä tihkuttaa vettä, niin ei tuota ongelmaa ole ollut :D

      Poista
  2. Olipa kiva postaus! Ite en ainakaan tietääkseni ole ikinä käynyt Porvoossa, se näyttää kyllä niin kivalta paikalta, että sen voisi laittaa kesän reissulistalle :) Mä olen suunnitellut kesälle vähän erilaisia reissuja, haluan nimittäin ehdottomasti kiertää lisää lähikuntien muinaismuistoja ja Porin pirunpesiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Iida! Kannattaa ehdottomasti joskus seikkailla Porvooseenkin! :) Muinaisjäännökset voisi olla ihan mielenkiintoinen reissailukohde omaankin kesään. Linnoissa yms. on kyllä tullut muutamia kertoja käytyä, mutta mitään maastoon jääneitä raunioita tai kiviä en ole bongaillut. Se voisi olla ihan mielenkiintoista.

      Poista
  3. Kas, kuinkas sattuikin! Juuri tänään puhelin ystäväni kanssa, että kesällä mennään käväisemään Porvoossa. Helsingstä kun homma on kuitenkin helppoa. En ole koskaan käynyt Porvoossa, mikä on käsittämätöntä ja vähän noloa. Ehkä se on aina ollut tyylillisesti liian lähellä synnyinkaupunkiani Raumaa, mene tiedä. :D Kesällä haluaisin matkailla ihan kotimaassa. Juurikin Porvoo, Hanko, Tammisaari, Naantali. Myös sellainen ajatus, että otettaisiin auto alle ja lähdettäisiin suht randomilla vaan jonnekin tuntuu kutkuttavalta. Kaukomaanmatkailu ei enää kiinnosta, se on erikoinen mielenmuutos! Kiitos tästä jutusta, Porvoo-hinku vahvistui! :) <3

    Tosin, kesäkuussa menemme muutamaksi päiväksi Edinburghiin, mitä odotan kovasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että tykkäsit! Se voi hyvinkin olla niin, että Porvoo on jäänyt sulta sen vuoksi väliin, kun "Miksi mennä Porvooseen, kun voi mennä Raumalle". Mutta päivä Porvoossa on oikeasti tosi ihana irtiotto Helsingistä! :) Naantali olisi myös kyllä kiva kohde! Muistan sieltä lähinnä vain lapsuuden Muumimaailman, mutta nyt olisi kiva päästä ihmettelemään vanhan kaupungin arkkitehtuuria ja kaikkia ihania putiikkeja.

      Mulla on myös hyvin vähäinen kiinnostus ulkomaan matkailuun, mutta voi vitsi kun pääsisi joskus Edinburghiin! <3

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥