Sivut

sunnuntai 4. heinäkuuta 2021

Kolme maustettua senchaa Teepolulta

Turkulaisen Teepolun tuntevat tietävät, että yritys on keskittynyt maustamattomiin teelaatuihin, jollaisia sieltä löytyy arkiteestä erikoisuuksiin asti. Maustetut teet ovat Teepolulla pienessä roolissa ja sisältävät pääosin klassisia makuja, kuten paahdettua riisiä.

Viime kesänä Teepolun maustettujen laatujen valikoima täydentyi kolmen senchan kolpalla, jotka tarttuivat silloin kotiinviemisiksi Turun lomamatkalta. Kolmikon makuina ovat Satsuma, Yuzu ja Sakura, joista kahta ensimmäistä löytyy edelleen Teepolun valikoimasta. Näitä teelaatuja ei ole maustettu millään aromeilla, vaan aidoilla hedelmillä ja kukilla.


Satsuma sencha
Satsuma sencha sisältää nimensä mukasesti japanilaista vihreää senchaa sekä runsaasti kuivattua satsumaa  ei mitään muuta. Tiesitkö muuten, että satsuma on tullut länsimaille tutuksi nimenomaan Japanin kautta, jossa se on saanut nimensä Kyushun saarella Etelä-Japanissa sijaitsevalta Satsuman alueelta? En aiemmin ajatellut satsumaa erityisen japanilaiseksi jutuksi, mutta tokihan nimi kuulostaa nyt varsin japanilaiselta kun sen tietää. Teeharrastuksen myötä oppii välillä tämmöistä jännää nippelitietoa!

Satsuma senchaa olemme maistelleet kylmähaudutettuna jääteenä ja sellaisena se on ollut verraton hellejuoma. Senchan pehmeys ja satsuman kirpeä makeus toimivat loistavasti yhdessä. Valmiissa teessä on selkeästi erottuva raikas ja virkistävä aidon hedelmän maku. Samoista lehdistä saa myös toisen haudutuksen, joskin siinä satsuman maku jää vienommaksi.


Yuzu sencha
Yuzu on alunperin kiinalainen sitrushedelmä, jota käytetään yleisesti Etelä-Koreassa, Japanissa ja Kiinassa. En ollut tätä ennen maistanut yuzua, jos ei nyt lasketa joidenkin limppareiden esanssisia yritelmiä, joten tämä oli minulle ensitutustuminen aitoon yuzuun. Yuzu sencha on senchaa maustettuna yuzun kuoren ja hedelmälihan paloilla.

Tätäkin kokeilimme kylmähaudutettuna jääteenä, jollaisena se oli todella raikas ja hedelmän maku oli selkeästi erottuva. Yuzun maku tuo mieleeni sitruunan ja mangon yhdistelmän. Tästä herkullisesta teestä onnistuu myös toinen haudutus erinomaisesti, sillä isompina paloina oleva yuzu pysyy hyvin mukana. Yuzu sencha on tämän kolmikon ehditon suosikkini!


Sakura sencha
Sakura sencha noudattaa kolmikon yksinkertaista reseptiikkaa sisältäen japanilaista senchaa sekä kirsikankukkia. Tämä on sarjan ainoa tee, jota ei ole enää saatavilla Teepolun valikoimassa.

Sakura senchassa on kuivana makeismainen kirsikankukkien tuoksu. Tätä teetä olemme tehneet lämminhaudutuksella, joka sopii laadulle todella hyvin. Lopputulos on makea, pehmeä sekä herkän kukkainen. Minulle tuoksu toi myös etäisesti mieleen jonkin makean leivonnaisen taikinan. Kerrassaan suloinen tämäkin!

2 kommenttia:

  1. Mun on pakko myöntää, etten ole koskaan käynyt Teepolussa, vaikka tosi usein siitä kävelen ohi. :O Mulla on ollut pitkään operaationa oman teekaapin tyhjentäminen, se on niin täynnä ettei sinne oikein mahdu mitään. :D Kun tilaa tulee lisää, pitää sitten piipahtaa Teepolulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teestä innostuneena käy kyllä tosi helposti niin, että niitä kertyy vähän liikaa ja sit hyvä pitää hetki ostolakkoa :D Teepolku on kyllä ehdottomasti käymisen arvoinen paikka! <3

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥