Sivut

keskiviikko 27. heinäkuuta 2022

Lover's Leap ja kaksi muuta teetä Thé Huoneelta

Heippahei! Mennyt viikonloppu oli mukava mutta kiireinen, joten viime viikon postauksen julkaisu venyi nyt tänne keskiviikkoon asti. Vielä pari vuotta sitten pidin aika tiukasti kiinni siitä, että postaan kerran viikossa, mutta olen nyt ollut siinä vähän lempeämpi itselle. Juttua postauksiin riittäisi kyllä jatkuvasti, mutta aikaa kirjoittamiselle, kuvaamiselle ja editoinnille ei välttämättä, joten välillä saattaa tulla taukoviikkojakin. Jos sinulla on blogi, niin pidätkö muuten jonkinlaista aikataulua?

Aikatauluista puheenollen, teeostosten postausviive on nyt lyhyimmillään pitkään aikaan! Siitä syystä nyt tiiraillaan toukokuussa tehtyjä eli vielä melko tuoreita teehankintoja. Toukokuussa vierailin pitkästä aikaan Helsingissä Thé Huoneella ja samalla join ensikertaa teetä heidän teehuonessaan. Tee ja palvelu olivat erinomaisia, mutta pakko antaa pieni miinus tilan viihtyisyydestä. Myymälän puoli on minimalistinen ja samaan aikaan kodikas, kun taas teehuoneen puoli oli jopa vähän kolkko.

Mukaan Thé Huoneelta tarttui neljä erilaista teetä, joista kolme esittelen nyt teille. Neljäs eli Villikirsikka on vilahtanut blogissa joskus aiemminkin, joten jätetään se tällä kertaa väliin. Mukana tässä kolmikossa on yksi maustamaton musta tee, sekä maustettu vihreä että musta tee.


Organic Black Orange

Organic Black Orangessa pohjana on Intian mustia teelaatuja sekä darjeelingia. Teepohja on siis verrattain mieto mustaksi teeksi. Se on maustettu luomuviljellyllä appelsiininkuorella sekä luontaisella aromilla. Teessä maistuu selvästi appelsiini ja se on kepeä ja makea maultaan. Kokeilin tätä myös jääteenä ja lopputuloksesta tuli aika kepeä. Taidan tykätä jääteessä kuitenkin enemmän vähän vahvemmista mustista teelaaduista.

Sencha Lime Green

Sencha Lime Greenissa kuten arvata saattaa, pohjateenä on vihreä sencha. Mausteina teessä on sitruunaruohoa ja limeä. Ostin tämän vain limen vuoksi, ja en oikeastaan ole mikään suuri sitruunaruohon ystävä. Tähän sitruunaruoho kuitenkin onneksi sopii kivasti täydentämään limeä. Lämpimänä Sencha Lime Greenin maku on raikas ja kepeä, mutta ei kuitenkaan kirpeä. Jääteestä limen kirpeys kuitenkin tulee kunnolla esille ja siihen se olikin mitä mainioin!

Lover's Leap Pekoe

Lover's Leap Pekoe on musta maustamaton Ceylon. Siinä on vahvahko perusmaku, josta löytyy kuitenkin myös ihanaa kukkaisuutta. Kukkaisuuden vuoksi puoliso jopa luuli, että tämä tee on maustettu, vaikka se ei sitä olekaan. Lover's Leap Pekoen luvattiin olevan myös mainio aamiaistee, jollainen se totta tosiaan on. Testasimme tämän englantilaisen aamiaisen kanssa ja siihen se ainakin sopi hyvin. Kerrassaan upea uusi löytö.


Mikä näistä kuulosti sinusta parhaalta?

2 kommenttia:

  1. Tuo vihreä tee kuulostaa ihanalta. :) Mustista teistä en itseasiassa oikein pidäkään.
    Minä aloitin jokin aika sitten oman blogin kirjoittamisen ja tarkoitus on ollut tehdä julkaisuja kerran kahteen viikkoon, mutta esim. nyt on ollut jotenkin niin hektistä, että meni melkein kuukausi edellisestä. Yritän hieman parantaa tapojani tässä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerran kahteen viikkoon on mun mielestä vallan mainio tavoite postausväliksi! Kesä on varmaan haasteellisinta aikaa pitää aikataulusta kiinni, kun siihen monesti osuu kaikenlaisia kesälomareissuja, juhlia yms. :D (Ja joulukuu voi olla toinen vastaavanlainen.)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥