Sivut

perjantai 27. lokakuuta 2023

Halloween-kalenteri | 9: Kahviloiden Pumpkin Latet vertailussa

Olemme halloween-kalenterissa käyneet läpi jo kotiin ostettavia makusiirappeja, sekä yhden epäonnisen pikakahvikokeilun, joten nyt on aika poistua kotoa ja lähteä kahvilaan. Baristan tekemää Pumpkin spice -lattea kolmella eri tavalla, kas tässä:

Espresso House: Pumpkin Latte (kuvassa keskellä)

Espresso House taitaa olla tästä kolmikosta ainoa, joka ei käytä omalla reseptillä tehtyä makusiirappia. EH:n Pumpkin Latteen menee Moninin Pumpkin Spice, jota kuluttaja voi ostaa esimerkiksi erikoistuneista kahvikaupoista. EH:n Pumpkin latte on melko makea ja mausteisuutta on erittäin hillitysti. Juoman päälle tulee kermavaahto ja rakeita, jotka maistuvat sokerilta ja kanelilta. Vaikka EH:n käyttämää siirappia saa kaupasta, niin onhan baristan tekemä juoma silti omanlaisensa elämys, sillä harvemmin kotona jaksaa kikkailla maidon lämmittämisen tai kermavaahtojen kanssa.


Robert’s Coffee: Spicy Pumpkin Latte (kuvassa oikealla)

Robert’s Coffeen Spicy Pumpkin Latte on vähän aikuisempaan makuun. SIihen tulee tietääkseni talon oma makusiirappi, jossa kurpitsan maku tulee muita enemmän esiin. Tykkään kovasti, että Robertsilla on siltä osin uskallettu olla erilaisia. Mukiin ei myöskään kuulu kermavaahtokekoa, vaan kahvin pintaan tehdään nätti latte art -kuvio ja sen päälle ripotellaan kanelia ja kardemummaa. Mausteet sopivat kivasti kurpitsaisemman makusiirapin kaveriksi, mutta kardemumma tarjoaa juotavaan ehkä jo vähän liiankin rouheaa suutuntumaa. Hieman hienompi jauhatus voisi olla siihen parempi?


Starbucks: Pumpkin Spice Latte (kuvassa vasemmalla)

Starbucks käyttää niinikää makusiirappia omalla reseptillä ja se on taas täysin erilainen näihin kahteen muuhun nähden. Esikuvana on selvästi enemmän pumpkin pie, ja paahdetun kurpitsan ja mausteiden lisäksi maussa on tietynlaista täyteläisyyttä ja kermaisuutta. Mausteisuutta on enemmän kuin EH:n versiossa, mutta ei yhtä paljoa kuin Robertsilla. Olen monet kerrat nauttinut Starbucksin Pumpin Spice Laten kuumana, mutta kuvassa komeilee sen Frapino-versio, jossa fiilis jääkaappikylmästä kurpitsapiiraasta korostuu herkullisesti.


Yhteenveto

Starbucksin versio on minulle se Graalin malja ja muiden yläpuolella koska a) se on niin hiton hyvää ja b) lähimpään Starbucksiin on matkaa, joten siihen ei ikinä kyllästy. EH ja Roberts ovat molemmat jaetulla kakkossijalla.


Onko sinulla kurpitsalattesuosikkia?

4 kommenttia:

  1. Olin pitkään luullut, että pumpkin spice on tosiaan ainoastaan kurpitsan (tai kurpitsapiirakan) kanssa käytettyjä mausteita, ja siinä ei itse asiassa olisi kurpitsaa. 😄 Mutta näköjään nykyään sitäkin löytyy. En ole kokeillut ikinä pumpkin spice lattea, päädyn yleensä ottamaan chai latten, mikä on itse asiassa kait aika samanhenkinen. 😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, pumpkin spice -juomissa on tosiaan tyypillisesti mukana mausteiden lisäksi se kurpitsan maku jossain muodossa! Muutenhan pumpkin spicen maku on tosiaan melkoisen lähellä chaita. Jonkin verran taitaa olla maustesekoituksen suhteissa eroja. :)

      Poista
  2. Mäkään en ikinä kyllästy Starbucksin versioon vaikka se tuossa lähellä onkin, on se vaan niin hyvää 😍 -S

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on niiiin hyvää! Lisäksi mulla liittyy Starbucksiin muistoja ihanien ihmisten kanssa, joten mikäs sen parempaa. :) <3

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥