Sivut

lauantai 4. toukokuuta 2024

Dark Tales -artesaaniparfyymit

Lukioikäisenä selasin antaumuksella yhdysvaltalaisen Black Phoenix Alchemy Labin nettikaupasta gootahtavien parfyymiöljyjen valikoimaa. Tilausta en kuitenkaan tehnyt, sillä arvokkaiden tuotteiden lisäksi kuluja olisi tullut mantereiden välisestä rahdista ja tullista.

Viime vuonna löysin samanhenkisen yrityksen, joka toimii naapurimaassa Ruotsissa. Dark Tales valmistaa parfyymiöljyjä ja kiinteitä parfyymejä niin ikään tummanpuhuvalla tyylillä. Aiemmin valikoimassa oli myös tuoksuvahoja. Suurinta osaa tässä postauksessa olevista tuotteista ei ole enää myynnissä, sillä Dark Talesin parfyymivalikoima uudistui vuodenvaihteessa. Haluan kuitenkin esitellä ne teille, jotta pääsette tuotteiden kautta tutustumaan tähän ihanaan yritykseen. Hyppää siis kanssani kaninkoloon ja artesaaniparfyymien hurmaavaan maailmaan!



Aloitin Dark Talesiin tutustumisen tilaamalla näytteitä parfyymiöljyistä. Öljyjen tuoksut muuttuvat jokaisen iholla aina hieman erilaisiksi, joten hyvä että testerikokoja on tarjolla. Tuoksujen mukana tuli kauniit kortit, joissa kerrotaan tuoksun teemaa avaava tarina, tuoksunuotit sekä ainesosat. Nämä testerit tilasin (suluissa tuoksunuotit):
  • Antiquities (myrrh, vetiver, cedarwood, black musk (vegan), angelica, coffee, smoked pear, white musk)
  • Baba Yaga (black pepper, black currant, benzoin, juniper wood, siberian pine, myrrh) 
  • Forest Witch (oakmoss, neroli, bergamot)
  • Old Library (cedarwood, vanilla, vetiver, peru balsam, basil, rosewood, bergamot)

Valitsemieni tuoksujen teemat jakautuivat vahvasti dark academiaan sekä aarniometsiin.

Antiquities jätti minut kylmäksi – se oli kukkaisen makea, mutta hieman tunkkainen. Old Library oli sen sijaan jo ihan 4/5. Basilika erottui tuoksusta mielenkiintoisesti. Tämä vanhan kirjaston tuoksu toi kirjahyllyjen sijaan mieleeni trooppisen sisäpuutarhan. Old Library on samaan aikaan pehmeä ja raikas. Forest Witchissa minut hurmasi rahkasammal, joka tuoksuu minusta metsältä häivähdyksellä savua. Baba Yaga vei mieleni myöskin metsään, mutta mustaherukka toi siihen makeaa raikkautta.


Viime vuoden lopulla Dark Talesilla oli suuri alennusmyynti valikoimamuutosten vuoksi. Silloin intouduttiin ystävän kanssa tilaamaan täysikokoiset tuoksut. Tämä tilauksen suunnittelu meni hieman kaoottisesti, sillä vuorotellen toisen tahtomat tuotteet olivat loppu. Lopulta kuu ja tähdet olivat kuitenkin linjassa ja saatiin molemmille mieluisia juttuja ostoskoriin. Parfyymien osalta sain napattua itselleni Baba Yagan.

Kuten kerrottua, aiemmin valikoimassa oli myös tuoksuvahoja. Tilasin alennusmyynnistä pienen laatikollisen makean hunajan tuoksuisia pääkalloja, joita voi käyttää tuoksulyhdyssä tai kylpyöljynä. Lisäksi sain joululahjaksi tuoksulyhdyssä käytettävän The Bloody Baron -nimisen tuoksuvahan, joka on myös aikas ihana. Tämän Verisen paronin  tuoksunuotteja en löytänyt enää mistään, mutta siinä on jotain kukkaista, sekä puisia ja ehkä hunajaisia tuoksuja. Mene ja tiedä. Hyvälle tuoksuu! Toivottavasti tuoksuvahat palaavat joskus vielä valikoimiin.


Oliko Dark Tales ennestään tuttu? Mitä muita artesaaniparfyymejä tiedät?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥