Sivut

torstai 17. marraskuuta 2016

Demmers Teehaus + The Ounce Tea Haul

Viimeisimmällä teenhakureissulla tuli ostettua yllättävän paljon sellaisia teelaatuja, joita ei ole ennen minun kaapistani löytynyt! Postauksesta on siis jätetty pois pari ostamaani kestosuosikkia (Ouncen Sumuinen saari ja Demmersin Japaninkirsikka). Toivottavasti tykkäätte!

Sweet Pear / vihreitä teelaatuja, makean päärynäinen / Demmers
BIO Sunny Green / vihreitä teelaatuja, appelsiini & inkivääri / Demmers
Kashmir Chai Walla / vihreää & mustaa teetä, mausteinen mutta pehmeä / Demmers

Sweet Pear oli hyvää myös, mutta näistä erityisesti ihastuin pirteään Sunny Greeniin ja mausteiseen Kashmir Chai Wallaan. Tuo chai on parasta kun mukaan kaataa perinteitä kunnioittaen tilkan maitoa. Minun lisäkseni Sunny Greeniin tykästyi myös äitini, jonka puolesta palasin myöhemmin hakemaan tuota teelaatua muutama pussillinen joululahjoiksi myös. 


Kolme veneessä / musta tee, marjaisa / The Ounce
Mummon piirakka / musta tee, pähkinäinen, omenainen, kanelinen / The Ounce

Kestosuosikkini Sumuisen saaren lisäksi Ouncesta tuli ostettua nämä kaksi mustaa teelaatua. Kolme veneessä muistutti marjaisuudellaan minua joskus aiemmin ostamastani Britanniasta. Mummon piirakan ostin itseasiassa erään lukijan suosituksesta. Ensimmäisellä kerralla haudutin sen pieleen, mutta toisella siitä tuli onneksi ihan hyvää. Maku tässä on mielestäni aika pähkinäinen/mantelinen.


China Yunnan Green Fantasy / vihreä maustamaton tee, miedon heinäinen / Demmers
BIO Relax / yrttisekoitus, minttuisa / Demmers

Päätin, että yritän sivistää itseäni ja ostaa jatkossa välillä myös ihan vain maustamatonta vihreää teetä. En tiedä niistä paljoa mitään, joten kriteereiksi myyjälle sanoin "ei mitään hirveän kallista, eikä kuitenkaan perus senchaa". Kahdesta ehdotuksesta valitsin miedomman tuoksuisen, ja se osoittautui aika kivaksi! Lisäksi ostin iltajuomaksi Relax-yrttisekoituksen. Sen maku on aika minttuisa ja mukavan rauhoittava. 

Mitä teidän teehyllyiltänne löytyy tällä hetkellä?
(Pohdinnassa on myös tehdä jossain vaiheessa erillinen postaus omistamistani teentekoon käytettävistä tarvikkeista, kuinka montaa sellainen kiinnostaisi?)

Translation:
I bought so much tea lately! My favourites are BIO Sunny Green (green tea, orange & ginger) and Kashmir Chai Walla (combination of green and black tea, soft but spicy taste) from Demmers. I'm also trying to sophisticate my taste of tea so I bought one non flavoured green tea: China Yunnan Green Fantasy (from Demmers also).

What kind of tea sorts you have bought lately?

10 kommenttia:

  1. Palaan aina vain useammin kuolaamaan näitä sun teepostauksia :D Mulla on ollut melkein vuoden mittainen teelakko vatsavaivojen takia, mutta nyt kun ongelmat on takana päin olen taas hissukseen ostellut kaappiin aineksia lempijuomaani! Tällä hetkellä mulla on vain punapensasteetä irtona ja paketillinen perus rooibos-pussiteetä, mutta mieli tekisi ihan hirveästi jotain herkullista irtoteetä kun nyt on tuo ihana haudutuspannukin. Osaatko muuten mestarina sanoa onko netissä hyviä kauppoja josta voisi shoppailla teelaatuja?

    Mua kiinnostaa kaikki teehen liittyvä, keep going girl ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helsingissä on useita hyviä teekauppoja joilla on myös nettikaupat, mutta olen käynyt niissä vain paikanpäällä. Rovaniemeläisestä Mandragorasta ollaan muutama kerta tilattu porukalla teetä, ja sitä voin kyllä suositella! Tee on hyvää, hinnat kohtuullisia ja toimitusaika nopea! :)

      Kiva että teejutut kiinnostavat jatkossakin! Minulla on myös suunnitteilla postaus jossa esittelen minulle tähän mennessä tutuksi tulleet teekaupat lyhyesti ^^

      Poista
  2. Meillä on aika paljon Clipperin pussiteetä (unitee, mustaherukka+acaimarja ja joku chai), ja sitten ostin viimeisimpänä Lidlin talviteetä, jossa oli makuna muistaakseni puolukka, vanilja ja keksi. Se on oikein hyvää :) Sitten on mustaa ja valkoista teetä Mandragoralta, toinen on ainakin granaattiomenanmakuinen ja toisesta en muista, mutta siinäkin oli vaikka mitä. Eihän ne ihan hirveesti maistu teen alta, mutta tuo kivan vivahduksen makua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Lidlin talvitee kuulostaa ihanalta! Täytyy yrittää muistaa käydä katsomassa jos ostaisi sitä. Joskus nuo peruskauppojenkin teelaadut osaavat yllättää! :)

      Poista
  3. Kashmir Chai Walla kuulostaa tosi hyvältä! Ostin itse viimeksi Ouncesta Taj Mahalia, joka on juurikin sellainen chai-tyylinen sekoitus. Mausteiset teet on niin ihania :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En olekaan tuota Taj Mahalia ikinä maistanut. Kävin ihan mielenkiinnosta katsomassa sen ainekset ja mustapippuri tuo makuun varmaan kivasti lisäpotkua. Mausteiset teet ovat kyllä ihan huippuja varsinkin näin kylmään vuodenaikaan! ^^

      Poista
  4. Minä juon enimmäkseen vihreää teetä; ihan markettimerkkejä joissa makuina on ylensä lisänä minttu, marjat tms. Niitä menee pakettikaupalla :)
    Hirveesti kiinnostais opetella tekemään sitä chai-lattea! Onko kokemusta tai ideoita siihen käytettävistä teelaaduista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa nyt täytyy myöntää, että en ole koskaan keittänyt sellaista ihan kunnon chaita itse. Nyt kun kysyit niin innostuin kuitenkin asiasta ja kysyin siitä ystävältäni joka on intiaekspertti ja chaimestari. Perinteisessä chaissa käytetään mustaa assam-teetä + mausteita (yleisimmin neilikka, kaneli, vihreä kardemumma, muutakin voi halutessaan käyttää. Sekoituksen voi tehdä itse tai ostaa valmiina). Lisäksi teekaupat ovat pullollaan jo valmiiksi maustettuja chaihin sopivia teelaatuja. Jokainen sekoitus niistä on vähän erilainen kuin toinen ja itselle mieluisimman löytää vain kokeilemalla. Chai onkin siitä mahtavaa, että sen voi tehdä niin monella tapaa ja silti oikein! Ajattelin itsekin nyt opetella tekemään chaita, mutta siitä postaaminen taitaa jäädä ensi vuoden puolelle. Aiemmin olen kokeillut ainakin jotain The Huoneen chaita (olikohan se nyt Nepal masala chai) ja siitä ainakin tykkäsin :)

      Poista
    2. Vau, kiitos vinkeistä ja infosta! Tällähän pääsee jo pitkälle :) Tämä saattais olla itselleenkin hyvä uudenvuodenlupaus: opetella tekemään chai lattea!

      Poista
    3. Mukavaa jos tästä oli apua! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥