Meille ainakin tuli joululahjaksi paljon suklaata, ja niistä osan päätin upottaa suklaajuustokakkuun. Ajattelin jakaa tämän ohjeen muillekin, sillä varmasti joku muukin vielä painii överin joulusuklaamäärän kanssa! Ohjeen on tarkoitus olla sellainen, jota voi helposti muokata tummalle tai maitosuklaalle, ja käytettäväksi sopivat myös monet makusuklaat.
Suklaajuustokakku (20 cm irtopohjavuokaan)
Pohja
- 150 g suklaakeksejä (saa olla suklaahippuja, mutta ei suklaakuorrutetta)
- 50 g voita
Täyte
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl kuohukermaa
- 200 g suklaata *
- 1 dl tomusokeria (2 dl jos käyttämäsi suklaa on tummaa suklaata)
- 2 rkl kaakaojauhetta, jos käyttämäsi suklaa on maitosuklaata
*Huom: Suklaaksi sopii mikä tahansa suklaa, jossa ei ole kovin juokseva täyte. Itse käytin Fazerin Mariannesuklaata, joka antoi makuun myös häivähdyksen piparminttua.
Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma kuohkeaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto, tomusokeri ja mahdollinen kaakaojauhe. Lisää lopuksi sulatettu ja hetken jäähtynyt suklaa. Sekoita massa tasaiseksi ja kaada vuokaan. Asettele mahdollisimman tasaisesti, laita jääkaappiin ja anna hyytyä ainakin 4 h. Hyytymisajan jälkeen irrota kakku varovaisesti vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle.
Koristelu
- konvehteja
- kaakaojauhetta
- koristerakeita
Koristelu on tietenkin se osa leivonnasta, jossa saa ja pitääkin käyttää omaa luovuutta. Itse koristelin kakun paperisabluunan läpi tehdyllä kaakaohunnutuksella, neljällä konvehdilla ja koristerakeilla.
Translation:
During yuletide we got so much chocolate that I choose to use some of it to make chocolate cheese cake. I tried to make a recipe that would be as universal as possible. You can use this recipe for dark chocolate or milk chocolate.
Chocolate cheesecake (20 cm loose floor mold)
Base
- 150 g chocolate biscuits
- 50 g butter
Filling
- 200 g unflavored cream cheese
- 2 dl double cream
- 200 g chocolate of your choice *
- 1 dl powdered sugar (2 dl if the chocolate is dark)
- 2 tsp coco powder if the chocolate is milk chocolate
Melt the chocolate carefully with double boiler method. Whisk the double cream fluffy and add cream cheese, powdered sugar and coco powder if needed. Wait a moment so the chocolate will cool down a bit and then add it to the mixture. Pour filling to the mold, spread it evenly and put to fridge at least for 4 hours. Remove carefully from the mold.
Decoration
- chocolate
- coco powder
- cake toppings
Ompa herkulliset kuvat ja kaunis koristelu! Meillä ei kakut oikein mene kun on niin pieni talous, mutta jos on jotain kahvihommia niin siihen tää ois varmasti tosi hyvä!
VastaaPoistaKiitos Katri! Meilläkin on vain kahden hengen talous, mutta ei siitä huolimatta mennyt montaa päivää että kakku mystisesti katosi jääkaapista...
PoistaJes, kiitos tästä! Sain suklaata niin paljon, että johonkin rupeaisin mielellään niitä käyttämään :'D Pätkis-tai Geishakonvehdit vois sopia hyvin...
VastaaPoistaKiva kuulla, että tuli tarpeeseen tämä! Varmasti tuohon sopii niin Geisha kuin Pätkiskin :)
PoistaNäyttää ja kuulostaa niin herkulliselta <3 En ole hetkeen nähnyt yhtä kaunista kakkua <3
VastaaPoistaKiitos Sofia! Tuo oli kyllä tosi hyvän makuinen ja koristelujen puolesta parhaiten onnistuneimpia kakkujani. Harmi vaan kun ei ole sopivaa työvälinettä pinnan tasoitukseen :)
PoistaMulle on tulossa valmistujaisiin Baileys/mascarpone/suklaa -juustokakku, voisin vähän varastaa ideaa koristeluihin tästä 😊
VastaaPoistaKuulostaapa herkulliselta tuo kakkusuunnitelma ja kiva että tämä toimi inspiraationa koristeluun! <3
Poista