tiistai 6. helmikuuta 2018

3 x mustaa teetä Demmersiltä + Teen päivä

Hyvää teen päivää! Vuodesta 2015 alkaen 6.2 on ollut Tean nimipäivän mukaan teen päivä. Teekulttuuri Suomessa on jäänyt vahvojen kahvitapojen varjoon, vaikka kiinnostus sitä kohtaan onkin kasvussa. Moni kuitenkin muodostaa edelleen mielikuvansa teestä vain Liptonin perusteella tietämättä, että teen maailma on paljon laajempi (ja paremman makuinen, sori Lipton). Teetä on monenlaista navettaisesta puerhista raikkaan heinäisiin vihreisiin laatuihin ja hedelmillä tai herkuilla maustettuihin laatuihin asti. Tänään esittelyssä olisi niitä jälkimmäisiä.

Pahoittelut muuten pahasti ruuhkautuneesta teearvostelujonosta! Nyt esittelyssä on vajaa vuosi sitten ostetut Demmer'sin mustat maustetut teet. Kahta näistä ei itseasiassa myydä enää, ja toista niistä minulla tulee ihan suunnaton ikävä! Pitää mennä joku päivä katsomaan, mitä uutta kivaa sinne on tullut.


Moni varmaan tietää, että mustan teen ja toffeen yhdistelmä on aivan lyömätön? Highland Toffeessa on toffeen aromeja ja hasselpähkinäkrokantteja. Ihanaa etenkin maidon kanssa, mutta tosi hyvää ilmankin. Tätä tulee varmasti ostettua lisääkin!

Hullaannuin mustaan mansikkaiseen Spring Magiciin myymälässä. Tee nimittäin tuoksui ihan metsämansikalta. Haudutetun teen maku oli edelleen mansikkainen, mutta ei aivan yhtä pirtsakka kuin teelehtien tuoksu. Oli ihan hyvää, mutta en ostaisi uudestaan. Eikä tätä sen puoleen näyttäisi valikoimissa olevan enää.

Coco Chocolat on itseasiassa mustan ja vihreän teen yhdistelmä. Jos tykkää Bountysta, niin ei voi olla rakastamatta tätä! Teen tuoksu on todella pehmeä yhdistelmä kaakaota ja kookosta. Tätä olen tykännyt juoda ilman maitoa, vaikka se varmaan sopisikin tähän. Ostaisin uudestaankin, jos tätä vain olisi vielä valikoimissa! Vastaavia teelaatuja saa ilmiantaa allekirjoittaneelle!

Miten meinasit viettää teen päivää?


Translation:
Happy day of tea! In Finland 6th of February has been the day of tea since 2015. Tea culture here in Finland is still in the shadow of strong coffee traditions even though interest towards it is increasing. Many make their minds about tea basing on Lipton or something like that even though the world of tea is so much wider (and better tasting, sorry Lipton). There is so wide range of tea from barny taste of puerh to grassy green tea. And then there are flavoured teas, which are actually today's topic.

I actually bought these almost a year ago from Demmer's Helsinki. I'm so sorry that my tea reviews are so late but I try to catch up!
 • Highland Toffee. As many of you may know the combination of black tea and toffee is brilliant. This tea has toffee aromas and hazelnut and I'm nuts about it. Going to buy it again some day.
 • Spring magic. The scent of the tea had so strong wild strawberry aroma that I had to buy it. The actual tea drink was good but not wow so I guess I would not buy it again (well they are not selling it either anymore). 
 • Coco Chocolat. This tea was a combination of black and green tea with coconut and cocoa. I actually loved the soft sweet chocolate taste of it but too bad that they don't sell this anymore.

2 kommenttia:

 1. Teetä olen juonut tänään 3 kuppia, kaikki ilman maitoa, sokerilla yhden ja kaksi hunajalla. Ehkä mulla töissä menee se Lipton, mutta kotona tykkään kokeilla jotain muuta. En ehkä viitsi ostaa niitä irto tee pussejakaan, kun ne on välillä todella työläitä. Pitäisi ostaa sellainen haudutus muki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle taas ei oikein Lipton uppoa, mutta onhan niitä tosiaan vaikka mitä muita kivoja vaihtoehtoja! Irtoteen hauduttaminen ei ole juuri yhtään työläämpää kuin pussiteen, jos on hyvät välineet. Hyvällä haudutussihdillä pääsee jo aika pitkälle :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥