Snickers-juustokakku (20 cm irtopohjavuokaan)
Pohja
- 150 g suklaakeksejä (saa olla suklaahippuja, mutta ei suklaakuorrutetta)
- 50 g voita
Sulata voi miedolla lämmöllä kattilassa tai mikrossa. Murusta keksit hienoksi esim. kaulimella ja sekoita voisulan kanssa. Paperoi irtopohjavuoan pohja ja voitele reunat. Painele seos tiiviiksi vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Täyte
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl kuohukermaa
- 200 g tummaa taloussuklaata
- 2 dl tomusokeria
Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma kuohkeaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri. Lisää lopuksi sulatettu ja hetken jäähtynyt suklaa. Sekoita massa tasaiseksi ja kaada vuokaan. Asettele mahdollisimman tasaisesti, laita jääkaappiin ja anna hyytyä ainakin 4 h ennen päällisen tekemistä.
Pinnalle
- 1,5 dl kuohukermaa
- 1,5 dl fariinisokeria
- 1,5 dl suolapähkinöitä
- koristerakeita
Tee kuohukermasta ja fariinisokerista kinuski Kinuskikissan ohjeen mukaan. Anna kinuskin jäähtyä pieni hetki ennen kakun päälle levittämistä (älä kuitenkaan anna sen jähmettyä). Levitä jääkaappikylmän juustokakun päälle ensin suolapähkinät tasaisesti ja sen jälkeen lusikoi päälle kinuski. Laita kakku jähmettymään jääkaappiin. Kun kinuski on kunnolla jähmettynyt voit irrottaa kakun varovaisesti vuoasta ja asettaa sen tarjoilulautaselle.
Mikä on teidän lemppari juustokakkunne tällä hetkellä? Mielessä on pyörinyt myös ajatuksia mm. Pätkis-juustokakusta.
Translation:
Recently I have been nuts about cheese cakes. In the beginning of February was my other half's birthday and I baked Snickers cheesecake for him and want to share it with you also!
Snickers cheesecake (20 cm loose floor mold)
Base
- 150 g chocolate biscuits
- 50 g butter
Filling
- 200 g unflavored cream cheese
- 2 dl double cream
- 200 g dark chocolate
- 2 dl powdered sugar
Topping
- 1,5 dl double cream
- 1,5 dl brown sugar
- 1,5 dl salted roasted peanuts
- cake toppings
Oih, tuo kinuski-pähkinäkuorrute vaikuttaa vastustamattomalta! Itse en käytä laisinkaan (tummaa)suklaata, joten reseptiä voisi kokeilla vaikka valkosuklaaversiona! Sitruunainen tai joku karpaloista tehty juustokakku on mun tän hetken lemppareita juustokakuissa..:)
VastaaPoistaValkosuklaa voisi kyllä tosiaan myös toimia hyvin tuossa! Ja miksei myös jokin karpalokin? Sehän taitaa olla kinuskin kanssa aika tykätty makupari :)
PoistaKuulostaa tosi hyvältä! Suolakinuskiasioilla ei vaan voi mennä vikaan. Tykkään eniten tuhdin suklaisista juustokakuista, mutta myös Baileys-juustokakku on aivan ihanaa!
VastaaPoistaJep, suola ja kinuski on lähes poikkeuksetta täydellisiä yhdessä! <3 Baileys-juustokakku kuulostaa aivan ihanalta! Täytyy ottaa joskus kokeiluun!
Poista