keskiviikko 9. toukokuuta 2018

Tea tasting Teesalonki Sylviassa

Huh, mikä alkuviikko! Maanantaista tiistaihin oltiin äidin kanssa Tallinnassa ja tänään aamulla menin hammaslääkäriin, jossa peräti kaksi viisuria sai kyytiä. Päivä on mennyt aika tiiviisti vanutuppoja purressa, ja kohta voisi uskaltautua syömään. Kerron Tallinnanreissusta lisää kunhan ehdin käsittelemään matkakuvat. Nyt kuitenkin teeasiaa. Huhtikuun loppupuolella nimittäin oli hyvinkääläisen Teesalonki Sylvian tea tasting -tilaisuus.


Ilta alkoi shottilasista tarjotulla valkoisella Shangri-la -luomuteellä. Sitä löytyi meiltä itseasiassa entuudestaan jo kotoa. Hyväksi todettu. Seuraavaksi pitkähkön luentopätkän jälkeen päästiin maistelemaan vihreää Spring snailia pikkusuolaisen kanssa. Hassusta nimestään huolimatta tee oli super hyvää ja toimi kasvistaskun kanssa hyvin. Gluteenittomana vaihtoehtona Aleksille oli kasvispiirasta, joka aiheutti pienoisen kateuden allekirjoittaneessa. Ylipäätään ilmoittautumisen yhteydessä kerrotut erityisruokavaliot oli otettu huomioon erinomaisesti.Täytekakun kanssa tarjottiin vanhan sadon Darjeelingia isosta kupista ja shottilasista tämän kevään uusi Darjeeling first flush 2018. Vanhan sadon Darjeelingin haudutus tuntui menneen pieleen. Maku oli niin kitkerää, että jätin puolet juomatta. First flush oli kuitenkin erinomaista, kuten arvata saattaa ja toimi makean kakun kanssa.

Minusta olisi ollut parempi, jos näitä kalliimpia laatuja, Shangri-lata ja Darjeeling first flushia olisi reilusti tarjottu tavallisen teekupin verran ja vanhan sadon Darjeeling olisi jätetty pois. First flushia käytettiin vetonaulana tapahtuman markkinoinnissa, joten petyin pelkkään shottilasiin.


Darjeelingin jälkeen kello alkoi olla paljon ja tilaisuuden päättymisaika lähestyi uhkaavasti. Täytyy myöntää, että loppu aika meni tiiviisti kelloa tuijottaessa, kun loppuillalle oltiin vielä sovittu muuta menoa. Seuraavana ohjelmanumerona oli mathcan vispaaminen. Niin ikään matcha tarjottiin shottilasista. Se oli ehkä illan ainoa tee, jolle kyseinen lasivalinta sopi.

Lopuksi oli vielä puerhia, joka maistui oikein hyvältä. Sen kanssa tarjottiin matchavalkosuklaakonvehti. Puerh oli monelle erikoinen kokemus, mutta meiltä sitäkin löytyy kotoa lähes aina. Tällä hetkellä meillä on 20 vuotta iätettyä puerhia, ganpun rippeet ja yksi sheng puerh lohikäärmepallo odottamassa käyttöä. Toinen tilaisuuden järjestäjistä tuntui olevan iloinen, kun juteltiin muutama lause puerhista.


Kokonaisuutena tilaisuus oli kiva, mutta tuntui vaativan vielä treenaamista. PP-esityksessä hypittiin dioja edestakaisin ja kompaktissa tilassa asiakaspaikkoja olisi saanut olla pari vähemmän. Pisteet kuitenkin ystävällisestä palvelusta, tea tastingin yhteydessä tarjotuista herkuista ja avomiehen erityisruokavalion huomioimisesta.

Ollaan kai jo pudottu liian alas kaninkoloon, koska meille ei luennoinnin aikana tullut paljoa uutta tietoa. Opittiin yksi uusi asia japanilaisen teen hauduttamisesta ja kuultiin, että on myös valkoista puerhia ja kuultiin muutamasta teehuoneesta, joita ei ennestään tunnettu. Tilaisuus toimi parhaiten niille, joille teen maailma ei ollut vielä niin tuttua.

Oletteko te käyneet jonkin teehuoneen järjestämässä tea tastingissa?Translation:
Last month we went to a tea tasting event of a local teahouse Teesalonki Sylvia. We tasted many interesting tea sorts there and there was also pastry to eat with tea. The evening had many nice elements but there also were a couple of flaws. The most expensive sorts of tea were served from a shot glass which was a bit silly. We did not learn so much new from the presentation but I think some not so hardcore tea fans gained lots of knowledge. Have you participated in tea tasting events?

2 kommenttia:

  1. Ei ole kyllä koskaan tullut käytyä edes tee-putiikissa juurikaan, jotain laatua kahviloissa ulkomailla tuli kuitenkin itse nautittua teetä :) Prahan matkalla oli eräästä teekuppi-tarjottimesta ehkä tullut otettua kuva. Todella vakuuttavaa sieläpäin ja varmasti löytyisikin useampi paikka kun täältä kotisuomesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiinnostavaa oli kuulla tämä! Prahan teekulttuuri ei oo mulle ollenkaan tuttua :) Suomestakin kyllä löytyy nykyään teehuoneita jonkin verran ja aika yllättävistä paikoista, kuten jostain Hyvinkäältä :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥