Sivut

lauantai 26. lokakuuta 2019

Herkullinen aivopähkinäjuustokakku

Pari viikkoa sitten tein postauksen, jossa oli seitsemän ideaa halloweenin viettoon ja yksi ideoista oli leipoa jotain teeman mukaista. Haluaisinkin nyt jakaa teidän kanssa yhden tämänvuotisista halloween-leivoksistani. Idea tähän juustokakkuun lähti siis saksanpähkinöistä, jotka ainakin omasta mielestäni muisuttavat ulkonäöltään aivoja.


Juustokakun pohjan ja täytteen valmistin mukaillen Nutellasta herkullisen makunsa saavan Kinuskikissan Linnunpesäkakun reseptiä. Kerman määrää vähensin kuitenkin 6 dl:stä neljään desiin. Kakusta tuli tästä muutoksesta huolimatta kuitenkin ihanan ilmava ja pehmeä, kuten sen kuuluikin olla.

Juustokakun jähmetyttyä hunnutin koko komeuden kaakaojauheella ja asettelin tarkoin valitut saksanpähkinät paikoilleen. Halusin pähkinöihin myös kiiltävän pinnan ja muutenkin kauhuteemaisen ulkonäön, joten valmistin vielä marjamehutiivisteestä, liivatteesta ja parista pastaväritipasta kiilteen, jonka levitin pähkinöille pullasutia käyttäen ja josta tein pisaroita kakun päälle. (Jos haluaa oikaista, niin tässä voi varmaan myös vallan mainiosti käyttää valmista punaista läpikuultavaa koristelugeeliä.)


Monesti teemakakuissa taitaa olla se ongelma, että ulkonäkö menee maun edelle. Siitä huolimatta tässä aivopähkinäjuustokakussa sekä maku että ulkonäkö olivat mielestäni kohdillaan. Näyttävän teemakakun voi siis saada aikaan melko vaatimattomillakin koristeilla.

Jos innostun ensi vuonna pitämään halloween-teemaiset teekutsut, niin tämmöinen löytyy herkkupöydästä erittäin suurella todennäköisyydellä. Mitähän kaikkea muuta hyvää voisi leipoa tarjolle?


Oletko leiponut jotain halloween-teemaista joskus?

4 kommenttia:

  1. Oi miten herkullisen näköinen kakku :) oon joskus tehnyt Halloweenin pääkallokakun ja hämähäkinseitti kuvioisen kakun, enempikin tarttis vastaavia joskus tehdä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hurjan kivan kuuloisia myös nuo sun tekemät kakut. Kaikenlaisia teemaleivonnaisia on ylipäätään ihan huippuhauskaa tehdä! :)

      Poista
  2. Oijoi, näyttää niin herkulliselta että pakko kokeilla omaankin pöytään viikonloppuna :D ♥
    Oon leiponut kaikennäköistä, yleensä marsipaanista jotain halloweenteemaista tai suolaisia piirakoita, johon tulee esimerkiksi hämähäkkejä oliiveista muotoiltuna tms. Leipominen on halloweenina erityisen kivaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos tuli kokeiltua, niin kerro toki mitä tykkäsit! :) Nyt kun luettelit noita omia halloween-leipomuksia, niin halloween-teemaisten teekutsujen pitäminen houkuttelee entistäkin enemmän! :D <3

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥