Sivut

sunnuntai 16. helmikuuta 2020

Creme Caramel ja kaksi muuta teetä Skafferista

Heippa ja ihanaa harmaata sunnuntaita kaikille! Teepostaukset laahaavat edelleen onnettomasti noin puoli vuotta jälkijunassa, kuten myös olen huomannut käyneen diy-, sisustus- ja reseptipostauksille. Tämä alkaa pikkuhiljaa ärsyttää, sillä en haluaisi joutua heittämään jonossa olevia kiinnostavia postausaiheita poiskaan. Pitäisi löytää enemmän aikaa tämän suman purkamiselle. Onneksi kohta koittaa lyhyt loma, josta voisin yrittää pyhittää pienen palan postausten kirjoitteluun!


Näin harmaana ja ainakin etelässä lumettomana talvipäivänä on kuitenkin mukava kaivella vähän muistoja viime kesältä. Kesällä tuli tuttuun tapaan käytyä Porvoossa, mutta tällä kertaa ajattelin esitellä teille reissulta vain teeostokset. Jätetään syväluotaavampi reissupostaus sitten seuraavaa Porvoo-päivää varten.

Teehörhölle Skafferi on ihan ehdoton paikka vierailla, jos löytää itsensä vanhasta Porvoosta. Tieni vei Skafferiin siis myös viime kesän Porvoo-reissulla ja mukaan tarttui kaksi mustaa ja yksi vihreä maustettu tee.


Vihreä Applesiini & Raparperi

Innostuin tästä teestä oikeastaan vasta hiljattain, vaikka se onkin ollut hyllyssä jo tovin. Nyt talvella olen tykännyt paljon teelaaduista, jotka on maustettu sitrushedelmillä ja tämä iskee siihen innostukseen täydellisesti. Appelsiini & Raparperi on todella kesäinen ja kevyt tee. Tyypillisesti appelsiinilla maustetut teet ovat makeita, mutta tässä sekoituksessa raparperi taittoi makeutta mielenkiintoisesti.


Musta Creme Caramel

Musta toffeen tai karamellin makuinen yleensä musta tee on yksi teehyllyni tukipilareista. Sellaiseen teehen on ihana tarttua, kun makeanhimo iskee. Creme Caramel on nimensä mukaisesti musta makea herkuttelutee, joka on aivan loistava niin maidon kanssa kuin ilmankin. Tätä join syksyllä aika usein ja pussissa onkin enää vain kolmannes jäljellä. Tämä onkin ollut monien viikonloppuaamujen suosikki.


Musta Shampanja & Mansikka

Fun fact! Minulla on todella hyvä tuoksumuisti ja liitän hajuja herkästi muistoihini. Siksi en ollut sietänyt moneen vuoteen mansikan ja sampanjan tuoksuista teetä. Alunperin olin ostanut vuonna 2011 juuri näillä mauilla maustettua puerhia vain pari päivää ennen kuin jouduin umpilisäkkeen tulehduksen takia leikkaukseen. Sairaalasta kotiin palattua tämä tuoksuyhdistelmä jotenkin mystisesti vain ällötti ja päädyin antamaan teen eteenpäin.

Nyt kuitenkin vaikuttaa iloisesti siltä, että tuoksumuistini on antanut tässä vajaassa kymmenessä vuodessa anteeksi, koska tämä Skafferin Shampanja & mansikka -tee olikin yllättävän hyvä. Maku oli todella täyteläinen ja makea. Omiin suosikkeihini tämä makupari ei edelleenkään yllä, mutta selvää edistystä on tapahtunut!



Löytyikö näistä tuttuja makuja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥