Sivut

lauantai 7. maaliskuuta 2020

Pirteä gluteeniton mutakakku appelsiinilla

Mutakakku on ehdottomasti gluteenittoman leivonnan bravuurini. Mutakakku kuulostaa yksinkertaiselta, mutta oikeasti hyvää ja kosteaa gluteenitonta mutakakkua on yllättävän vaikea tehdä. Haluankin nyt kevään kunniaksi jakaa teille reseptin, jossa perinteiseen kaakaoiseen mutakakkuun on tuotu piristystä appelsiinilla. Appelsiinien satokausi ajoittuu tammikuusta maaliskuuhun, joten tätä kannattaa leipoa pian hedelmien ollessa vielä parhaimmillaan.


Gluteeniton appelsiini-mutakakku

Resepti on suunniteltu halkaisijaltaan 24 cm piirasvuokaan. Jos käyttämäsi vuoka on hieman pienenmpi tai suurempi, voit kokeilla pidentää tai lyhentää paistoaikaa hieman.

  • 4 kananmunaa
  • 2,5 dl sokeria
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 200 g leivontamargariinia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2,5 dl mantelijauhoa
  • 1 luomuappelsiinin kuoriraaste ja mehu
  • + vuoan voiteluun ja hunnuttamiseen hieman margariinia ja kaakaojauhetta

Aloita voitelemalla piirasvuoka ja hunnuta se kaakaojauheella. Pese myös valmiiksi appelsiini, raasta sen kuori ja purista mehu talteen. Ongi mahdolliset siemenet lusikalla pois mehun seasta.

Sulata margariini varovasti kattilassa. Mittaa kulhoon sokeri ja munat ja vaahdota ne sähkövatkaimella. Lisää mukaan leivinjauhe, mantelijauho, kaakaojauhe ja appelsiinin kuoriraaste sekä mehu. Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu margariini. Kaada taikinamassa vuokaan ja paista uunin keskitasolla 175 °C ~30 min.

Mutakakku on parhaimmillaan kunnolla jäähtyneenä tai jääkaappikylmänä. Mutakakun voi halutessaan myös koristella. Itse käytin tällä kertaa yksittäisten annospalojen koristeluun kinuskikastiketta ja keltaisia strösseleitä.

2 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta! Tuota voisi testata ainejärjestön tapahtumaan, tuntuu että meillä on aina vähän heikko gluteenittomien tuotteiden tarjonta. Oletko muuten testannut pakastealtaasta löytyvää Almondy Choco Delish suklaakakkua? Se on kans gluteeniton ja aivan mielettömän hyvä! Usein gluteenittomat valmistuotteet on jotekin kuivahkoja, tuo Almondyn suklaakakku on niin ihana! Kiva löytö, jos joskus ei ole aikaa leipomiseen tai iskee akuutti suklaakakkuhimo. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tosi kiva kuulla että oli hyödyllinen vinkki!

      En ole varma onko meillä ollut tuota kyseistä suklaakakkua joskus, mutta täytynee kokeilla joku kerta kun ei jaksa tai ehdi itse leipoa. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥