Sivut

torstai 21. toukokuuta 2020

Aikaa askarteluun

Takana on jo reilut kaksi kuukautta arkea, johon ei ole kuulunut yhtäkään ystävän tapaamista. Kalenteri ammottaa tyhjyyttään yhä ja mieleen hiipii harmistus omasta kaveritilanteesta, kun niin harva ottaa oma-aloitteisesti yhteyttä kysyäkseen kuulumisia. Työtuntien jälkeen typötyhjässä kalenterissa on kuitenkin myös jotain positiivista – nimittäin aikaa askarteluun. Niputin tähän postaukseen kolme erilaista DIY-projektia, jotka on tullut tässä koronakevään aikana toteutettua.

Askartelin meille ovikranssin kotoa ja pihalta löytyneistä materiaaleista. Perkasin maaliskuussa kukkapenkkiä ja sieltä löytyi maan myötäisesti kasvanutta villiviiniä, jonka nappasin talteen. Vuosia jemmatut vanhat kengännauhat ja kulahtaneesta ponnarista peräisin oleva musta ruusukin löysivät vihdoin käyttötarkoituksensa. Meinasin jo aiemmin heittää tuon ruusun pois askartelutarvikkeita siivotessa, mutta onneksi säästin sen sittenkin! Ulko-oven kranssiin kelpaa laittaa myös sellaisia juttuja, jotka eivät ole enää ihan priimaa, koska materiaalit joutuvat kuitenkin säätilojen armoille.


Alakerran wc:n ovi tarvitsi mielestäni ovikyltin, jotta vieraat löytävät sinne helposti. Yhdestä aiemmin tekemästäni pannunalusprojektista oli jäänyt yli puusta ja korkista tehtyjä lasinalusia, jollaisesta sai ovikyltille hyvän aihion kääntämällä alusen toisin päin. Puun pinta oli kellastunut, mutta hiomalla sävyä sai kirkastettua.


Polttokolvasin kiekkoon kirjaimet konekirjoitusfonttia mukaillen ja maalasin kyltin ohennetulla valkoisella akryylimaalilla niin, että puun syyt jäivät esille. Lopuksi vahvistin vielä kirjaimet kertaalleen polttokolvilla. Kyltti on jo omalla paikallaan wc:n ovessa, josta tulette näkemään sen sitten, kun saan aikaiseksi tehdä postauksen eteisestämme.


Viimeisimpänä tuli tuunattua L'Occitanen pröystäilevän keltainen postipaketti, jonka pinta oli nirhautunut kuljetuksessa. Laatikko kärsi lisää vielä, kun irrotin siitä ylimääräiset teipit ja tarrat. Halusin kuitenkin testata, saisiko boksista vielä nätin säilytyslaatikon, sillä se oli kuitenkin aika jämäkkää tekoa.


Boksin keltainen pinta sai päälleen mattamustan akryylimaalin ja mattalakan. Laatikon reunat olivat myös kärsineet, joten niihin liimasin palat ruskeaa kukkakaupan käärepaperia. Mustasta maalista ei tullut lopulta ihan niin tasainen kuin olisin tahtonut, mutta ihan riittävän hyvä kuitenkin. Vielä pitää miettiä, mitä laatikkoon laittaisi.

Laatikon after-kuvaa rumentaa meidän vanha ruokapöytä, jolle on tulossa seuraaja vihdoin ja viimein! En malta odottaa, että uusi ruokailuryhmä saapuu. Vanha pöytä tulee vilahtamaan vielä ainakin yhdessä teepostauksessa, mutta uuden ruokailuryhmän saavuttua vanha setti saa muuttaa parvekkeelle.


Millaisia askarteluja sinulla on suunnitelmissa?

2 kommenttia:

  1. Kranssit ovat kyllä kivaa tehtävää, pitäisi itsekin tehdä useampi! Mulla on vain yksi risukranssi, mutta halloweenin ajaksi niitä voisi kyllä olla useampi. Samaistun ilon tunteeseen uudesta ruokaryhmästä, vaikka mulla ei olekaan uutta ruokaryhmää, mutta koska todella haluaisin sellaisen! :D Ajattelin haalia ensin kivoja tuoleja, kun asun melko lähellä Kontti-kierrätysmyymälää. Kuvia siis odottelen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin myös samaa, että halloweenin ajaksi olisi ihanaa tehdä vielä jokin toinen teemaan sopiva kranssi! <3

      Meidänkin piti alunperin ostaa ruokailuryhmä käytettynä, mutta ruokapöydän paikka on sen verran kapea meillä, että se rajasi valinnanvaraa paljon pois. Alkuvuodesta kierreltiin kyllä kierrätyskeskuksia ja muita mittanauhan kanssa, mutta ei löytynyt sopivaa. Toivottavasti saat kotiisi nätin setin kasaan! Erilaisista tuoleista koostetut ryhmät on minusta tosi sympaattisia! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥