Sivut

lauantai 15. elokuuta 2020

Kusmi Tean miniviisikko maisteltavana

Ranskalaisen Kusmi Tean värikkäät teepurkit ovat ihastuttaneet minua jo pitkään mm. Porvoon Skafferissa. Viime talvena päästiin vihdoinkin maistelemaan Kusmi Tean laatuja oikein urakalla, kun Aleksin ystävä toi meille matkalta tuliaisiksi viiden pikkupurkin setin. Jokaisessa purkissa oli 25 g, eli reilusti maisteltavaa, mikä oli tosi kiva juttu näin itselle uuteen brändiin tutustuessa. Setissä oli neljä teepohjaista hauduketta (kolme mustaa, yksi vihreä) ja yksi hedelmähauduke.


Alkuun on todettava, että nämä teet ovat todella erilaisia verrattuna niihin maustettuihin teelaatuihin, joita yleensä kulutan. En tiedä piileekö ero yleisesti ranskalaisessa teekulttuurissa vai vain Kusmi Teassa, mutta osa näistä laaduista tuoksui todella vahvoilta, ikäänkuin ne olisivat parfymoitu jotenkin. Pitänee joskus ostaa Kusmi Tealta jokin universaalimpi maku, kuten Earl Grey, ja kokeilla millaisena koen sen muihin maistamiini Earl Grey -laatuihin nähden.

Sanotaan, että lahjahevosen suuhun ei ole katsomista, mutta koska pidän teeblogia, rohkenen nyt kuitenkin kirjoittamaan näistä arvostelut. Tiedän, että sieltä ruudun toiselta puolelta löytyy varmasti monta innokasta kuulemaan lisää näistä. Rankkasin nämä maut järjestykseen ja säästin parhaat viimeiseksi. 


Prince Vladimir sisältää mustaa teetä, appelsiininkuorta, bergamottiöljyä, greippiä, limeä ja aromeita. Paketin kuvauksessa lukee "Citrus fruits, vanilla and spices-flavoured black tea". Vaniljan ja mausteiden maku tulee teehen siis keinotekoisista aromeista. Kaikenlaisia makuja siis tässä. Sitrushedelmien määrän perusteella odotin jotain freesiä, mutta kuivana tee tuoksui jotenkin vahvasti mentholilta. Maku on tuoksua miedompi, mikä oli hyvä juttu. En vieläkään ihan tiedä, mitä tästä pitäisi ajatella. Not my cup of tea.

Almond Green tea muodostuu vihreästä teestä ja aromeista. Tästä tuli vähän sellainen olo, että Kusmi Tea olisi mennyt siitä mistä aita on matalin. Olisiko mukana voinut olla vaikka mantelilastuja? Haudutetun teen maku oli marsipaaninen. Mantelin maku ja vihreä tee toimivat yllättävän hyvin yhdessä. Silti tämä jäi vain tasolle "ihan hyvä".

Four red fruits koostuu mustasta teestä ja aromeista. Kai tähänkin olisi voinut keksiä aromien lisäksi jotain, kuten kuivattuja marjoja tai vadelmanlehteä? Tämä tee oli viisikon keskitasoa ja muistutti hieman Twiningsin Four red fruitsia, jota join teininä innoissani ennen kuin löysin pussiteen.

Kashmir Tchai on nimensä mukaisesti chai-tyyppinen musta tee, jossa on mukana anista, kardemummaa, kanelia, inkivääriä, neilikkaa ja laakerinlehteä sekä aromeja. Chailla on aika vaikea mennä vikaan. Tuoksun perusteella anista vaikuttaa olevan tässä melko reilusti, mikä on vaihtelua aiemmin maistamiini chaihin verrattuna. Mutta miksi tähän on tarvinnut lisätä keinotekoisia aromeja, kun niitä ei yleensä chaissa ole? Enivei, tämä pomppasi kärkikastiin sijalle 2.

AquaExotica on hedelmä-/kukkaishauduke, joka sisältää omenaa, hibiskusta, ruusun terälehtiä sekä luontaisia aromeja. Tämä oli erittäin helposti lähestyttävä. Maussa tulivat selkeästi esille omena ja hibiskus ja juoma oli makeaa. Tämä on viisikon ehdoton lempparini ja muistuttaa tyyliltään hyvin paljon ylipäätään Suomessa myytäviä hedelmähaudukkeita.


Kaikenkaikkiaan Kusmi Tean laatuja oli tosi kiva päästä maistelemaan näinkin laajasti. Pitänee joskus kotiuttaa Kusmi Tealta se Earl Grey tai jokin muu klassikko syvällisempää tutustumista varten. Söpöt pienet peltipurkit päätyvät varmaan tyhjettyään askartelukäyttöön - näihin olisi hyvä vaikka valaa kynttilöitä!

Onko Kusmi Tea sinulle tuttu?

4 kommenttia:

  1. Saksassa oli ihan noiden oma myymälä. Ihailin sielä noita pakkauksia, mutten sitten viittinyt ostaa kun oma kaappi on ihan täys teetä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtoi olla söpö kauppa jos oli täynnä tuollaisia purnukoita! :D <3

      Poista
  2. Onpas söpöt purnukat! Noita vois pitää teekaapissa ihan tuollaisinaan, yleensä laitan aina pussissa olevat irtoteet lasipurkkeihin kun ne näyttää kivemmilta ja helpompi ottaa teetä purkista kuin pussin pohjalta. Hassua, kun tuosta Kusmi Teasta tulee enemminkin mieleen Viro kuin Ranska. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teen säilyttäminen purkeissa on kyllä aromienkin säilymisen puolesta erittäin fiksua! Meillä on tällä hetkellä niin paljon teetä, että olisi ihan mahdottomuus laittaa kaikki purkkeihin. Mutta olisihan se toki hyvä, jos edes osa olisi purkeissa :D

      Minäkin taisin jossain vaiheessa vähän yllättyä siitä, että Kusmi tea on ranskalainen, mutta toisaalta tosiaan Ranskan teekulttuuri on mulle yksi iso kysymysmerkki johon pitäisi perehtyä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥