Sivut

lauantai 20. maaliskuuta 2021

Aarikka-tuunailua osa 3: Undulaatit

Aarikka-tuunailuni saivat jälleen jatkoa, kun elämää nähnyt lintumobile päätyi käsiini. Linnut ja orsi olivat käsittelemättömän puun värisiä ja ihan hyvässä kunnossa, mutta metalliosat olivat vääntyneet kieroon ja keskellä alunperin roikkuneen koristeen paikalla oli vain tyhjä rengas. Tämän postauksen lopusta löytyy kuva lähtötilanteesta.


Pöydällä pidettäviä puulintuja tuunatessa olen keskittynyt Suomen pikkulintuihin, mutta tähän mobileen halusin tehdä jotain eksoottisempaa. Aleksi kertoi, että heillä oli ollut undulaatteja kun hän oli lapsi ja sen myötä innostuin maalaamaan näistä saman värisiä, kuin millaisia heillä oli joskus ollut.


Nämä tirpat ovat vain noin 3,5 cm korkeita ja siksi vähän jännittikin, miten pyöreä pinta ja oma hienomotoriikka sopivat yhteen. Etenkin sinisen linnun höyhenpeitteen kuviointia tarvitsi pelkistää huomattavasti aitoon verrattuna, jotta se mahtui pieneen tilaan ja pysyi silti tunnistettavana. Lopputuloksesta tuli kuitenkin kiva ja samalla sai hyvää harjoitusta kylmien sinisen sävyjen käyttöön.


Kaaren keskelle puuttuvan koristeen paikalle ripustin rihkamakristallin. Usvaisen sävyinen kristalli on peräisin parin vuoden takaisesta kirppislöytökorusta, jonka ostin nimenomaan askartelua varten purettavaksi. Kiven usvaisen sininen sävy sointuu kauniisti yhteen sinisen undulaatin kanssa.

Paikkansa undulaatit löysivät minun työ-/harrastehuoneestani. En ole kerennyt muuten sisustamaan tilaa kovinkaan ajatuksella, mutta ihanaa kun siellä on nyt muutamia tällaisia erittäin mieluisia yksityiskohtia. Tässä vielä kuva lähtötilanteesta:

4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥