Sivut

torstai 4. maaliskuuta 2021

Blackwood OP ja neljä muuta Thé Huoneelta

Hei ja ihania kevään ensimmäisiä päiviä! Aurinkoiset kelit ovat hellineet ja tekisi jo mieli siivota terassi kevätkuntoon ja mennä istuskelemaan sinne suuren teekupin kanssa. Ihan niin lämmin ei tosin vielä ole, joten vähän täytyy vielä malttaa. Tammikuussa kurkattiin teeostoksia Thé Huoneelta ja samalla teemalla jatketaan tässä postauksessa. Nyt esittelyssä on kolme maustettua teetä, yrttihaudukkeiden kestosuosikki kamomilla sekä musta maustamaton tee, jonka ostopäätökseen vaikutti olennaisesti nimi.


White Blueberry on valkoista Pai Mu Tan -teetä maustettuna mustikoilla ja mustikkauutteella. Mustikka on yksi lempparimarjoistani, joten ei ihme että ihastuin tähän. Tee on maultaan herkkä, pehmeä ja hieman makeahko. Maku vie ajatukset kesäisiin metsiin, sillä mustikan maku on selvästi tunnistettavissa.

Vanillagarden jatkaa kesäisyytensä puolesta samalla linjalla. Teessä on vihreää senchaa, valkoista neulasteetä sekä jasmiininkukkia ja mansikanpaloja vaniljauutteella. Jasmiini ei oikein ole minulle mieleen, mutta se ei tässä teessä haitannut ollenkaan, sillä maku sulautuu hyvin yhteen mansikan ja vaniljan kanssa. Tämä tee on maultaan makea ja söpö. Vanillagarden on lisäksi kaunis katsoa punaisine mansikanpaloineen ja kermanvärisine kukkineen.

Organic Sencha Lemon Mandarine on nimensä mukaisesti sitruunalla ja mandariinilla maustettu sencha. Yhdistelmä on makea ja raikas samaan aikaan, minkä ansiosta tätä tuli käytettyä ahkerasti aamiaisteenä, jollaisena se jo kuluikin loppuun. Organic Sencha Lemon Mandarine sopi täydellisesti esimerkiksi iduilla kuorrutettujen avokadoleipien kaveriksi olematta liian makea.


Organic Kamomilla oli kivaa vaihtelua perinteiseen pussiteekamomillaan nähden. Suurista nupuista haudutettu kamomillajuoma oli maultaan mielestäni täyteläisempää ja pyöreämpää, kuin pussista haudutettu. Kamomilla on yksi teehyllyni kulmakivistä, jota on löydyttävä aina siltä varalta, että haluaa illalla juoda pienen kupin jotain lämmintä.

Blackwood OP (luomu) on kaima synkille fiktiivisille hahmoille, kuten Sherlock Holmesista tutulle Lord Henry Blackwoodille. Nimensä vuoksi tätä oli pakko ostaa teehyllylle. Kyseessä on korkealaatuinen musta teelaatu Sri Lankasta. Blackwood OP on aromiltaan pehmeä, eikä yhtä makea kuin kiinalaiset laadut tuppaavat olemaan. Löysin mausta hunajaisuutta ja pikkiriikkisen häivähdyksen makeaa viskiä (ja minähän en viskistä tykkää, mutta tässä se oli kerrassaan loistava). Erittäin miellyttävä uusi tuttavuus. Harmillista tosin on se, että tätä ei näemmä saa enää Thé Huoneen valikoimasta.


Mikä on sinun suosikkiteesi juuri nyt?

2 kommenttia:

  1. Liptonin sitruunatee ja Forsmanin ihan paras lakritsitee, mitä löysin paikallisesta herkkupuodista. 😛

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se Forsmanin lakritsitee on kyllä ihan loistava! 😋

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥