Sivut

sunnuntai 14. helmikuuta 2021

Kaverihaun käytöskukkaset

Kaverien etsiminen aikuisena tuntuu olevan loputon suo. Lapsena ystävystymisen perusteeksi riitti, että satuttiin olemaan samalla hiekkalaatikolla, mutta nykyään erilaisten elämäntilanteiden moninaisuus tekee omanlaisten tyyppien kohtaamisesta pirun vaikeaa. Minulla ei ole täällä Hyvinkäällä sellaisia sidosryhmiä, joiden kautta uusien tuttavuuksien löytäminen tapahtuisi luonnostaan, joten pääasiassa olen etsinyt uusia paikallisia kavereita Facebook-ryhmissä.

Kesällä eksyin tekemään ilmoituksen myös Kaverihaku.nettiin, jossa paikallisia ystäviä etsiessä ei ole vielä tärpännyt, vaikka pari muuta lupaavaa uutta tuttavuutta onkin tullut vastaan. Sen sijaan haaviin on jäänyt roppakaupalla aika omintakeisia makeisia. Tässä postauksessa kurkataan humoristisella kulmalla, miten Kaverihaussa (tai millään muullakaan alustalla, missä etsitään uusia kavereita) ei ainakaan kannata toimia.



Tutustuminen ei tapahdu haastatellen

Tutustuminen sujuu yleensä parhaiten dialogin eikä monologin kautta. Jos vastapuoli ei esitä olenkaan itse kysymyksiä, vaan ainoastaan vastailee kiltisti kysyttäessä parilla lauseella, ei juteltavaa kovin pitkäksi aikaa riitä. Keskusteluun tarvitsee tuoda siis myös oma-aloitteisesti lisää sisältöä, jotta tilanne on vuorovaikutteinen.

Copypaste laulaa

Prikulleen samaa vastausta ei kannata lähettää ihan jokaiselle. Tähän on kaksi syytä:

A) Monesti vastaanottaja huomaa, jos viesti ei ole kirjoitettu juuri hänelle.
B) Siitä voi jäädä kiinni.

Joskus sain neljä kertaa henkilöltä x identtisen esittelyviestin joka kerta, kun tein ilmoitukseeni jotain hienosäätöä. Sisällöllisesti viestit olivat sinänsä ihan ok, mutta toistuvasti saman viestin saatuaan alkaa epäilemään, lukeeko lähettäjä ilmoituksia ollenkaan ajatuksella. Hänellä ja minulla ei myöskään ollut mitään muuta yhteistä, kuin että kumpikin on joskus käynyt Tampereella. Viimeinen naula arkkuun oli se, kun ystäväni sai omaan ilmoitukseensa prikulleen saman vastauksen.

Kaverihaku on KAVERIEN etsimistä varten

”Haaveilen vaimosta, jonka kanssa saada lapsia” on lause, jota yksikään tositarkoituksella ystäviä etsivä ei halua kuulla (ei varsinkaan onnellisesti parisuhteessa oleva lapsia karttava raskausfoobikko). Jos vaimohaaveet ovat niin olennainen osa identiteettiä, että niistä haluaa muuten vaan kertoa potentiaaliselle kaverille esittäytyessä, niin juttu vaatii väärinkäsitysten välttämiseksi kunnon pohjustuksen. Samainen heppu kertoi myös jännästi "pitävänsä kauneudesta", mikä oli todella creepya ja vei viimeisenkin uskon tyypin vilpittömyyteen.

Toki puolisosta ja perheestä haaveileva voi samaan aikaan toivoa myös löytävänsä uusia kavereita. Jokaista potentiaalista uutta kaveria ei kuitenkaan kannata katsoa vaimokiikareilla.

Käytöstavat haltuun

Minua ei haittaa, jos viestissä on typoja, kunhan itse asiasta saa selvää. Sen sijaan tahtoisin, että vastaaja esittäytyy ja kertoo itsestään vastavuoroisesti jotain luettuaan minun ilmoitukseni.

”Moikka, minäpä tässä kirjoittelen. Jos haluat tutustua laitapöa mulle wazzuppii viestiä.” on ollut kenties kryptisin koskaan saamani viesti. Siis kuka siinä kirjoittelee? Ai minä itsekö? En todellakaan laita WhatsApp-viestiä tyypille, joka ei esittäydy. Alun hämmennyksestä huolimatta sain selvitettyä tämän sankarin sähköpostiosoitteen avulla, että kyseessä olikin sattumoisin kaverin kaveri, joka on kuulemma vähän pelimies. Ei kiitos.

Kuten arvata saattaa, nämä tilanteet ovat olleet aika surkuhupaisaa tunteiden vuoristorataa. Pääasiassa olen yrittänyt suhtautua epärelevantteihin viesteihin huumorilla ja olla välittämättä, mutta se tekee välillä tiukkaa.

Tästä kaikesta nillityksestä huolimatta hyvää ystävänpäivää juuri sinulle! Toivottavasti päivä on sujunut mukavasti.

8 kommenttia:

  1. Olen törmännyt myös vastaaviin käytöksiin ihmisiltä noissa kaverinhaku ryhmissä. Välillä sitä miettii, että ilmottauduinko vahingossa sinkkuryhmään kun alkaa tulemaan pariutumis ehdotuksia o_O Sit juuri nämä missä toinen laittaa viestiä "ollaan niin samanlaisia, ihanaa löytää samanhenkisiä ystäviä", yks kaks viestittely muuttuu yhtäkkiä siihen, että toisesta ei kuulu enää mitään!!! :/ ei se ystävyys oikein pyöri pelkästään yhden ihmisen varassa... Mutta vaikeaa on löytää ystäviä tälleen vanhempana :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulisi että kumppanin tai vastaavan etsiminen onnistuu paremmin sille varatuilla alustoilla. Toki kavereita etsiessä saattaa löytää kumppanin (itselle kävi näin), mutta se että ihastuu tutustumisen jälkeen on aivan eri asia kuin se, että heittelee vihjailuja ja ehdotuksia ventovieraille. :D
      Ja toi yllättäen vastaamatta jättäminen on myös kyllä kurja ilmiö, jos on ensin tullut puhuttua enemmänkin ja tullut semmoinen olo että on oikeasti yhteistä paljon jne. :/

      Poista
  2. Välillä tällaisia lukiessa tulee iloinen fiilis, että olen enemmän erakkoluonne :'D Useampikin tuttu on kokeillut tuollaisia palveluita, ja niissä outo käyttäytyminen tuntuu olevan enemmän sääntö, kuin poikkeus. Omat kanan hermot varmaan ratkeaisivat.

    Noita kaverisovelluksia ja deittisovelluksia tuntuu yhdistävän se, että turhan vakavissaan sinne ei ehkä kannata lähteä, kuten säkin totesit, huumori mukaan. Mutta aina kannattaa mielestäni kokeilla, jos siltä tuntuu - sieltä voi löytää kiintoisia keskusteluja ja jopa ihan niitä kavereita ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin viihdyn kyllä erittäin hyvin itsekseni, mutta rajansa kaikella. :D Musta on todella erikoista, kun joskus 10 vuotta sitten en havainnut samassa mittakaavassa tätä ongelmaa. Toisaalta silloin itselläkin oli paljon pidempi pinna. Nyt kokopäivätyötä tekevänä ei kauheasti kiinnostele tuhlata arvokasta vapaa-aikaa, jos on semmoinen fiilis ettei natsaa syystä tai toisesta.

      Poista
  3. Haaveilen vaimosta. :´D En käsitä miten jotkut ajattelee, että toi on hyvä tapa löytää edes sitä vaimoa!

    Myös "mitä kuuluu"-kyselijät, joilla ei ole muuta jutunaihetta ja sama toistuu päivästä toiseen ovat hieman turhia. Ihan kiva aloitus, ei siinä, mutta jos siitä ei päästä yli ikinä niin vaikea sitä kaverisuhdetta on luoda. Toimii paremmin kun tunnetaan jo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva homma että kysellään kuulumisia, mutta jos keskustelu jää toistuvasti mitä kuuluu/kiva sää -tasolle, niin siitä ei tosiaan kehkeydy mitään syvällisempää ystävyyttä. Noissa tilanteissa käy myös helposti niin, että sitä alkaa kaunistelemaan niitä omiakin kuulumisia, kun ei tunnu siltä että niistäkään voisi puhua mitään oikeasti merkityksellistä.

      Poista
  4. Aikamoisia kokemuksia! Vaikea ymmärtää, miksi joku laittelee kaikille saman copy+paste-tekstin, vaikka olisikin hyvät aikeet. Toi käytös kuulostaa enemmän määrän kuin laadun etsimiseltä. >_> Toivottavasti sieltä löytyy kuitenkin lisää oikeasti mukavia tyyppejä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Copy+paste-vastaukset on kyllä kieltämättä tässä kontekstissa erittäin jännä ilmiö, sisällöstä riippumatta. Oispa jotain tilastotietoa niiden onnistumisprosentista verrattuna osittain tai kokonaan personoituihin vastauksiin.

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥