sunnuntai 5. syyskuuta 2021

Elokuun parhaat 2021

Elokuu oli tapahtumarikas, kun puolet siitä kului lomaillessa ja jälkimmäinen puoli latautuneilla akuilla ja intoa puhkuen. Elokuussa alkanut taloyhtiön julkisivuremontti söi vähän fiiliksiä, mutta jos sitä ei lasketa, niin kuukausi oli varsin kiva.

Loma
Lomailin elokuussa, mikä teki todella hyvää. Työtaakka heinäkuussa oli ollut kohtuullinen, joten vapaiden alettua pääsin heti rentoon lomamoodiin. Lomalla panostin muunmuassa hyviin aamiasiin ja liikuntaan. Kerettiin myös tekemään yhdessä Aleksin kanssa muutama kiva lomareissukin.

Kellokosken sairaalamuseo
Kellikselle tehtiin Aleksin kanssa päiväretki ja käytiin tutustumassa mielenterveyshoidon historiaan Kellokosken sairaalamuseossa. Museo oli sisällöllisesti varsin vaikuttava ja herätti paljon ajatuksia ja pohdittavaa. Hoitovälineistön ja valokuvien lisäksi esillä oli myös runsaasti potilaiden tekemiä käsitöitä ja taidetta vuosien varrelta. Erityisen upeita olivat mielestäni nuo postauksen ensimmäisessä kuvassa olevat patsaat. Museon selitteet olivat myös todella informatiivisia ja mielenkiintoisia. 6/5!

Päivä Helsingissä
Vietin päivän Helsingissä tapaamassa kaveriani, joka kirjoittaa Art of the Dress -blogia. Emme olleet nähneet pitkään aikaan, joten juteltavaa riitti. Pörrättiin kaupoissa ja käytiin syömässä sekä kahvilla. Oli tosi kivaa! Mukaan tarttui herkkuja, kengät ja merisiilin muotoinen kynttilä. Uutena kauppatuttavuutena mainittakoon Fredalta tunnelmallinen Room 32 -sisutusliike, jonka estetiikassa yhdistyvät eksotiikka, krumeluurit ja kuriositeetit. Sieltä löytyi tuo ihastuttava merisiili-kynttiläkin.

Tampereen matka
Parin yön reissu Tampereelle oli ehdottomasti elokuun ja kesälomani kohokohta. Tampere on jotenkin tosi lähellä sekä minun että Aleksin sydäntä, ja matka sinne oli tälläkin kertaa todella mukava ja sai hyvälle mielelle. Tampereen matkastamme voi lukea tarkemmin omasta postauksestaan.

Kodinhoitotilan uudistus
Maalailin viimein pienen kodinhoitotilamme seinät ja mietin vähän kierrätysratkaisuja uusiksi, jotta ne olisivat siistimmät ja helpompia käyttää. Kodinhoitotilan uudistuksesta ja tulevista suunnitelmista on tulossa myöhemmin erillinen postaus, jahka vain ehdin kuvailemaan ja kirjoittamaan!

Omenasato
Meillä ei ole omia omenapuita, mutta tänäkin vuonna sain porukoilta kilokaupalla omppuja. Nyt on pakastin täynnä sekä tavallista omenahilloa että kanelilla maustettua. Leivoin myös pitkästä aikaan omenapiirakan. Onko teillä muuten jotain suosikkeja, mitä leivotte aina syksyn koittaessa?

2 kommenttia:

  1. Omenapaistos, sitä on tehty jo kolme kertaa tässä parissa viikossa :'D Piirakkakin on hyvää, mutta paistos on meillä lemppari :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omenapaistos on kyllä ihanan helppo ja herkullinen jälkkäri, nams!

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥