Sivut

tiistai 13. syyskuuta 2022

Elokuun parhaat 2022

Heipähei ja pahoittelut taasen, kun viime viikon postaus jäi väliin! Ensin olin muutaman päivän kipeänä ja sen jälkeen toivuin niin että pääsin veljen puolison polttareihin, jotka vietettiin viime viikonloppuna Kouvolassa, joten aikaa blogille ei oikein ole ollut. Mitä sinulle kuuluu ja onko siellä pysytty terveenä?

Otetaan nyt nopea katsaus elokuun parhaisiin juttuihin, niin sen jälkeen päästään uppoutumaan kunnolla syksyyn!

Retki Tampereelle

Minulla oli elokuussa muutama lomapäivä, jolloin teimme pienen päiväretken Tamperelle. Pysähdyttiin ensin Pellas-nimiseen kahvilaan välipalalle ja siitä jatkettiin museokeskus Vapriikkiin. Vapriikin Apinat-näyttelyssä oli paljon mielenkiintoista asiaa kädellisistä. Vapriikin palkitunkin museokaupan valikoimaa ei voi vastustaa, ja tällä kertaa ostin sieltä söpön galago-pehmon, Apinat-näyttelyn oman hedelmähaudukkeen sekä jälleen uuden kiven kokoelmaani. Vapriikin jälkeen käytiin Tallipihalla herkkuostoksilla ja sitten suunnattiin Mokkamestarien ja yhden laukkukaupan kautta Napoliin pizzalle.

Haluan vielä erikseen hehkuttaa sitä, että löysin laukkukaupasta kauan kaipaamani pienen laukun! Vanha laukkuni oli tekonahkaa ja se oli kulunut vuosien varrella niin törkeän näköiseksi että ihan hävetti. Onneksi löytyi nahkainen kiva laukku nyt viimein sen tilalle.

Korkeasaari

Korkeasaaressa käyminen oli jäänyt kahtena edellisenä kesänä väliin korona-aikojen vuoksi, mutta nyt oli ihana päästä palaamaan sinnekin. Ihasteltavaa riitti taas paljon. Kuultiin tiikerin karjaisu, nähtiin nukkuva saukko sekä karhujen ruokailu ja tropiikkitalon linnut olivat yllättävän aktiivisesti liikkeellä, vaikka kävijöitä riitti paljon.

Päivä äitin kanssa Helsingissä

Niin ikään korona-aikojen vuoksi äitini ei ollut käynyt viettämässä reiluun pariin vuoteen ostospäivää Helsingissä. Niinpä tehtiin sinne yhdessä reissu. Vanhojen tuttujen kauppojen lisäksi pääsin esittelemään äitille uusia kivoja juttuja, joissa olen alkanut käymään parin viime vuoden aikana - esimerkiksi Mujin, sisustusliike Room 32:n sekä salaattiravintola Pupun. Oli ihana päivä yhdessä <3

Takapiha iltojen hämärtyessä

Rakastan loppukesän raikkaita iltoja, joita onneksi elokuussa riitti hellepäivistäkin huolimatta. Aurinkokennovalaisimet tuovat pihalle kauniisti valoa. En ole kuitenkaan täysin vakuuttunut juuri tuon mallin tehokkuudesta, koska tehoa valaista tuntuu riittävän vaan tunniksi tai kahdeksi. Jos sinulla on jotain mainioita suosituksia aurinkokennovalaisimista, olen pelkkänä korvana!

Uusi kalenteri & keittiön järjestely

Otin elokuun alussa käyttöön uuden kalenterini, joka on satumaisen näköinen Meri Mortin Magia-kalenteri. Siinä on jokaisen kuukauden alussa tyhjä sivu kuukauden suunnitelmille, ja olenkin nyt hyödyntänyt sitä siihen, että olen määrittänyt kullekin kuukaudelle jonkin projektin. Elokuussa projektina oli keittiön laittaminen kuntoon. Kävin koko keittiön läpi ja poistin tavarat joita ei tarvita, tein listan hankittavista tavaroista sekä pengoin teehyllyltä kaikki jämäpussit esille yhteen paikkaan, jotta ne pääsevät tehokäyttöön. Ostoslistalla olevia asioita aion hankkia pikkuhiljaa, kun mieluisia juttuja tulee vastaan.

Miten sinulla sujui elokuu? Entä millaisia juttuja toivoisit syksyn ja halloweenin myötä blogiin?

2 kommenttia:

 1. Vaikka eläintarhat jakaa mielipiteitä, mun mielestä on ihana vain laittaa aivot narikkaan ja mennä ihailemaan eläimiä. Tulee hyvä mieli, kun voi katsoa mitä ne puuhailevat. Koska juuri muut blogit joita seuraan, ei bloggaa mitään Halloweenista, kaikki siihen liittyvä kiinnostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, eläinten katselusta tulee kyllä kovin hyvä ja rauhallinen mieli 😊 Lisäksi eettisimmillään eläintarhat voi toimia ikään kuin uhanalaisten eläinten geenipankkeina, lisätä tietoisuutta luonnon monimuotoisuudesta ja sitä uhkaavista ongelmista sekä tarjota tietyissä tilanteissa kodin esim. salakuljetetuille tai lemmikkinä pidetyille eläimille, joiden palauttaminen luontoon ei syystä tai toisesta ole mahdollista. Tässä mun mielestä ainakin Korkeasaari onnistuu hyvin.

   Kiva kuulla, että halloween kiinnostelee siellä yleisesti teemana! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥