Sivut

perjantai 10. maaliskuuta 2023

Marie Antoinette ja kaksi muuta teetä Skafferista

Heips! Miten siellä menee? Alunperin meinasin tänään kertoilla teille viimeviikkoisesta Tampereen matkasta, mutta se saa odotella vielä ensi viikkoon. Tänään sattui nimittäin olemaan enemmän innostusta teeturinoille.

Nyt on tunnustettava, että meidän keittiön molemmat viralliset teehyllyt ovat ääriään myöten täynnä. Lisää ei siis passaa ostaa vähään aikaan. Positiivista on kuitenkin se, että muutamat viimeisimmät teeostokset ovat edelleen esittelemättä, joten teepostaukset eivät varmaan tämän epätoivoisen ostolakon aikana kerkeä loppumaan.

Tällä kertaa tutustutaan heinäkuussa Skafferista ostamiini teelaatuihin. Esittelen nyt niistä kolme, sillä neljäs on blogissa jo moneen kertaan vilahtanut Laventeli Earl Grey. Tuota Earl Greyta lukuunottamatta en ollut suunnitellut Skafferin vierailulleni ostoslistaa, joten valitsin nämä teet ihan fiilispohjalta. Ja hyvin valitsinkin – tykästyin nimittäin näistä ihan jokaiseen kovasti.


Mustikka & karpalo

Tässä teessä on pohjana mustaa teetä Sri Lankasta ja Kiinasta. Mukana on myös kokonaisia mustikoita sekä karpalon paloja ja kerma-aromia. Välillä marjateet tehdään pelkillä aromeilla mikä on tylsää, mutta tämä Mustikka & karpalo tosiaan sisältää ihan aitoja marjoja. Sen huomaa myös maussa. Tämä on aivan ihanaa ja varmasti ostan toistekin! Pieni kerman vivahde kruunaa kaiken tehden kokonaisuudesta jälkiruokamaisen.

Söderblandning

Kuvankaunis Söderblandning sisältää mustaa teetä, papaijaa, kermaista vaniljaa, ruusun terälehtiä sekä ruiskaunokkia ja kehäkukkaa. Maussa on kukkaisuutta, mutta ensisijaisesti tämä on suloisesti vaniljalla taitettu musta hedelmätee. Söderblandning on mielestäni poikkeuksellisen hyvä hedelmäisten teelaatujen kategoriassaan. Papaijaa on teessä aika harvoin ainoana hedelmänä, vaan useimmiten kyseessä on muutaman hedelmän sekoitus, joten kiva tällä kertaa kokea papaija puhtaampana makuna.

Marie Antoinette

Marie Antoinette on sekoitus valkoista ja vihreää kiinalaista teetä (China Sencha, Lung Ching, Yunnan Green, Pai Mu Tan) ja mausteena siinä ovat ruusunnuput sekä vadelman ja punaherukan palat. Haudutettu tee on lempeän makea sekä kepeän kukkainen ja marjainen. Koska mukana on valkoistakin teetä, on Marie Antoinetten maku hennompi, mutta ehkä juuri sen vuoksi se on kovin kivaa vaihtelua raskaamman makuisiin laatuihin nähden.Mikä näistä laaduista olisi oma suosikkisi?


Bonuksena tietoisku kivistä, olkaapa hyvä:

Kuvaan on koristeeksi valikoitunut neljä kiveä, jotka ovat sukua toisilleen, koska ne kaikki ovat kvartsin muunnoksia. Vasemmanpuoleisena on varmaan kaikille tuttu ametistin kidekärki ja sen vieressä on kauniin läpikuultava kellertävä sitriini, jollaiseksi ametisti muuttuu aikojen saatossa lämmön vaikutuksesta. Kolmantena on ametriini, jossa on puolet ametistia ja puolet sitriiniä. Neljänteä on teollisesti lämpökäsitelty sitriini, joka on siis louhittu ametistina ja sen jälkeen muokattu kuumentamalla.

4 kommenttia:

 1. Wau, myös tee (parfyymien lisäksi) on intohimoni! Näistä tuo Marie Antoinette kuulostaa kiinnostavimmalta. Tykkään eniten vihreästä teestä (kunhan se valmistetaan oikein; ei liian kuuma vesi ja liian pitkä haudutus!) ja kaapista löytyy ehkä kymmenkunta vihreää teetä tällä hetkellä. Kävitkö koskaan Tampereella muutama vuosi sitten olleessa Teekauppa Weiströmissä? Se oli ihana paikka, jonka lopetusta surin ja harmittelen vieläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, vihreälle ja valkoiselle teelle on kyllä kriittistä oikea lämpötila! :) Voi että, Veiströmiä on hurja ikävä! Siellä tuli käytyä muutamia kertoja paikan päällä ja tilattua kotiinkin teetä. Veiströmillä oli kovin uniikki konsepti Suomessa, kun olivat maustetuissa teelaaduissa panostaneet aitoihin ja puhtaisiin makuihin esanssien sekä monta makua sisältävien sekoitusten sijaan.

   Poista
 2. Mielenkiintoisen kuuloisia teemakuja. 😊 Mua jäi eniten kiinnostamaan Marie Antoinette, koska historiallinen nimi tuo kaikenlaisia mielleyhtymiä. Jäi myös pohdituttamaan, onko niillä lisää kuuluisien ihmisten mukaan nimettyjä teitä. 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Historiallisten henkilöiden mukaan nimettyjä teelaatuja tulee tämän lisäksi mieleen äkkiseltään vain Katariinan puutarhatee (myydään Turun linnassa) https://elisabet-teaandvanity.blogspot.com/2021/04/katariinan-puutarhatee-apteekkarin-tee.html, mutta varmaan muitakin on olemassa. :D Tästähän saisi ehkä hauskan teemapostauksen!

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥