Sivut

sunnuntai 29. syyskuuta 2024

Elo- ja syyskuun parhaat 2024

Reilun viikon kuluttua, maanantaina 7.10., avaamme halloween-kalenterin ensimmäisen luukun! Sitä ennen kuitenkin vielä kuukauden parhaat jutut. Koska elokuun koostepostaus jäi välistä, tässä on nyt mukana asioita sekä elo- että syyskuulta. Kahteen kuukauteen on toki mahtunut paljon muutakin, mutta pidän tämän nyt tiiviinä.

Kollaasi elo-syyskuun kuvista

John Howen taidenäyttely

Koko kesän fantasianörttejä liikututtanut John Howen taidenäyttely Tampere-talolla oli tuli päätökseensä elokuun puolivälin kieppeillä. Elokuussa kerkesin viimein itsekin ihastelemaan teoksia sinne.

John Howe on parhaiten tunnettu Tolkienin Keskimaahan sijoituvista kuvituksistaan, mutta hän on tehnyt myös paljon muuta fantasia- ja historia-aiheista taidetta. Valmiiden teosten lisäksi näyttelyssä esillä oli myös luonnoksia, jotka ilahduttivat kovasti tällaista harrastetaiteilijaa. Oli mahtavaa nähdä pieniä palaisa Howen kaltaisen huipputekijän prosessista. Valmiissa teoksissa minua kiehtoivat yksityiskohdat, valot ja varjot sekä ylipäätään se, miten Howe käyttää vesivärejä ja mustetta yhdessä.

Kirppispöytä

Turhan romppeen myyminen kirpparilla oli tehtävälistallani pitkään ja elokussa viimein pidin viikon verran myyntipöytää. Käteen jäi ihan kiva summa rahaa, mutta niin myös paljon myymättä jääneitä vaatteita. Osan taidan vain antaa pois ja loppuja kokeilen ehkä vielä uudelle kirppiskierrokselle. Kavereiden kanssa voisi olla hauska kokeilla myös jonkun kotona tapahtuvaa vaatteiden vaihto-/kirppis-konseptia.

Lontoo!

Elo-syyskuun vaihteessa vietin viikon verran Lontoossa ystäväni S:n luona. S otti muutaman vapaapäivän, joten ehdimme sitten yhdessä vaikka ja minne. Tekemisistämme poimintoina mm.:

  • Halloween-shoppailua
  • Opastettu kierros Lontoon aavetarinoita kuunnellen
  • Opastettu kierros British Museumissa
  • Liisa ihmemaassa -teemainen iltapäivätee
  • Highgaten legendaarisen hautausmaan ihastelu

Halloween-kalenterissa tulee olemaan muutama matkan yksityiskohtia käsittelevä luukku, mutta haluatteko sen lisäksi myöhemmin tänä vuonna vielä päiväkirjamaisen postauksen matkasta?

Peli-iltapäivä

Houstasin eilen muutamalle ystävälle peli-iltapäivän luonani. Kodin siivoaminen tällaisia tilaisuuksia varten on aina kivempaa, kuin siivoaminen muuten vain. Syömiset toteutettiin nyyttäreinä, joten pääsin myös leipomaan suloisia kuppikakkuja. Peleinä meillä oli:


Miten sinulla sujuivat elo- ja syyskuu?

4 kommenttia:

  1. Tuo Lontoo kuulostaa ihanalta. En ole vielä koskaan vieraillut UK:ssa, ja se on kyllä "suuri haave" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivon että haaveesi toteutuu vielä jonain päivänä! :)

      Poista
  2. Halloweenkalenteria odotellessa! ♥ Ja mua ainakin kiinnostaisi myös laajempi postaus Lontoosta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee! :) Pistän muistiin toiveen laajemmasta Lontoo-tarinoinnista!

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥