Sivut

maanantai 7. lokakuuta 2024

Halloween-kalenteri 2024 | 1: Code Orange!

Lämpimästi tervetuloa tämän vuoden halloween-kalenterin äärelle! Keitä kuppi teetä ja kääriydy syksyiseen neuleeseen. Avaamme lokakuun loppuun saakka joka toinen päivä luukun. Toivottavasti viihdyt mukana.

Pakastimessani korkkaamistaan odottaa Kolmen kaverin Pumpkin Spice -jäätelö, ja en osannut odottaa tällaista juonenkäännettä jo nyt. Tämä vuosi tuntuu olevan käänteentekevä suomalaisessa halloweenin vietossa. Ensimmäisen luukun haluankin omistaa tämän ilmiön pohtimiselle.

aamukahvi kurpitsan muotoisessa mukissa sekä halloween-kuppikakku


Code Orange in Finland


Code orange
on Yhdysvalloissa ja Briteissä vakiintunut ilmaisu, että jostain kaupasta on löytynyt halloween-tuotteita. Vastaavaa termiä ei ole suomeksi, koska halloweenin vietto on ollut täällä pienimuotoista, ainakin tähän asti.

Jos olet menneinä vuosina kirjoittanut Googleen tai yritysten verkkosivujen hakukenttiin halloween-teemaisia hakusanoja, voit taputtaa itseäsi olkapäälle – me teimme sen! Olemme vihdoin antaneet vahvaa signaalia siitä, että halloween kiinnostaa myös täällä pohjolassa. Yksi tärkeä metodi nousevien trendien tarkasteluun on nimittäin hakukonekäyttäytymisen tutkiminen. Kirjoittamalla hakukenttään pumpkin spice, halloween tai kurpitsa, olemme siis näyttäneet, että niille voisi olla kysyntää.

Tänä vuonna halloweeniin ovat lähteneet mukaan vahvemmin isot toimijat, kuten esimerkiksi Tokmanni sekä pikamuotiketju Sinsay. Mielenkiintoista nähdä tulevina vuosina, miten tilanne kehittyy.


Mitä kävi laadulle?


Halloween-tuotteiden tarjonta Suomessa on tänä vuonna suurempi kuin koskaan ennen. Se on kuitenkin aiheuttanut minussa ja ja tuttavapiirissäkin ristiriitaisia fiiliksiä. Valikoimat ovat nimittäin selvästi kasvaneet laadun kustannuksella. Olen kuullut esimerkiksi, ettei Tokmannin myymien halloween-mukien lasite kestä käyttöä.

Haaveilen inspiroivasta ja sopivan laadukkaasta tarjonnasta. Meidän tehtävämme kuluttajina on tässä asiassa "kouluttaa" yrityksiä, ja toisaalta huolehtia että kulutamme itse vastuullisesti. Tässä muutama vinkki kestävämpään halloweeniin:

  • Älä osta roskaa. Jos tuote on jo kaupassa rikki tai laatu ei vakuuta, jätä se ostamatta.
  • Anna palautetta. Reklamoi halvatkin tuotteet, jos ne eivät kestä tavallista käyttöä. Voit myös antaa palautetta tarjonnasta tekemättä ostoksia.
  • Muista pienyritykset. Useissa asioissa laatu korvaa määrän. Meillä on paljon ihania pienyrityksiä, jotka jälleenmyyvät tai valmistavat kauteen sopivia tuotteita.
  • Tee itse ja tuunaa. Kirppareilta ja kierrätyskeskuksista voi löytää tavaraa, josta saa  halloweeniin sopivaa esimerkiksi maalaamalla.


Mitä ajatuksia halloween on herättänyt sinussa tänä vuonna?

4 kommenttia:

  1. Ihanaa, vihdoin odotettu kalenteri! <3

    Halloween on saanut tilaa edellisiä vuosia vahvemmin, ja sehän vain passaa! On mukava shoppailla ihan vaan Tokmanniltakin omaan sisustukseen sopivia synkiötavaroita. Laatu tosiaan vaihtelee, on paljon kertakäyttöistä roskaa, ja naamapalmutinkin jo yhdellä kauppareissulla kun bongasin Jaffa-keksien "Halloween-version": perinteiset appelsiinimarmeladikeksit joiden keksipohjapuolelle oli tehty kämäinen hämähäkinseitti suklaalla, ja hinta oli hilattu varmaan eurolla kalliimmaksi :D

    Itsetehdyt koristeet on ihan parhaita! On hauska bongailla ja keksiä uusia. :) varsinkin jos keksii jotain tavaroista jotka olivat jo päätymässä roskiin tai kiertoon.

    PS. Se 3 kaverin jäätelö on IHANAA <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olikos niissä Jaffakekseissä kenties oranssimpi keksiosuus, kuin mitä on yleensä? :D Anyway, kenties hieman venytetty tuotteistus. Pari vuotta sitten näin myös perunoita halloween-teemaisesti pakattuna.

      Täytyneekin ehkä noiden sinun kehujen innostamana korkata kyseinen jäätelöpurnukka tänään! :)

      Poista
  2. Jee kiva seurailla kalenteria! Ystäväni osti mulle pari mukia Tokmannilta, ja laatu ei ole kummoinen. Mulla ne ovat kestäneet käyttöä, mutta ovat kovin hauraan oloisia. Mut sitten taas monet sisustusjutut, jotka olen sieltä ostanut ovat olleet jämerää tekoa, ei muovikrääsää. Toki sitä muoviakin löytyy Tokmannin valikoimasta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että sieltä on löytynyt jotain ihan laadukkaan tuntuistakin valikoimasta! Ehkä vielä jonain vuonna saadaan myös laadukkaita mukeja. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥