Sivut

keskiviikko 9. lokakuuta 2024

Halloween-kalenteri 2024 | 2: Kolme kurpitsateetä vertailussa

Viime vuonna kalenterissa vertailtiin pumpkin-makusiirappeja, ja nyt vertailussa ovat kolme kurpitsateetä. Nämä ovat kaikki chai-tyyppisiä teelaatuja, eli ne ovat sellaisia lempeän mausteisia ja syksyyn sekä lähestyvään talveenkin täydellisiä.


Kolme teetä kipoissa, taustalla hämähäkinverkkokuvio.

Nicolas Vahé: Pumpkin & cinnamon (kuvassa vasemmalla)


Ainesosat: 55 % mustaa teetä, 10 % kuivattuja kurpitsan paloja, 10 % kurpitsansiemeniä, 5 % kanelia, sikurijuurta, luonnollinen aromi, inkivääri, maustepippuri, kardemumma, neilikka.

Nicolas Vahén kurpitsatee on nimensä mukaisesti kanelisempi, kuin muut kaksi tämän postauksen teetä. Vahvan kanelisuuden vuoksi tämä tee kaipaa haudutettuna mielestäni tilkan maitoa. Kanelin lisäksi tuoksussa ja maussa ovat selkeästi havaittavissa kurpitsa ja sikuri.


Crema: Pumpkin Chai (kuvassa oikealla)


Ainesosat: Musta tee 46 %, kanelipalat, inkivääri, kurpitsan palaset 6 %, kurpitsansiemenet 6 %, paahdettua juurisikurin juurta, kardemumma, neilikka, luontainen aromi, aromi.

Kun katsoo kuvaa, Creman ja Nicolas Vahén teet näyttävät hyvin samalta. Tässä Creman teessä kurpitsaa on hieman vähemmän, kuten myös kanelia, jolloin muut leivontamausteet pääsevät paremmin esiin. Tuoksu ja maku ovat makeampia, kuin Nicolas Vahén teessä. Tavallaan pidän tästä enemmän, mutta tämä on kolmikon ainoa, jossa luontaisten aromien ohella on käytetty myös keinotekoisia aromeita – siitä hieman miinusta.


Bird and Blend: Spiced Pumpkin Pie (kuvassa keskellä)


Ainesosat: Sri Lankalinen musta tee, kaneli, neilikka, inkivääri, porkkana, sokerikoristeet (sokeri, perunatärkkelys, maltodekstriini, kasvirasva (oliivi), värit (E163 antosyaanit, E100 kurkumiini, E153 kasvishiili)), vaniljapalat, luonnollinen aromi.

Legendaarinen Bird and Blendin Spiced Pumpkin Pie on tämän kolmikon voittaja! Teesekoituksen esikuvana on pelkän kurpitsan sijaan toiminut klassinen kurpitsapiiras. Ironisesti muista laaduista poiketen, tässä ei ole kurpitsaa (korkeintaan ehkä luonnollisena aromina). Sen sijaan tämä tee saa makeutta kurpitsojen ja lepakoiden muotoisista sokerikoristeista sekä porkkanasta. Myös vanilja tuo leivosmaista makua teehen. (Ja katsokaa, miten söpö se on!)


Mikä on sinun suosikkiteesi syksyisin?

4 kommenttia:

  1. Toi Nicolas Vahén Pumpkin & Cinnamon on mun yks lemppareista, pitää kohta tilata lisää, kun edellinen loppuu. Toisaalta olisi kiva maistaa noita kahta muutakin! Mistä olet ne tilannut/ostanut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa että oot tykännyt siitä Nicolas Vahén Pumpkinista! :) Tässä linkit kahteen muuhun; Crema toimii kotimaassa ja Bird & Blend briteissä:
      https://www.crema.fi/fi/
      https://www.birdandblendtea.com/

      Poista
  2. Vaikka olen vankkumaton kahvin juoja, kuulostaa houkuttelevalta maistella erilaisia teemakuja. Viimesin näistä voisi olla makuuni, mutta maistelisin kyllä näitä kaikkia makuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kahvinjuojien houkuttelu teen maailmaan onkin yksi suosikkijutuistani! :D Kahviin tottuneena tällaiset chai-tyyppiset teet ovat varmasti sellaisia helposti lähestyttäviä, sillä niissä on melko vahva maku.

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥