Sivut

tiistai 15. lokakuuta 2024

Halloween-kalenteri 2024 | 5: Maustevoita pääkallon muodossa

Jääpalamuotteja on tarjolla kaiken mallisia. Kenties yksi hienoimmista on ILSA-merkkinen muotti, jolla voi tehdä kolmiulotteisia melko realistisen pääkallon muotoisia jääpaloja. Tilasin kesällä kyseisen muotin Cremalta piristämään hellepäiviä, mutta sille on ollut muutakin käyttöä. Kokeilin nimittäin tehdä maustevoita pääkallon muotoon! Nämä ovat mainioita esimerkiksi juuresten ja sienien kanssa.

Maustevoinapeissa hyödynsin vain puolikasta muottia ja käytin siis ainoastaan muotin ”naamapuolta”. Maustevoin kaataminen suppilosta kuulosti nimittäin mahdottomalta, ja annospaloista olisi myös tullut liian isoja. Näitä on melko helppo tehdä, mutta selitän silti lyhyesti prosessin, jotta vältyt parilta sudenkuopalta.

Vihanneksia ja pääkallon muotoinen maustevoinappi lautasella

  1. Valitse mieluisa jääpalamuotti ja etsi haluamasi maustevoiresepti – tai improvisoi kuten minä. Kuvassa näkyvään maustevoihin meni voita, tuoretta timjamia sekä valkosipulia.
  2. Lämmitä voi kulhossa sellaiseksi, että se on juuri ja juuri juoksevaa. Sekoita joukkoon mausteet ja/tai hyvin hienonnetut yrtit. Jos voi tuntuu pehmenneen liikaa, laita kulho hetkeksi jääkaappiin.
  3. Annostele maustevoi varovasti lusikalla muotteihin.

    Voin on hyvä olla riittävän pehmeää, jotta se asettuu muottiin tiiviisti, mutta ei liian kuumaa, jotta kaikki mausteet eivät valu muotin pohjalle, jolloin pala ei välttämättä pysy kunnolla kasassa.

  4. Siirrä muotti jääkaappiin noin tunniksi. (Älä laita suoraan pakastimeen, etenkään jos olet käyttänyt tuoreita yrttejä. Silloin voinappeihin saattaa muodostua jääkiteitä, jolloin muotin muoto ei jäljenny kunnolla voihin.)
  5. Siirrä muotti pakastimeen muutamaksi tunniksi.
  6. Irrota voinapit varovasti muotista ja laita ne pakasterasiaan pakkaseen odottamaan käyttöä.

Mikä on lempiruokasi tänä syksynä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥