Viime vuonna halloween-kalenterissa vertailin kolmea eri Pumpkin spice -makusiirappia keskenään. Tänä vuonna oli viimein aika kokeilla tehdä siirappi itse!
Lueskelin hieman ulkomaisia reseptejä aiheesta ja päädyin käyttämään A Beautiful Mess -sivuston reseptiä pohjana ja tein siihen pieniä muutoksia. Alkuperäisessä ohjeessa mittayksikkönä käytetään kuppeja, mutta halusin muuntaa reseptiä niin, että käytössä on sen sijaan suomalaisittain helppoja desilitramittoja. Muutin myös hieman kurpitsasoseen määrää sekä keittoaikaa.
Pumpkin Spice -makusiirappi
Ainekset:
- 5 dl vettä
- 3 dl sokeria
- 1,5 dl ruokosokeria tai fariinisokeria
- 1 teelusikallinen kanelia
- 1/2 teelusikallista muskottia
- 1/2 teelusikallista inkivääriä
- 1/2 teelusikallista neilikkaa
- noin 2 dl kurpitsasosetta (Valmista kurpitsasosetta ei saa Suomessa kaikkialta. Jos saatavuus on huono, voit ostaa tuoreen kurpitsan, paahtaa sen uunissa ja soseuttaa.)
Työvaiheet:
- Mittaa kaikki ainekset kattilaan.
- Keitä seosta sekoittaen keskilämmöllä noin 10 min.
- Siivilöi seos, laita puhtaisiin lasipurkkeihin ja säilytä jääkaapissa. Referenssiohjeen tekijän mukaan tämän pitäisi säilyä jääkaapissa kaksi viikkoa, mutta en ole vielä testannut säilyvyyttä itse.
Kokeilin tätä tänään aamukahvissa ja oli oikein hyvää! 😊
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥