keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Oman tyylin analyysi

Katariina teki vanhassa jo kadonnessa Stay Spooky blogissaan postauksen tyylin käsitteestä ja omasta pukeutumistyylistä jo joskus aikoja sitten. Innostuin ajatuksesta, mutta sain oman postauksen aikaan aiheesta vasta nyt sillä alkuvuosi meni vähän tyylikriiseillessä. Minulle tyyli ei ole vain visuaalinen asia, vaan se on tapa toteuttaa omaa persoonaansa ja viestiä siitä myös muille. Oma tyylini on muuttunut paljon vuosien saatossa, joten aloitan kertomalla sen lähtökohdista jonka jälkeen analysoin nykyisen tyylini.

Millainen oli tyylini ennen? Olen jo pitkään kuvaillut tyyliäni sanalla gootti. Yläasteella ja lukiossa rahaa tuli upotettua paljon Morticiaan ja Backstreetille. Asuin melkein koulun vieressä, joten vaatteiden ja kenkien käytännöllisyydellä ei juurikaan ollut merkitystä. Käytin paljon söpöjä tyllimekkoja, minihameita, platformeja, korsetteja ja korkoja. Rakastin myös yli kaiken sitä, jos asuun sai ujutettua jonkin teeman. Mitä enemmän sitä enemmän. Vuonna 2011 muutin omilleni ja noin vuosi sen jälkeen arkityylini alkoi pikkuhiljaa yksinkertaistua. Oman arjen pyörittäminen vaati veronsa eikä kaupasta jaksanut aina raahata ruokakasseja kotiin kunnon goottiprinsessana. 


Entä nyt? Suurin osa korseteista ja korkeista kengistä elää nyt elämäänsä muiden ihmisten vaatekaapeissa, joissa ne pääsevät luultavasti käyttöön enemmän. Nykyään kuvailisin tyyliäni sanoilla käytännönläheinen casual goth. Asun mukavuus ja olemisen helppous on minulla ykkösenä, mutta haluan toki toteuttaa kokonaisuuden oman estetiikkani mukaisesti. Kyllästyin myös ylläpitämään mustaa hiusväriä ja nyt suurin osa hiuksistani on luonnollisessa värissään. Välillä mietityttää että olenko "tavallistumassa" liikaa, mutta ei kai siihen mitään selkeää rajaa voi vetää?

Katariinaa mukaillen askartelin myös itse Pinterestissä taulun tyylini avainväreistä. Kaappini sisällöstä edelleenkin suurin osa on mustaa muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Uusimpana väritulokkaana on parin t-paidan ja yhden tunikan muodossa harmaa. Kuvittelin jostain syystä pitkään ettei harmaa sovi minulle, mutta olin väärässä. Mukavaa kun omaa kuplaa saa vähän laajennettua. Metalliset yksityiskohdat ovat enimmäkseen hopeaa ja pieniä väripilkahduksia kuvaamaan valitsin kuvan galaksista. Värit siinä ovat hyvin eloisia, mutta kylmiä.

Millaisia ajatuksia tämmöinen tyylin analysointi herättää teissä? Jos innostut tekemään itse saman, niin linkitä analyysisi kommenttikenttään!

Translation:
Many months ago I did read a post about analyzing personal style. I got really excited about the topic but managed to make my own style analysis as late as now. For me style is not only a visual thing but it's a way to express my own personality. My style has changed a lot during years so I will start with telling about my style earlier and then I will analyse my current style.

What kind of was my style before? I have described myself many years as a goth. During junior high school and high school I shopped a lot in goth clothing stores. I lived almost next to school so the practicality of the clothing was not too important. I loved to wear lots of cute lace dresses, mini skirts, platform shoes, corsets and high heels. I guess the philosophy behind my style was just "more is more". In year 2011 I moved to my own place and about a year after that my style started slowly to change to be more simple.

How about now? The most of my corsets and high heels do now live their lives in someone else's wardrobe. Right now I would say that my style is practical casual goth. The outfit must be nice and comfortable but of course I want the outfit to please my own aesthetic taste. I was also tired of dyeing hair and nowadays most of my hair is in natural colour. Sometimes I do think that am I too ordinary but I guess that you can't draw a strict line in that?

I also made a small Pinterest board of my style's preferred colours. The most of my wardrobe is till black but there are some glimpses of colour! During last summer I really recognized that grey can be a nice colour too. Now I own a couple of grey t-shirts and one tunic. I also choose a picture of a galaxy - the colours of it are so vibrant but still cold.

What do you think about this kind of style analysis? If you make your own analyse please do link it below!

4 kommenttia:

 1. Tämä on itseasiassa oikein mielenkiintoinen postausidea, pitääkin joskus toteuttaa kun on enemmän keskittymiskykyä ruveta miettimään mistä mihin ollaan edetty. Tein vähän tämäntyylisen postauksen joskus kesällä, mutta ei se suoranaisesti ollut mikään analyysi, joten ehkä vähän syventävämpi teksti olisi mukavaa vaihtelua. Tulisi itekin katottua omaa tyylimuunnosta tarkemmin silmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Innolla jään odottelemaan, jos aiot vastaavanlaisen tehdä! :)

   Poista
 2. Nyt kun oikein mietin, niin tällaisen postauksen tekeminen selkeytti mun vaatemakua ja vaateostosten tekemistä todella paljon. Vanha kunnon ylianalysointi toimii asiassa kuin asiassa! :D En ole tehnyt yhtään hutiostosta sen jälkeen kun kiteytin mistä ihan oikeasti tykkään, ja lähes kaikki "ihan kiva" -tasoiset vaatteet ovat saaneet lähteä kiertoon. Omistan tällä hetkellä alle 40 vaatekappaletta (sisältäen päällysvaatteet, mutta poislukien alusvaatteet ja sukat). Tuntuu kyllä jotenkin hurjan pieneltä luvulta, mutta siinä on just sen verran kuin mä tässä elämäntilanteessa tarvitsen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, ylianalysointi kunniaan! :D Olen viimeiset pari kolme vuotta välttynyt suhteellisen hyvin hutiostoksilta, mutta tuntuu siltä että kaapit ovat edelleen täynnä vaatteita joita en ehdi/halua käyttää. Tuo 40 vaatekappaletta kuulostaa hyvältä luvulta, varmasti kaikille on sitten käyttöäkin kunnolla. Minulla on aihetta sivuten itseasiassa postaus luonnosteltuna. Vuodessa on niin rajallinen määrä päiviä, ettei kaikkia vaatteita ehdi käyttämään tehokkaasti jos niitä on paljon!

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥