Sivut

tiistai 20. kesäkuuta 2017

Resepti: Parhaat gluteenittomat letut

Haluan nyt juhannuksen alla jakaa teille itse kehittelemäni gluteenittoman lettureseptin. Yhtään liikoja kehuskelematta lupaan, että tällä tulee parhaat gluteenittomat letut ikinä! Gluteenittoman lettutaikinan saa toki helposti tehtyä myös vain vaihtamalla normaalin jauhon gluteenittomaan, mutta tämän reseptin ideana on monipuolisuus. Tattari tuo makua ja kookoshiutale tuo letuille kivaa tekstuuria ja tekee niistä mehevämpiä. Jos kookoksen koostumus tökkii, niin rouheen sijaan voi kokeilla kookosjauhoa. En ole itse tuota testannut, mutta voisin kuvitella toimivaksi!


Gluteenittomat letut kahdelle

  • 3,5 dl maitoa
  • 1 muna
  • 0,5 dl tattarijauhoa
  • 0,5 dl kookoshiutaleita
  • 2,5 dl gluteenittomia jauhoja, esim. Semper Fin mix
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa ja sokeria
  • paistamiseen rypsiöljyä

Oletan nyt, että lettujen tekeminen on kaikille tuttua. Ainekset sekaisin kulhossa vispilällä, annostelu pannulle, paistaminen sopivan kypsäksi ja sitten syömään ja nauttimaan! Meillä lettujen kaverina oli nyt perinteinen mansikkahillo-kermavaahto -kombo.

Ihania lettuhetkiä kaikille!


Translation:
Because it's almost Midsummer I want to share the best gluten free pancake recipe with you! This is totally my own recipe and I can promise that these will be the best pancakes you have ever tasted.

Gluten free pancakes for two
  • 3,5 dl milk
  • 1 egg
  • 0,5 dl buckwheat
  • 0,5 dl coconut kibble
  • 2,5 dl gluten free flour
  • 2 tablespoons canola oil
  • 1 teaspoon of baking powder
  • a little salt and sugar
  • canola oil for frying
I want to assume that everyone knows how to make pancakes. Mix the ingredients in a bowl, dose to a pan and fry till they are ready and then just eat and enjoy!

6 kommenttia:

  1. Hyvä kun sä toimit tämmösenä gluteenittomien herkkujen pankkina niin voin sitten tulla täältä lunttimaan, mikäli Taan sisko eksyy ikinä käymään. :D Letut kyllä ite syön mieluummin ihan perinteisellä ohjeella tehtynä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo nykyään tulee tosiaan leivottua enimmäkseen gluteenittomia vaan kun ei huvita yksin joutua kaikkea syömään. Pyrin tänne postailemaan aina kerran kuussa jonkin reseptin. Kiva jos on sinulle näistä apua :)

      Poista
  2. Pitää välittää resepti veljelleni, hän kun on keliaakikko! Mutta tosi moni gluteeniton ruoka on oikeesti ihan hyvää ja sitä voi näin ei-allerginen myös syödä ilman että huomaa maussa tai missään muussakaan oikeastaan juuri eroa. Vain raaka'aineet ovat normaalia kalliimpia. Kiva kun S-Ryhmälle tuli kasa Tescon tuotteita, niistä suurin osa on gluteenittomia joten saatiin taas vähän lisää valikoimaa niille jotka sitä kaipaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti veljesi tykkää! Ne Tescon gluteenittomat tuotteet on kyllä ihan huippuja. Huomattavasti edullisempia kuin valtaosa gluteenittomista tuotteista ja niistä löytyy myös joitain sellaisia tuotteita joita ei ole kovin usein saatavilla gluteenittomana :)

      Poista
  3. Onpa ihanan näköisiä lettuja! <3 Ja kauniit kuvat!

    http://taruanuelina.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥