torstai 20. heinäkuuta 2017

3 x ohjeet hyvään jääteehen

Postaus jääteestä on ollut pitkään luonnoksena, kun olen odotellut kunnon kesähelteitä. Oikukkaista keleistä huolimatta ainakin täällä on tullut kuitenkin juotua itse tehtyä jääteetä useammankin kerran viikossa. Ajattelinkin nyt kertoa teille omat ohjeeni hyvään jääteehen!

 1. Kokeile kylmähaudutusta. Kylmähaudutuksella teetä on vaikea kitkeröittää, joten onnistuminen on taattu! Mittaa teenlehdet tilavaan sihtiin normaaliin tapaan ja laita kannuun, kaada kannu täyteen kylmää vettä ja laita jääkaappiin yön yli tai työpäivän ajaksi. Usein jäätee alkaa kuitenkin olemaan hyvää jo 3-4 tunnin hauduttamisen jälkeen! Kuvan lasissa on lempparini Demmersin Pink Summer kylmähaudutettuna.
 2. Mistä tahansa teestä voi tehdä jääteetä. Tai no ei ihan mistä tahansa, genmaicha ("popcornitee") olisi jääteenä aika outo. Kokeilemalla löydät omat suosikkisi. Helpoiten lähestyttäviä ovat varmastikin hedelmillä ja marjoilla maustetut teet. Omaan makuuni sopivat parhaiten vihreät hedelmillä maustetut teet. Täksi kesäksi Demmersiltä ostamistani laaduista suosikkini on pirteä Pink Summer, jossa on greippiä ja rosepippuria. Hyvänä kakkosena on kaunis ja hedelmäinen Green Diamond ja kolmantena mansikalla ja vaniljalla maustettu Happy Hour.
 3. Makeuta tarvittaessa. Kaupan jääteet ovat usein hyvin sokerisia. Minäkin olen tosi perso makealle, mutta teeni nautin yleensä ilman mitään makeutusta. Esimerkiksi Pink Summer on ihanan raikasta ilman sokeria. Green Diamondiin saatan välillä laittaa kannulliseen ruokalusikallisen. Kokeile myös muita makeuttajia kuten aromikkaampaa ruoko- tai fariinisokeria tai hunajaa.

Mitkä ovat sinun vinkkisi täydelliseen jääteehen? Entä mitä tykkäsitte ylipäätään tämmöisestä how to -tyyppisestä teepostauksesta?

Translation:
Summer here in Finland has not been as warm as it could have. However I have been drinking lots of ice tea and I now want to share you some tips!
 1. Try cold brewing. Cold brewing is easier because you cant spoil the tea by making it too bitter. Just measure tea leafs to the strainer as usually and then add cold water and put the teapot in fridge. You can keep it there over night or during your work day but tea is actually ready after 3-4 hours! 

 2. You can use any tea for ice tea. Well, i guess that genmaicha would be really weird as ice tea but you got the point. You just have to find what is best for you. My favourites are fruity flavoured green teas. For this summer I bought from Demmers three kinds of tea. Pink Summer is my favourite, it has grape and rose pepper. Second place is for beautiful and fruity Green Diamond third is Happy Hour flavoured with vanilla and strawberry.

 3. Add sweetening if needed. Ready made ice teas are usually very sugary. Also I have a sweet tooth but usually I drink tea without any sweetening. For an example Pink Summer is perfect just like that but to Green Diamond I may add a table spoon of sugar per teapot. You also can try more aromatic sugars like cane sugar or brown sugar or honey.

10 kommenttia:

 1. Tää oli kiva. En vieläkään ole kerennyt kokeilemaan miten se kaapissa lojuva agavesiirappi sopii jääteehen. :D Olis myös kiva löytää joku vähemmän makea valmisjäätee kaupasta. Tuntuu että ne on joko kokonaan sokeroimattomia tai sitten niin sokerisia, että hampaat nirskuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi tosiaan ainakin kuvitella, että se agavesiirappi toimisi ainakin joidenkin laatujen kanssa yhteen! :) Nyt on pakko myöntää, että olen tutustunut kauppojen jääteevalikoimiin tosi huonosti sen takia, että ne muutamat kerrat olen törmännyt vaan niihin sokerihirvityksiin :D

   Poista
 2. Tosi hyviä vinkkejä! :) En oo tehnyt jääteetä ennen itse, mutta nyt olisi hyvä mahis kokeilla näillä vinkeillä!

  ❀ Cinderella Days ❀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Roxy! Testaa ihmeessä, itse tehty jäätee tulee myös paljon edullisemmaksi! :)

   Poista
 3. Ihania vinkkejä, kiitos! En oo ikinä ollut mikään jääteen ystävä, mut näillä ohjeilla ehkä saa sellasta omaankin makuun olevaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saga! Toivottavasti näistä jääteevinkeistä on sinulle apua! :)

   Poista
 4. Hyvä postaus. :) Pitääpä joskus kokeilla jotain noista mainitsemistasi teelaaduista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannabella, kiva että tykkäsit! Myös Demmersin Green Bellini toimii tosi hyvin jääteenä :)

   Poista
 5. Mun suosikki on hauduttaa tee ensin kuumana ja sitten jäähdyttää, sillä jostain ihmeen syystä saan kylmähaudutuksella aina pahaa teetä! :D ehkä se johtuu siitä, että teen aromit eivät vapaudu täysin ilman kuumennusta tai jotain. Jos olet lakritsiteen ystävä niin se on tosi hyvää kylmänä :) hedelmäiset mustat laadut ovat tosi jees myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä juttu, mulla taas onnistuu kylmähaudutuksella aina. Mutta olet tosiaan varmaan oikeassa, että aromit irtoavat näissä vähän eri tavalla :) Lakritsiteetä ei olekaan tullut testattua kylmähaudutettuna ollenkaan, kiitos vinkistä! Juuri on itseasiassa odottamassa ihan avaamaton paketti lakritsiteetä keittiössä. Täytyy myös jossain vaiheessa tutustua ylipäätään mustiin laatuihin jääteenä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥
Thank you for commenting! ♥